ajaxer84 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Witam nazywam sie Tomasz Iwanowski mialem wypadek samochodowy wHolandii 25.12.2015 uwczesnie mieszkajac w belgii. Moją ubezpieczalniazdrowotną było Christellijke Mutualiteit z Tongeren w Belgii mialemwykupiona pełną hospitalizacje a do dzis faktura ta nie zostalauregulowana gdyz nigdy jej nie otrzymalem dopiero w tym roku wholandii znalazl mnie komornik i oswiadczyl mi ze mam tonieuregulowane i musze zaplacic. Ubezpieczalnia z belgii poinformowalamnie ze zalatwia takie sprawy tylko do lat dwuch. Historia moichproblemow ze zdrowiem siega troche wczesniej mam papiery z leczenia wbelgii polsce i holandii gdyz w 2014 roku w Belgii usowano mi zabmadrosci przy czym nie wiedzialem o tym ale uszkodzono mi szczekęzostala prawdopodobnie zlamana przez chirurga do tego naciagnietaszwem ja z bolem szczeki zglosilem sie tam zpowrotem usunieto mikolejny zdrowy zab zamiast naprawic zlamana/peknieta/naderwanaszczeke.Ekstrakcja nie pomogla usunieto mi jeszcze 3 zab gdyz zaczalsie psuc. Zlamano mi szczeke w belgii usunieto mi zdrowy zab i pozniejjeszcze zab zepsuty wszystko po to by nie przyznac sie do bledu. Mamna to papiery i dokumenty. Lecz rok pozniej w grudniu zostalem zabranyprzez znajomego Daniela Kozielskiego z belgijskim pochodzeniem ktorysie wychowal w belgii na swiateczna impreze w Holandii, Pojechalismytam z belgii wieczorem w wigilie. Tam wypilismy kilka piw nie bedacmocno pijani wracając do domu byla gololedz na drodze i przy wjezdziena autostrade w HAPERT kolo eindhoven samochud Daniela wpadl w poslizgi uderzylismy prosto w bariere energochlonna. Oboje bylismy bez pasowbo nie zdazylismy ich jeszcze zapiac gdyz to bylo tak krotko powystartowaniu do domu po swiatecznej imprezie w klubie, Obojestracilismy przytomnosc on zlamal klatka piersiowa kierownice a jawbilem sie twarza w przednia szybe. Po nie wiem jak dlugiej chwiliutraty przytomnosci ocknalem sie duszac sie dymem i probowalem siewydostac z tej szyby kilka minut zeby oposcic dymiacy sie wrak iwyciagnac nieprzytomnego Daniela. Mialem cala twarz we szkle ale udalomi sie wysiasc na czas otworzyc zablokowane drzwi Daniela i gowyciagnac, Za 5 min byl juz u nas Ambulans i zabral nas do szpitalaMaxima Medisch Centrum w Eindhoven. Daniel prosił mnie bym nie mowilpolicji ze on prowadzil samochud tylko sklamal ze byl ktos trzeci couciekl z miejsca wypadku. Oboje bylismy w duzym szoku. Poprzewiezieniu do szpitala odwiedzila nas policja ktora prosilanasbysmy powiedzieli prawde czy naprawde byl ktos trzeci bo beda musieligo szukac jeszcze pare godzin. Ja sie przyznalem ze Daniel jest wszoku bo byl i przyznalem ze on prowadzil. Policja nam podziekowalapowiedziala ze mielismy bardzo duzo szczescia bo samochud wybuchł 2razy gdyz posiadal rowniez instalacje LPG. Przywiezli nam nasze kurtkii powiedzieli ze reszta naszych rzeczy jak i auto spłoneła. W szpitalunie chcieli mi powyciagac szkla z twarzy mialem bardzo duzopowbijanych kostek z szyby. mam je do dzisiaj w twarzy i nikt mi niechce tego wyciagnac kaza mi z tym zyc. Mialem zerwane wiazadlo wkolanie i znowu rozwalana szczeke w tym samym miejscu w ktorym zostalauszkodzona przez chirirga w belgii przy wyrywaniu zeba madrosci. Wtedytakze zalozono mi taki dziwny szef naciagnieto mi te szczeke nicmi. Tobylo straszne bo nie moglem jesc ani prawie pic.. Do tego zerwanewiazadlo w kolanie dlugo nie chodzilem i co miesiac przy wiekszymwysilku strzelalo mi na nowo to wiazadlo. Dzis juz jest dobrze zkolanem ale szczeka i szklo pod skora na twarzy dalej tam jest i dajeo sobie znac przy kazdym wiekszym wysilku czy jedzeniu.W tym czasiepracowalem w Belgii jako polska jednoosobowa firma budowlanaodnawiajaca zabytki w Antwerpii.. Ze wzgledu na swoj stan zdrowiamusialem zamknac firme bo nie bylem w stanie nic konkretniezrobic.Opuscilem belgie wyjechalem do polski dojsc do siebie wrodzinnym domu. Wycwiczylem kolano i wyjechalem znow do pracy zagranice do Holandii. W Holandii bylem okolo 2,5 roku moim zawodem jestkierowca wozkow widlowych. Pracowalem w zawodzie do momentu az niezaczalem sie leczyc w Holandii czyli probowac naprawic tej szczeki iwyjac szkla z twarzy gdyz przy jezdzie i minimalnym wysilku dawalo too sobie strasznie znac. Od 9 miesiecy jestem na chorobowym w Holandiigdyz bylem u rzeszy chirurgow i dentystow ktorzy tylko czerpalikorzysci z moich wizyt i mowili mi ze wszystko jest OK. Prywatnie wHolandii w Amsterdamie spoed tandartsen 24 Amsterdam znalazlemchirurga Greka ktory wyziagnal mi wkoncu ze szczeki korzen zeba wbityw kosc szczeki. Troche ulzylo ale szklo i inne odlamki wciaz dawaly osobie znac, Pojechalem do Polski naprawilem sobie nos ktory zostalzlamany przy wypadku za ponad tysiac euro prywatnieznalazlem chirurgaco otworzyl mi szczeke i tez znalazl odlamek kosci wbity w bok zebaktory powodowal u mnie mocne bole szczeki. Sytuacja z bolem szczekisie poprawila ale dolegliwosci zwiazane z plywaniem czegos po mojejglowie i ciele pozostaly.Bylem leczony w Belgii w wielu szpitalach wktorym z jednym z nich wycieto mi migdaly nie wiem dlaczego to nibymiala byc przyczyna plywanie czegos po glowie nic to nie pomoglo bylemkilka razy na ostrym dyzurze odeslany z kwitkiem ze oni nic nie widzapozniej leczylem sie w Holandii gdzie dostalem mase rachunkow zawizyty ktore nic nie daly prywatnie usunalem 2 odlamki ze szczeki iprywatnie naprawilem przednie zeby ktore byly pozdzierane i polamaneod wypadku. W polsce naprawilem nos wrocilem do Holandii czujac siezle. Zrobiono ze mnie paranoika probujac wysylac mnie do psychologowzamiast chirurgow.Moja ostatnia praca w Holandii byla praca kuriera iinstalatora w BCC. 9 miesiecy temu po tych leczeniach w Holandiileczono mi kanalowo zab pod szczeka ktora byla dwukrotnie uszkodzona inaciagana jakimis szwami nie dalem rady dalej chodzic do pracy ktorapokochalem.Musialem isc na chorobowe bo po tym leczeniu kanalowym zebazostalem prawdopodobnie zakazony czyms. Na poczatka kariery w BCCjakos w lutym 2018 w pracy spieszac sie do samochodu po narzedzia odklienta z domu nie zauwazylem szyby w szklanym nowoczesnym budynku ichcialem przez nia przejsc. Rozcialem sobie luk brwiowy i rozwalilemznowu nos gdyz mialem na nim okulary ktore uszkodzily lewa czesc nosa.Przy tym rozcieciu zakazilem sie jakimis pasozytami gdyz robota bylabardzo brudna. Sadzac ze nos nie jest uszkodzony tylko spuchniety ałuk brwiowy sie zrosnie z plastrem na czole i nosie uszeszczalem dalejdo pracy. Luk sie zrósł a nos juz nie. Od Dwuch tygodni jestem wPolsce mam dalej chorobowe z holandii i komisje lekarsie co 6 tygodniw Amsterdamir. Dzis badalem sie na pasozyty i jestem zakazony calagama robakow grzybow i bakterii do tego chirurg mi powiedzial ze nosjest tez do naprawy bo kluje mnie lewa strona nie moge nosic na nimokularow bez bulu. Tak bardzo chcialem wrocic do zdrowia i pracy alemoj stan zdrowia mi nie pozwala ani szybko chodzic ani nosic bez boluokularow i mam egzeme na calym ciele wstyd mi isc do fryzjera bo mamna glowie plamy przez ktore cos wychodzi. W Holandii leczyli mnie naluszczyce mowili ze nos jest wporzadku ze nic tam nie widza a jestznow do naprawy stracilem tylko ponad tysiac eura wczesniej z wlasnejkieszeni na jego naprawe. Nie wiem jak z tego wszystkiego wyjscogromna reka. Wszeze bylem dobrze ubezpieczony a nic to nie dalo gdyzkazda sensowna pomoc jaka otrzymalem to byla pomoc prywatnie za mojepieniadze, Dzis wiem ze mam nos do naprawy organizm do odrobaczenia iodgrzybienia zero szans jak narazie na powrot do pracy. NIe wiem jakto wszystko zalatwic zeby bylo wkoncu dobrze. Znow prywatnie bedenaprawial nos i oczyszczal organizm z pasozytow gdyz moj stan jestaktualnie ciezki. Przeproaszam za tak pozne wyslanie dokumentow i tejwiadomosci ale ciezko bylo odnalezc papiery i namowic kolege by wyslalmi papier z wypadku. On mowi ze jemu nie zalezy i mam sie starac oodszkodowanie bo tamta ubezpieczalnia odrazu po wypadku go wyrzucial ijest w innej., W Belgii mi nie pomogli nic zdiagnozowac musialemstamtad po 7 latach uciekac a w Holandii zrobiono ze mnie paranoika zluszczyca. Na wszystko mam papiery z ostrych dyzurow w belgii iholandii z leczenia w Belgii holandii i Polsce. Prosze o pomoc gdyzdalem z siebie wszystko i zostalem przez te sluzby zdrowia chirurgowdentystow i lekarzy domowych jedynie oszukany. Z powazaniem TomaszIwanowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi