Agata1661348292 Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 Pzu nie chce wypłacić odszkodowania za złamana nogę w domu, ponieważ nie nastąpił czynnik zewnętrzny. Przy zakładaniu pantofli domowych miałam chwilowy zawrót głowy i nieszczęśliwie upadłam doznając złamania kości udowej. Dlaczego pzu odmówiło. Mam 77 lat i jestem cukrzykiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izabela Praska Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Witam serdecznie, niestety w większości polis, aby uzyskać świadczenie za nieszczęśliwy wypadek, musi wystąpić czynnik zewnętrzny np. potknięcie o dywan. Zawrót głowy jest traktowany jako przyczyna wewnętrzna, wiec niestety nie widzę możliwości, aby ubezpieczyciel zmienił decyzję. Pozdrawiam, Izabela Praska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukiboy1989 Posted February 23, 2023 Share Posted February 23, 2023 Niestety zgadzam się z Panią Izą 😞. Ciężko będzie uzyskać zadośćuczynienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucask99 Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 Stowarzyszenie Wokanda to naprawdę cenne źródło wsparcia w sprawach odszkodowań i zadośćuczynień. Słyszałem wiele pozytywnych opinii o ich pracy. Wokanda (https://wokanda.org.pl/) kładzie nacisk na rzetelność i skuteczność w obszarze pomocy prawnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek513 Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 Doznalem w pracy zlamanie piety z przemieszzeniem,jestem po operacji gdzie wstawili mi trzy sruby i jakies metale po rekonstrukcji piety i zastanawiamsie jaki to procent uszczernku na zdrowiu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts