Emil2000 Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Witam!Mam problem bo nie wiem ile moge zarzadac odszkodowania od osoby ktora mnie skrzywdzila. Chodzi mi tutaj o jakas sume ktora nie bedzie smieszna ale i nie za mala.opisze swoje obrarzenia: Ogolnie to dostalem szklanka w twarz mam ponad 40 szfow. 5 ran z czego dwie 7cm i trzy -2 cm. w dodatku dona rana byla penetrujaca do jamy ustnej z ktorej przez usta wyjeto mi duzy kawalek szkla. w szpitalu spedzilem 3 dni. obdukcje mam powyzej 7 dni. Posiadam stale znieksztalcenia prawego policzka. A delikwent zostal zlapany przez 7 swiatkow zdarzenia ktorzy go pzrzytszymali zeby nie uciekl po tym jak zabrala mnie karetka, jego zabrala policja.Chodzi mi o to ile moge racjonalnie zarzadac w sprawie cywilnej za takie uszkodzenie bo karna juz wygralem.Serdecznie prosze o pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Suma przyznanego odszkodowania jest zawsze adekwatna do poniesionych przez Ciebie strat. Twój uszczerbek na zdrowiu będzie określony przez powołaną komisję lekarską, dopiero po stwierdzeniu stopnia doznanego urazu można dopiero rokować co do sumy odszkodowania. Suma odszkodowania powinna zgodnie z założeniem rekompensować poniesione przez Ciebie straty, więc będzie ona zależna od dowodów jakie Ci się uda zgromadzić w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi