dzienisz1 Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 Witam, opiszę wam mój problem. Dwa miesiące temu, podczas gry w piłkę (napomnę, że jest to w pełni amatorska rozgrywka na orliku ze znajomymi.) doznałem poważnego urazu stawu skokowego po odepchnięciu mnie przez przeciwnika, przez co miałem zwolnienie lekarskie 2 tygodnie, a samo leczenie trwało dłużej. Po okresie leczenia i zakończenia, złożyłem całą dokumentacje medyczną do ubezpieczalni Ergo Hestia(mam 22 lata i jestem ubezpieczony pod moim tatą w pracy). Dziś otrzymałem informację zwrotną, cytuję: "Decyzja w sprawie szkody Informujemy, że nie znajdujemy podstaw do wypłaty świadczenia. Odmowa wypłaty świadczenia wynika z zapisów Ogólnych Warunków Ubezpieczenia Z analizy sprawy wynika, że wypadek miał miejsce podczas meczu piłki nożnej co zgodnie z przyjętą w umowie definicją wskazuje na wyczynowe uprawianie sportu." Chcę złożyć odwołanie do decyzji, gdyż dalej nie gram w piłkę profesjonalnie, jest to tylko hobbystyczne zajęcie. Jak myślicie jestem w stanie coś ugrać z ubezpieczalnią, czy nie mam na co liczyć? Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts