paulamar Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Witam. Mam problem następującej kategorii. Wczorajszy dzień i przykra sytuacja. Padał deszcz, wchodząc do sklepu ( duża sieciówka )poślizgnęłam się na śliskiej podłodze - była mokra, śliska. Nie było żadnych tabliczek z informacją, że uwaga ślisko, mat zabezpieczających czy zwykłej szmaty itp.. Poślizgnęłam się i upadłam, poleciałam - uraz ręki ( dłoń ). Spisałam protokół z kierowniczką sklepu, poszłam do lekarza on napisał zaświadczenie. Opisał stan ręki, dziś odbieram zdjęcie rtg. Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie? Sklep zawinił, naraża na niebezpieczeństwo, doznałam urazu. Mogę żądać zadośćuczynienia i owego odszkodowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Neczaj Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Witaj, Można rozważyć zgłoszenie szkody. Najpierw napisz o jakim urazie rozmawiamy, złamanie, pęknięcie czy stłuczenie? PozdrawiamKatarzyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulamar Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 Po odebraniu wyników i konsultacji z lekarzem mowa jest na szczęście o mocnym stłuczeniu. Miałam silną nadzieję, że nie będzie to złamanie czy pęknięcie. Odszkodowanie ze sklepu się należy? Dłoń jest tak naprawdę nie do dyspozycji. - nie mogę robić wielu czynności. Czuję ból, dyskomfort. Muszę przyjmować silne leki przeciwbólowe by nie czuć tego bólu i smarowanie żelem przeznaczonym na tego typu obrzęknięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Neczaj Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Witaj, Zgłosisz roszczenie oczywiście możesz, jednakże ze względu na brak złamania czy pęknięcia nie liczyłabym na duże odszkodowanie a wręcz może TU może odmówić wypłaty PozdrawiamKatarzyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts