Jankesik1995 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam. Parę dni temu podczas wichury elementy dachu z bloku sąsiedniego uszkodził moje auto. Niestety nie posiadam polisy ac przez co nie mogę się ubiegać o odszkodowanie lecz poszedłem do wspólnoty mieszkaniowej i zgłosiłem ze dach uszkodził dość mocno. Na dowód pokazałem zdjęcia a oni odpowiedzieli ze odszkodowania nie dostanę. Czy jest możliwe wyciągnąć od nich odszkodowanie za uszkodzenie auta przez dach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam211 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 W takim razie faktycznie może być problem z odszkodowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antii591 Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Miałem kiedyś podobną sytuację, ale przez to że się nie znam na tych kwestiach prawnych, papierkach itp. od razu sięgnąłem po pomoc firmy zewnętrznej która się w takich sprawach specjalizuje. polecam skorzystać, oszczędza się mnóstwo nerwów i czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Neczaj Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Witaj, Jak wspólnota ma OC to zgłoś szkodę do ich ubezpieczyciela. PozdrawiamKatarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozik262 Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Jeśli nie miałeś ubezpieczenia AC to nie dostanesz odszkodowania. Ewentualnie zasięgnij rady prawnika, być może są inne sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi