Jump to content
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie za zawał serca

Iwcia1661348292
 Share

Recommended Posts

Witam mam grupowe ubezpieczenie w pracy w PZU place najwyższa składkę, mąż przeszedł trzeci zawał serca.

W jednym z punktów jest iż mogę się starać o odszkodowanie w związku z ciężkim zachorowaniem męża.

I teraz moje pytanie czy dostanę jakakolwiek kwotę z mojej polisy odszkodowania.

Nadmienię ze nigdy wcześniej przy poprzednich zawałach serca męża nie staraliśmy się o jakiekolwiek odszkodowania ponieważ nie mieliśmy nigdzie żadnego wykupionego dodatkowego ubezpieczenia.

• 2 weeks later...

Witam serdecznie,

wszystko zależy od rodzaju polisy, jaką ma Pani wykupioną. Warto sprawdzić Ogólne Warunki Ubezpieczenia załączone do polisy i przeczytać w jakich sytuacjach należy się świadczenie za poważne zachorowanie męża.

Jednakże obawiam się, że w większości przypadków świadczenie nie będzie się należało. Ubezpieczyciele przeważnie wypłacają świadczenia za pierwsze wystąpienie poważnego zachorowania. Nawet jeśli mąż wcześniej nie uzyskał środków z ubezpieczenia NW w związku z zawałem serca, to i tak świadczenie może nie zostać przyznane - chyba że ogólne Warunki Ubezpieczenia mówią inaczej.

Pozdrawiam,

Izabela Praska

Hey there, I am offering coupons and deals of amazing and famous brands and various products. You can buy any products for your any need through discounted prices from Netrockdeals. Not only that, you can also earn extra cashback. So start shopping and save incredible amount of money.

coolwinks offer

lenskart offers

makemytrip offers

goibibo offers

FreshToHome Coupons

healthkart coupon

nike sale

pepperfry coupon

Ferns And Petals Coupon

A2 Hosting coupons

airtel broadband offers

Airtel Digital TV Coupons