Rewelka7979 Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 WitamTydzień temu uleglam wypadkowi w domu, podczas nalewania wrzątku do szklanego dzbanka, dzbanek nagle pękł. Wrzatek poparzyl mi uda na wysokości do kolan a szkło uszkodzilo stopę, rana szyta stopy i szyty palec głęboka rana. Do wypadku przyjechało pogotowie, które zabrało mnie do szpitala. Przebywam na dwutygodniowym L4, rany słabo się goja.Pytanie moje brzmi, jakie mam szanse na odszkodowanie z PZU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Neczaj Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Witaj, O jakim odszkodowaniu z PZU piszesz? Z jakiego ubezpieczenia? Grupowego czy NNW? Aby zweryfikować czy dana polisa obejmuje dane zdarzenia zapoznaj się proszę z OWU czyli Ogólnymi Warunkami Ubezpieczenia. PozdrawiamKatarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewelka7979 Opublikowano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 WitamMam ubezpieczenie grupowe Pzu, obejmuje ona nieszczęśliwe wypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Neczaj Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Zatem jak pisałam wyżej zerknij na OWU i tabele uszczerbku tam powinno być info o zakresie oraz % za dany uszczerbek. Natomiast w polisie będzie info ile TU płaci za 1%. Daj znać czy znalazłeś informacje które cię interesują. Pamiętaj aby zbierać dokumentację medyczną a zgłoszenie szkody robi się po zakończeniu leczenia maksymalnie 3 lata od momentu zdarzenia. PozdrawiamKatarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewelka7979 Opublikowano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Jest % za nieszczęśliwy wypadek 650 złCzekać jak całkowicie się zagoi?Będzie komisja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewelka7979 Opublikowano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Czy mogę liczyć na odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewelka7979 Opublikowano 13 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Jeszcze nie zakończyło się leczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Neczaj Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Witaj, Szkodę z NW również grupowiego zgłasza się po zakończeniu leczenia, maksymalnie 3 lata od momentu zdarzenia. Szanse na uzyskanie odszkodowania oczywiście są jednakże jak podkreślałam wcześniej wszystko zależy od tego jaką masz polisę i czy obejmuje ona właśnie zdarzenia o jakiś piszesz. Komisja może być ale nie musi, wszystko zależy od ubezpieczyciela i dokumentów jakie otrzyma. Decyzje może wydać zaocznie bez komisji. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz PozdrawiamKatarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewelka7979 Opublikowano 18 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Są jakieś szanse na odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Neczaj Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Jak wskazywałam w powyższym komentarzu szansa jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EwelinaB Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Witam, miałam podobną sytuację i sama nie wiedziałam, czy istnieje szansa na dodatkową decyzję, bo wydana była odmowna , znajoma poleciła mi prawnik i ta mi pomogła, mimo odmowy dostałam odszkodowanie- polecam ją bo była skuteczna (tel: ****) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus797 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Miałem bardzo podobną sytuację. W domu żona poparzyła mnie wrzątkiem przez przypadek. Byłem u lekarza, mam dokumentację medyczną. Przejrzałem własne ubezpieczenie i mam w tym zakresie ważne ubezpieczenie. Czy możecie mi pomóc w zgłoszeniu szkody do ubezpieczyciela? Nie do końca wiem jak może to wyglądać? Jak przygotować takie wezwanie do zapłaty czy zgłoszenie szkody do ubezpieczyciela za oparzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Witam serdecznie, W przypadku polis indywidualnych od następstw nieszczęśliwych wypadków lub grupowych, wysokość odszkodowania zależy od zawartej polisy oraz oczywiście od wielkości obrażeń. W ogólnych warunkach ubezpieczenia jest zawarte za jaki uraz należy się dany procent uszczerbku na zdrowiu oraz ile wypłaca ubezpieczyciel za 1%. Decyzja ubezpieczyciela jest podejmowana na podstawie dokumentacji medycznej lub naocznego badania lekarza orzecznika. Wychodząc naprzeciw osobom poszkodowanym i chcąc udzielić pomocy, możemy zaproponować przygotowanie zgłoszenia szkody do ubezpieczyciela. Pismo zostałoby napisane przez adwokata za kwotę 100 zł brutto. Po dostarczeniu kompletu dokumentów zgłoszenie szkody zostanie przygotowane w 3 dni robocze i dostarczone w formie mailowej ze wskazaniem załączników. Dokumenty potrzebne do wykonania pisma to: - zawarta polisa NW ważna na dzień zdarzenia oraz OWU czyli Ogólne Warunki Ubezpieczenia, - komplet dokumentów medycznych, - informacja o poniesionych kosztach (rachunki, faktury za leczenie), - przydatne będą zdjęcia poparzonego miejsca aby wskazać wielkość obrażeń, - dokładny opis wypadku razem z opisem negatywnych skutków zdarzenia w formie oświadczenia. W razie zainteresowania taką usługą zapraszam do kontaktu przez nasz formularz: https://odzyskaj.info/kontakt/ Pozdrawiam, Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian78 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Chciałbym się dowiedzieć, jak to wygląda w przypadku, gdy po oparzeniu wrzątkiem miałem strasznie wielkie bąble i pęcherze na obu rękach. Leczenie trwało prawie 3 tygodnie, ale dzięki temu że szybko żona zareagowała i zamroziła oparzenie aerozolem a potem stosowałem maści na oparzenia i łagodzące, nie zostały mi blizny. Skóra w mejsu poparzenia jest czerwona i bardziej czuła, boli przy mocniejszym dotyku. PZU uznało, że nie wypłaci odszkodowania bo to nie uszczerbek. Czy można coś z tym zrobić? Jakieś odwołanie czy coś? Przez 3 tygodnie nie mogłem ruszać porządnie rękami, nic do końca chwycić, ani samemu się dobrze umyć a nawet nie dostanę złotówki. A pieniądze na polise płacę co roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Witam, w przypadku polis indywidualnych wypłata świadczenia jest uzależniona od wystąpienia trwałego uszczerbku na zdrowiu, jeśli więc oparzenie nie pozostawiło śladu w postaci blizn lub zniekształceń, czy też deformacji skutkującej ograniczeniem ruchomości, Ubezpieczyciel może odmówić wypłaty świadczenia. Więcej na ten temat w artykule https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/uszczerbek-na-zdrowiu-a-odszkodowanie-z-polis-oc-i-nnw/ Oczywiście ma Pan prawo złożenia reklamacji (odwołania), z dodatkową dokumentacją medyczną oraz zdjęciami obrażeń. Można złożyć wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy lub naoczną komisję lekarską. Pozdrawiam Marta Sordon Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi