Majka6661 Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Witam. Byłam pasażerka wypadku samochodowego w lutym 2019r. Do dnia dzisiejszego jestem na zwolnieniu lekarskim i mam złamany kreg ledzwiowy L1. Chodzę w specjalistycznym gorsecie. Mój chłopak był kierowca i doznał zlaman dwóch kręgów ledzwiowych L1 i L3. Także chodzi w specjalistycznym gorsecie i nadal jest na zwolnieniu. Nie wiadomo jak długo jeszcze. Zaznaczę, że wypadek nie był z naszej winy. Ile w takim razie mogę starać się przedsądowo o odszkodowanie?? W przeciwnym razie, gdy nie otrzymamy adekwatnej kwoty do krzywdy, sprawa idzie do sądu. Proszę o osobne odpowiedzi co do mnie i do mojego chłopaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełWu Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Cześć, Hmmm a kontaktowałaś się już może z jakąś kancelarią? Z Voxveritas możesz wyciągnąć dosyć wysokie odszkodowania. Ale to powiedz mi, chodzisz w gorsecie i rozumiem, że konieczna też będzie rehabilitacja prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia D. Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Vox Veritas, Votum to firmy które chyba najczęściej ludzie tu polecają, wiec chyba zamiast pisać na forum lepiej do nich zadzwonić, bo nikt Ci tu lepiej nie powie, bo mu to nie prawnicy :D. A w ogóle to coś pisała Pani już do swojego ubzpieczyciela? Od razu to nie trzeba po sądach latać. Może po prostu wypłacą. Może Pani zgłosić szkodę, zobaczyć ile zaproponują a jak będzie za mało skorzystać z uslug takiej kancelarii. Lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oksana87 Opublikowano 8 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Jak mam być szczera, to też mi by się nawet nie chciało właśnie po sądach latać. No chyba, ze już na prawdę w ostateczności. Ja jak będę się zgłaszać do kancelarii to związanej z dwoma sprawami. W sprawie mojej mamy, która miała właśnie wypadek i będzie miała kłopot z nogą. Wypełniłyśmy już ten formularz we wspomnianym Voxveritas do rehabilitacji- tylko czekamy na telefon. Oraz będziemy tez się zwracać do kancelarii w sprawie mojej babci, która nie żyje od roku, ale to jest zupełnie inna sprawa. Na razie toczy się postępowanie przeciwko lekarzom i wszystko bada prokuratura. Jak sprawa się wyjaśni to wszystko opiszę. Na razie czekamy jeszcze na opinie biegłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Witam serdecznie, w przypadku uszkodzenia kręgów w odcinku lędźwiowym wysokość uszczerbku na zdrowiu uzależniona jest od rodzaju złamania oraz jego konsekwencji. W przypadku złamań bez powikłań uszczerbek może wynosić od 5-10%, w przypadku powikłań z ograniczeniem ruchomości uszczerbek może osiągnąć nawet 15%. Towarzystwa Ubezpieczeń uznają od 800-1500zł za 1% uszczerbku na zdrowiu. Wysokość odszkodowania zależy nie tylko od doznanego uszczerbku na zdrowiu, ale również wszelkich negatywnych konsekwencji wypadku, długości i uciążliwości leczenia, kosztów z nim związanych, rehabilitacji, konieczności opieki osób trzecich. Jeśli roszczenia zostały przez Panią zgłoszone, ale uważa Pani, iż wysokość przyznanego odszkodowania jest zbyt niska, zawsze istnieje możliwość złożenia reklamacji (odwołania) z dalszą dokumentacją medyczną potwierdzającą kontynuację leczenia. W przypadku, jeśli po reklamacji odszkodowanie nadal nie jest adekwatne, można ocenić potencjał sądowy sprawy. Zachęcamy do zapoznania się z informacją o zadośćuczynieniu i dokumentacji koniecznej do roszczeń https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/zadoscuczynienie-po-wypadku-drogowym/ Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi