siwy2911 Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 WItam serdecznie. Sprawa jakich tu wiele ... wypadek w pracy .... kopalnia.... pod ziemia... w wyniku tąpnięcia i opadu skał "nabawiłem" się otwartego , wieloodłamowego złamania kości piszczelowej oraz złamania kości strzałkowej , operacja , druty w nodze( któe bedą wyciągane za ok 3 lata ) , ponad rok leczenia i za uszczerbek na zdrowiu wczoraj otrzymałem z Pzu kwotę 7450 zl... która lekko mnie oburzyła ale moze ktoś pomoze mi się jakoś do tego odnieść. Z góry dziekuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszak Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Bardzo mało jak na taką sprawę. Może warto zwrócić się do prawnika albo firmy odszkodowawczej? Ze swojego doświadczenia polecam drb, ktorzy zamowali si emoja sprawa. Maja przedstawicieli w całym kraju wiec jak zadzownisz od centrali na pewno kogos znajda. Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Neczaj Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Witaj siwy2911, Zakładam w PZU byłeś ubezpieczony np. z ubezpieczenia grupowego. W przypadku roszczeń z NW warto zapoznać się z tabelą świadczeń i wówczas zweryfikować możliwy uszczerbek wyrażony w %. Jeżeli nie zgadzasz się z decyzją TU zawsze możesz zrobić reklamację/odwołanie. Czy ruszyłeś już temat jednorazowego odszkodowania z ZUS? PozdrawiamKatarzyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts