matiz181o2.pl Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Witam, podczas wypadku w pracy doznałem złamania reki prawej czyli mojej dominującej. Zus przyznał mi 5%, czy mogę się odwołać ? Jeżeli tak to jak to zrobić, przeglądałem stronę ZUS, ale ciężko mi dotrzeć do szukanych informacji. Jedyna informacja jaką znalazłem to taka, że za złamanie prawej górnej kończyny czyli przedramienia w okolicach nadgarstka należy się od 5% do 15% . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Ambrozewicz Posted October 10, 2018 Share Posted October 10, 2018 trzeba znaleźć tabelę uszczerbków na zdrowiu, może być PZU i przeanalizować jakie są tam widełki. jeżeli wyjdzie Panu że otrzymał Pan mniej niż połowę to po odwołaniu powinni podnieść. poza tym tak czy inaczej zawsze dobrze się odwoływać od pierwszej decyzjiPozdrawiamAndrzej Ambrożewicz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts