mAgnes17 Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 WitamNiedawno brałam udział w wypadku drogowym (zderzenie kilku samochodów), jako pasażer. Jeden z kierowców przyznał się do winy, jeśli chodzi o nasz samochód (uderzył w nasz tył z dużą prędkością). Firma ubezpieczeniowa zaproponowała mi ugodę w wysokości 1 tysiąca złotych. I tu moje pytanie czy godzić się na taką sumę? Doznalam silnego stłuczenia kości piszczelowej (duży obrzęk, krwiak, silny ból). Przez ponad 2 tygodnie brałam zastrzyki w brzuch, do tego tabletki, musiałam smarować nogę specjalnym żelem i trzymać ją w górze. Lekarz wypisał mi zwolnienie na 4tygodnie. Od tego zdarzenia mam problemy ze snem, stany lękowe, boję się jeździć samochodem. Mam umowiona wizytę u psychiatry, boję się, że coś jest nie tak i nie chcę tego bagatelizować ponieważ około 2 lata temu leczylam się na nerwicę. Dodam, że jestem już po jednym bardzo powaznym wypadku (potrącenie przez samochód), po ktorym poważne konsekwencje odczuwam do dziś. Pech chciał, że uderzenie nastąpiło w tą samą nogę, którą mam uszkodzoną po poprzednim wypadku, co wiązało się z dodatkowym strachem i bólem.Proszę o radę czy jest sens starać się zawalczyc o większą kwotę czy dać sobie spokój bo to "tylko stłuczenie" i zgodzić się na ten tysiąc.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts