Krzysztof 25 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Witam czy istnieje możliwość wypłaty odszkodowania za paznokieć .Wypadek na parkingu w pracy,przytrzaśnięcie kciuka ręki prawej,na SOR lekarz usunął paznokieć.Czy z tego należy się odszkodowanie proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korelka Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Pewnie, że się należy! Doznałeś urazu na skutek wypadku w pracy. Kiedyś w pracy spadłemz drabiny okropnie bolały mnie plecy i poszłem do pracodawcy, ale nie był zinteresowany. W szpitalu się okazało, ze to poważniejsza sprawa, polecili mi gości z DRB od odszkodowań i oni załatwili dla mnie niezłą kasę, która się przydała mocno, bo nie mogłem pracować kilka tygodni. Trzymaj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Neczaj Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Witaj Krzysztof, Będę szczera i powiem ci, że zerwanie paznokcie niestety jest zbyt małym urazem abyś mógł liczyć na duże odszkodowanie. PozdrawiamKN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EwaBaz32 Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Witam wszystkich. Miałam wypadek samochodowy, pan z tyłu we mnie wjechał bo nie wyhamował na światłach. Próbowałam hamować żeby nie wjechać w samochód przede mną i tak niefortunie szybko naciskałam hamulec że zachaczyłam o pedał i zerwałam sobie paznokieć u stopy. Miałam założone żele i jak mnie wyrwało to z całym kawałkiem skóry. Krwawiłam strasznie a ból był nie do wytrzymania. Niby głupi paznokieć ale nie życzę najgorszemu wrogowi żeby mu się to przytrafiło. Poza tym szarpnęło mi szyją dość mocno i doznałam skręcenie kregosłupa. Moje pytanie czy ubezpieczalnia uzna też ten paznokieć za związany z wypadkiem (bo w sumie to ja zachaczyłam). Może ktoś wie ile mogę za to uzyskać odszkodowania? Bede wdzięczna za pomoc i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Szanowna Pani, jeśli do zdarzenia doszło na skutek kolizji i to zachowanie kierującego drugim pojazdem przyczyniło się do doznania przez Panią obrażeń ciała, jak najbardziej ubezpieczyciel powinien uwzględnić także obrażenia związane z urazem paznokcia przy wypłacie odszkodowania. Należy jedynie wykazać związek przyczynowo-skutkowy zachowania kierującego pojazdem sprawcy i Pani obrażeń. W przypadku takich urazów uszczerbek na zdrowiu będzie zależał od ostatecznej skali obrażeń. Jeśli paznokieć zejdzie, pozostanie szpecąca blizna lub inne powikłania podczas leczenia lub po jego zakończeniu - uszczerbek na zdrowiu może być znaczny. Na tym etapie trudno wskazać, jaki dokładnie zakres trwałego uszczerbku na zdrowiu zostanie orzeczony w związku ze zdarzeniem. Więcej na temat uszczerbku może Pani przeczytać w tym poradniku: https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/uszczerbek-na-zdrowiu-a-odszkodowanie-z-polis-oc-i-nnw/ Pozdrawiam Marta Sordon Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi