milka65 Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Witam wszystkich milutko. W Pazdzierniku przyjechałam do Polski ze Szwajcarii z zamiarem leczenia zębów. Nastepnego dnia na prostej drodze podwinęła mi się noga i złamałam kostkę w stopie.Jak pech to pech. Oczywiście noga strasznie bolała a stopa mi spuchła myslałam że mi przejdzie ale nie przeszło. Następnego dnia pojechałam na pogotowie tam mi zrobili prześwietlenie. Prześwietlenie wykazało że mam złamaną kostkę w prawej stopie bez odprysków. Nogę do kolana włożono mi w półgipis .Z zakazem chodzenia a po dwóch tygodniach na kontrole do lekarza. Przepisano mi zastrzyki które sobie sama robiłam w brzuch a to był koszmar, cały brzuch miałam w siniakach.. Jak wcześniej wspomniałam to przyjechałam leczyć tu zęby nie zważając na moją złamaną w kostce nogę to jeżdziłam do dentysty, skakając o kulach z drugiego piętra. Po dwóch tygodniach pobytu w Polsce pojechałam do Szwajcarii tam poszłam na kontrolę do lekarza i dostałam skierowanie do chirurga tam Pani doktór zdjeła mi ten pół gips , oczywiście nie obyło się od komentarza co to ma być za pół gips, ona jeszcze czegoś takiego nie widziała w swoim życiu.. Zrobiono mi prześwietlenie i dostałam na swoją stopę specjalny bucik, moge go sobie zdejmować , smarować stopę robić delikatne masaże. Po mieszkaniu poruszam się o jednej kuli w tym buciku. Jeszcze jedno poprosiłam o tabletki zamiast tych okropnych zastrzyków.W tym buciku mam chodzić 4 tygodnie i już niedługo w przyszłym tygodniu idę do Pani doktór na kontrolę mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i będzie już bez tego bucika. Zaznaczam że w tym buciku ze złamana kostką gotowałam nawet bigos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkieletor Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 WitajJa z?ama?am dwie ko?ci : piszczel i strza?k? .Mia?am operacje w ten sam dzie? . Dosta?am ortez? na 3 miesi?ce i teraz ju? chodz? bez kul. Z?amanie mia?am we wrze?niu 2018 . Martwi? si? bo noga teraz zmieni?a barw? na tak? czerwono - fioletowa pod wieczór . Rano jest ja?niejsza. Nie wiem co robi? . Wezme j? chyba i zaczne masowa? . Rehabilitacj? ju? mia?am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi