wp Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 Witam Rozciełem sobie palca nożem. Palec wskazujacy lewej reki. naciecie bylo glebokosci okolo 1,5cm w strone kosci. w szpitalu zszyli mi go 5 szwami. Jestem pelnoletnim studentem, ubezpieczony jestem rodzinnie czy jakos tak ojciec emeryt w zus. Czy wogole warto cos gdzies skladac?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosiak Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 witaj jeśli chcesz starać się o odszkodowanie to jest to możliwe jeśli posiadasz ubezpieczenie NW, ale odszkodowanie zostanie Ci przyznane tylko wtedy gdy będziesz miał zaświadczenie od lekarza orzecznika o uszczerbku na zdrowiu. Kwota ta będzie zależeć od stwierdzonego w % uszczerbku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena21 Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 Jestem w podobnej sytuacji jak kolega. Tylko ze ja ucielam sobie kawalek opuszki razem z paznokciem całkowicie, tak prawie 1/2 pow paznokcia ale bez uszkodzenia paliczka w rece prawej. Mialam 2 szwy ale nie doszyto mi brakujacego kawałka... Czy moze ktos wie ile mniej wiecej mozna za to dostac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xDiler Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 W środę po zakończeniu roku szkolnego rozciąłem sobie palec. Spadła na niego blacha. Rozcięte ścięgno i skóra. 6 szwów na skórze i 2 lub 3 na ścięgnie. Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie? Gdzie i jakie dokumenty potrzeba? PS. Prawa ręka (jestem praworęczny) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabianopulos Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 oczywiście że możesz ubiegać się o odszkodowanie z NNW szkolnego , sekretariat szkoły udzieli ci wszystkich potrzebnych informacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now