AM1975 Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Witam,Chciałbym zapytać czy brak rachunków nie jest przeszkodą do roszczenia wobec TU- zwrot kosztów za dojazdy na leczenie( rehabilitacja, lekarze, badania) ?Czy można zrobić kilometrówkę 0,8358 zł za km wraz z potwierdzeniem osoby, która mnie woziła samochodem na leczenie?Dodam, że samochód jest mój a woziła mnie bliska osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Sądy bardzo rzadko uznają kilometrówki, raczej wyliczają na podstawie trasy i średniego spalanie i tak proponuję ustalić koszty przejazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM1975 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Dziękuję, za odpowiedź. Pozwolę sobie jeszcze na sprecyzowanie:Po wypadku nie mogłem jeździć samochodem i woziła mnie bliska osoba u której stał samochód, w związku z powyższym było więcej kilometrów. Czy muszę napisać do TU jakieś oświadczenie, że ta osoba mnie woziła i samochód stał 6 km od mojego miejsca zamieszkania a co za tym idzie były większe koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 AM1975 wrote:Dziękuję, za odpowiedź. Pozwolę sobie jeszcze na sprecyzowanie:Po wypadku nie mogłem jeździć samochodem i woziła mnie bliska osoba u której stał samochód, w związku z powyższym było więcej kilometrów. Czy muszę napisać do TU jakieś oświadczenie, że ta osoba mnie woziła i samochód stał 6 km od mojego miejsca zamieszkania a co za tym idzie były większe koszty?Wskazane są oświadczenia Pana i kierowcy + kopia dowodu rejestracyjnego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM1975 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Dziękuję Panie Mecenasie, będę zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi