zbyszek Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Jestem kierowcą jeżdżę głównie na zagraniczne trasy. Kilka dni temu podczas rozładunku poślizgnąłem się na plamie oleju i złamałem nogę. Dziś miałem operację w szpitalu we Francji i mam 2 śruby w udzie i biodrze. Pracodawca chce obciążyć mnie kosztami wysłania 2 kierowcy po auto - pytanie czy może? Czy mogę domagać się jakiegoś odszkodowania od firmy w której doszło do wypadku? Czy ta firma powinna pokryć koszty którymi chce obciąć mnie szef? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Neczaj Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Witaj Zbyszek, Napisz proszę w jakim kraju jesteś zatrudniony tj. czy twój pracodawca jest zarejestrowany w Polsce, czy za granicą - jeżeli tak to gdzie. Opisz również jak doszło do zdarzenia w jakich okolicznościach tzn. gdzie i kiedy doszło do zdarzenia, gdzie była ten oleju, czy wiedziałeś że ona tam jest, czy mógł Pan poruszać się inną "trasą" aby uniknąć wejścia w nią itd. Pozdrawiam Katarzyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts