Jump to content
Forum Odszkodowania

Zerwany Achilles z powikłaniami

Charles88
 Share

Recommended Posts

Cześć witam,

W maju zeszłego roku uległem wypadkowi, zerwanie Achillesa, odrazu na SOR gdzie poszła zła diagnoza, skręcenie stawu skokowego i uraz achillesa, kazano mi chodzić w ortezie i że to pomoże, po około dwóch miesiącach nic się nie zmieniało jeszcze nogą zaczęła puchnąć, poszedłem prywatnie gdzie stwierdzono odrazu zerwanie achillesa j szybko skierowano na zabieg. Początek sierpnia zabieg i od tamtej pory problemu: rana się nie goiła, wymazy nic nie pokazywały więc opatrunki próżniowe, plastry miodu, rechabilitacje konsultacje wszystko prywatnie, więc koszta ogromne. W styczniu trzeci wymaz wykazał że mam gronkowca, przyszły tydzień idę na oddział i czyszczenie rany. Wstepnie dostaje 3 miesiace renty rechabilitacyjnej. Czyli podsumowując, 11 miesięcy od zdarzenia, 6 miesięcy chorobowego, 3 miesiace renty, około 12000 zł wsadzone we wszystkie wizyty konsultacje pompy i rechabilitacje. Pytanie czy mogę się starać o odszkodowanie jeżeli tak to jaka orientacyjna wysokość może być, oraz czy osobno mogę się starać o zwrot kosztów leczenia.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi i pomoc