DamianKdv Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Szanowni Państwo,Zwracam się z pytaniem w jaki sposób mogę domagać się od ubezpieczyciela wypłaty odszkodowania OC?Mianowicie w grudniu roku 2017, zostałem przez Sąd Rejonowy uniewinniony ( wyrok już uprawomocniony). Należy dodać, iż w sprawie w której policja wskazała mnie jako winnego, ważna była opinia biegłego-rzeczoznawcy, który na podstawie dostarczonego materiału dowodowego wykluczył wersję zdarzeń podawaną przez drugą stronę.Po wysłaniu ubezpieczycielowi odpisu wyroku, ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania, twierdząc, że w wyroku nie było wskazania winy.Jakie środki wobec ubezpieczyciela mi przysługują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_Cierpol Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 A kto jest wskazany jako sprawca zdarzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianKdv Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Niestety w wyroku nie ma wskazania winnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi