rafal.j Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 Moja żona zginęła w wypadku w zeszłym roku, wystąpiłem do Axy aby wypłacili mi odszkodowanie i zwrócili koszty związane z pogrzebem żony. Niestety pomniejszyli mi wypłatę o 4000 twierdząc że jest to kwota jaką powinnam otrzymać z ZUS a nie od ubezpieczyciela. Jak to jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja S Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Miałam podobną sytuację. Przychodzi co do czego to nagle nie ma firmy ubezpieczeniowej i tak jest dosłownie ze wszystkim włącznie z ubezpieczeniem kredytu. Dają Ci parasol jak świeci słońce a zabierają jak pada deszcz. Bardzo Ci współczuję. Nic innego Ci nie pozostaje jak po prostu dalej walczyć. są różnego rodzaju kancelarie, ale z takich z którą ja miałam do czynienia to Voxveritas. Tylko, że ja jestem po wypadku i miałam zupełnie inna sytuację, mam rehabilitacje prywatną, która jest dla mnie bezpłatna-tak mi załatwili ładnie plus odszkodowanie. Co do Ciebie, to jest coś takiego odszkodowanie za śmierć bliskiej osoby. Jak chcesz to wejdź sobie na ich stronę, masz tam numer telefonu i skontaktuj się. Wszystko Ci powiedzą co i jak i wiesz jedno, że na 1000% Ci pomogą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekP1661348289 Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Maja S, a czy mogłabyś coś więcej powiedzieć ? Chodzi o ten Voxveritas? Co trzeba zrobić żeby uzyskać taką bezpłatną rehabilitację ? Jak to wszystko wygląda? Również jestem po wypadku samochodowym, mam tak koszmarne problemy z kręgosłupem, ze nie jednokrotnie mam noce po prostu nie przespane. Wyglądam już jak zombie ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja S Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 Cześć. Więc sprawa wygląda tak, że wypełniasz formularz który jest na ich stronie. Potem oni kontaktują się z Tobą i wyjaśniają Ci co i jak. Na pewno będziesz musiał skompletować dokumenty takie jak : dokumentacje leczenia po wypadku, na pewno musisz mieć dokumenty z policji, od Twojego ubezpieczyciela, który badał wypadek. Zresztą jak się skontaktujesz ze wspomnianą kancelarią to wszystko wyjaśnią jak trzeba ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts