polkraken Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Dobry wieczór. W październiku doznałem urazu kolana po upadku i postanowiłem umówić się na wizytę do prywatnego lekarza ortopedy. Niestety lekarz miał wolny termin dopiero po 10 dniach od wypadku. Na wizycie zdiagnozowal zerwanie acl i skierował na operację. Jestem obecnie po operacji. Pytanie moje jest takie : czy mogę się ubiegać o odskodowanie z polisy nnw? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Ambrozewicz Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 jak najbardziej. trzeba tylko uzasadnić i udokumentować zwłokę t.j. czas od zdarzenia do wizyty u lekarza. zgłosić zawsze można i nawet trzeba. pozdrawiamAndrzej Ambrożewicz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polkraken Posted November 28, 2018 Author Share Posted November 28, 2018 Dziękuję bardzo za odpowiedź. W owu jest zapis o niezwłocznym udaniu się do lekarza czy te 10 dni może skutkować odmową? w otrzymanym dok od lekarza jest adnotacja o okresie oczekiwania na wizytę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Ambrozewicz Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 dowie się Pan po otrzymaniu decyzji, ale żeby tak było najpierw trzeba zgłosić roszczenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts