Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Rozcięty palec

wp
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Rozciełem sobie palca nożem. Palec wskazujacy lewej reki. naciecie bylo glebokosci okolo 1,5cm w strone kosci. w szpitalu zszyli mi go 5 szwami. Jestem pelnoletnim studentem, ubezpieczony jestem rodzinnie czy jakos tak ojciec emeryt w zus. Czy wogole warto cos gdzies skladac??

witaj jeśli chcesz starać się o odszkodowanie to jest to możliwe jeśli posiadasz ubezpieczenie NW, ale odszkodowanie zostanie Ci przyznane tylko wtedy gdy będziesz miał zaświadczenie od lekarza orzecznika o uszczerbku na zdrowiu. Kwota ta będzie zależeć od stwierdzonego w % uszczerbku.

Jestem w podobnej sytuacji jak kolega. Tylko ze ja ucielam sobie kawalek opuszki razem z paznokciem całkowicie, tak prawie 1/2 pow paznokcia ale bez uszkodzenia paliczka w rece prawej. Mialam 2 szwy ale nie doszyto mi brakujacego kawałka... Czy moze ktos wie ile mniej wiecej mozna za to dostac?

• 3 lata później...

W środę po zakończeniu roku szkolnego rozciąłem sobie palec. Spadła na niego blacha. Rozcięte ścięgno i skóra. 6 szwów na skórze i 2 lub 3 na ścięgnie. Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie? Gdzie i jakie dokumenty potrzeba?

PS. Prawa ręka (jestem praworęczny)