matiz181o2.pl Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Witam, podczas wypadku w pracy doznałem złamania reki prawej czyli mojej dominującej. Zus przyznał mi 5%, czy mogę się odwołać ? Jeżeli tak to jak to zrobić, przeglądałem stronę ZUS, ale ciężko mi dotrzeć do szukanych informacji. Jedyna informacja jaką znalazłem to taka, że za złamanie prawej górnej kończyny czyli przedramienia w okolicach nadgarstka należy się od 5% do 15% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ambrozewicz Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 trzeba znaleźć tabelę uszczerbków na zdrowiu, może być PZU i przeanalizować jakie są tam widełki. jeżeli wyjdzie Panu że otrzymał Pan mniej niż połowę to po odwołaniu powinni podnieść. poza tym tak czy inaczej zawsze dobrze się odwoływać od pierwszej decyzjiPozdrawiamAndrzej Ambrożewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi