Clarens Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 Witam. W wyniku wypadku doznałam urazu kręgosłupa. mam szansę wstać z wózka ale tylko i wyłącznie dzięki intensywnym ćwiczeniom oraz rehabilitacjom. Myślę nad założeniem fundacji, ale wiem, ze ze zbiórką pieniędzy bardzo różnie bywa. Zwróciłam się tez do ubezpieczyciela, który zaproponował mi serio śmieszną kwotę !! Możecie mi polecić jakąś kancelarię, która pomogą odzyskać odszkodowanie? Bo dzięki takiemu rozwiązaniu mam szanse stanąć na nogi. Waham się trochę. między kilkoma kancelariami, głównie między Euco a Voxveritas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MonikaW Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Hmm wiesz co, jest kancelaria , którą na pewno mogę Ci polecić i na prawdę pomaga ludziom, to kancelaria Voxveritas. Tej pierwszej kompletnie nie znam. Zwróć się najlepiej do niej. Jak Ty jesteś po takim wypadku, to z pewnością będzie Ci potrzebna rehabilitacja bezpłatna w prywatnym ośrodku. Ja miałam styczność troszkę pod innym względem... śmierć bliskiej osoby. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temida Posted May 24 Share Posted May 24 Czy za każdą rehabiitację można uzyskać od firmy ubezpieczeniowej pieniądze? Czekam na rehabilitację z terminem na sierpień ale te kilka miesiecy to mój stan zdrowia raczej się pogorszy. Nie wiem czy opłacić sobie prywatną rehabilitację i powiedzieć im zeby mi za to zwrócili? To kilkaset złotych i zastanawiam się czy nie wydam ich a oni mi powiedzą ze nie zwrócą tychy kosztów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marta Sordon Posted May 24 Share Posted May 24 Witam, zwrot kosztów prywatnej rehabilitacji będzie wymagał udowodnienia, iż nie ma możliwości wykonania zabiegów w ramach NFZ lub termin oczekiwania na zabiegi jest znacznie wydłużony. Można to udowodnić pozyskując np. oświadczenie z placówki, a której mogłyby się odbyć zabiegi refundowane. Bez udowodnienia powyższej kwestii Ubezpieczyciel może odmówić refundacji kosztów prywatnych zabiegów. Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Quote Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts