DamianKdv Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Szanowni Państwo,Zwracam się z pytaniem w jaki sposób mogę domagać się od ubezpieczyciela wypłaty odszkodowania OC?Mianowicie w grudniu roku 2017, zostałem przez Sąd Rejonowy uniewinniony ( wyrok już uprawomocniony). Należy dodać, iż w sprawie w której policja wskazała mnie jako winnego, ważna była opinia biegłego-rzeczoznawcy, który na podstawie dostarczonego materiału dowodowego wykluczył wersję zdarzeń podawaną przez drugą stronę.Po wysłaniu ubezpieczycielowi odpisu wyroku, ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania, twierdząc, że w wyroku nie było wskazania winy.Jakie środki wobec ubezpieczyciela mi przysługują ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_Cierpol Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 A kto jest wskazany jako sprawca zdarzenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianKdv Posted February 25, 2018 Author Share Posted February 25, 2018 Niestety w wyroku nie ma wskazania winnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts