Jump to content
Forum Odszkodowania

Złamanie wieloodłamowe śródstawowe

boczek23
 Share

Recommended Posts

Witam, w listopadzie złamałem palec wskazujący lewy. Okazało się, że jest to złamanie wieloodłamowe, w dodatku ciągnie się przez staw. W szynie palec miałem ponad miesiąc. Teraz 17.03 idę do lekarza i najprawdopodobniej zakończy mi już leczenie. Zwolnienie z ćwiczeń na wf miałem od listopada do końca marca, chodziłem też na 2 tygodniową rehabilitację. I teraz mam pytanie ilę mogę dostać odszkodowania (jestem ubezpieczony na 10 000zł) jeżeli :

miałem złamanie wieloodłamowe, przez staw palca wskazującego lewego + nie mogę go całkowicie wyprostować + zgina się mniej niż 90* (stopni) i jest też zdeformowany, no krzywy - nie oszukujmy się

I od razu zapytam, wniosek który pobieram z kadr (jeszcze szkoła, w kwietniu teraz kończę liceum) mam wypisać i oddać już teraz? czy dopiero jak lekarz wystawi zakończenie leczenia?

Jest to mój pierwszy kontakt z ubezpieczeniami i kompletnie nie wiem co mam teraz robić, i czy w ogóle należą mi się jakieś pieniądze, dlatego proszę o pomoc :) Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)

Na orliku, jestem bramkarzem. Zamieszanie pod bramką, obroniłem i dostałem albo z piłki albo z nogi. Ciężko powiedzieć. To było w weekend, poza szkołą