Olarog Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Czy należy mi się odszkodowanie od zakładu pracy w związku z dyskopatią odcinka L5 /S1, stan zapalny łokcia tenisisty, podejrzenie cieśni nadgarstka, nerwicy natręctw? Zaznaczam że byłam ubezpieczona w National e Nederlande. Zostałam zwolniona po3 miesiącach przebywania na świadczeniu rehabilitacyjnym. Gdzie zwrócić się o odszkodowanie, czy do sądu pracy czy do FHC 2 Krosno gdzie pracowałam 18 lat? Świadczenie rehabilitacyjne mam do 14 listopada. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Witam serdecznie, aby uzyskać odszkodowanie z OC pracodawcy musi dojść do wypadku przy pracy spowodowanego zaniedbaniami pracodawcy. Z tego co Pani pisze, to podejrzewam, że bardziej chodzi o uciążliwość pracy niż typowy wypadek. W takiej sytuacji można by starać się o odszkodowanie tylko wtedy, gdy urazy fizyczne i psychiczne spowodowane byłyby jawnymi zaniedbaniami pracodawcy, np. brakiem stosowania się do zasad BHP. Pozdrawiam, Izabela Praska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi