kritur666 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 witam!!!jestem sprawcą kolizji. Wraz ze mną jechała dziewczyna. Uderzyłęm w tył stojacego przed nami samochodu z dość dużą prędkością. Jakie odszkodowanie możemy otrzymać z mojego NW (PZU) przy obrażeniach: Ja: obrażenia głowy - stłuczenie, krwiak i stłuczenie kolana, stłuczenia obojczyka, ramienia klatki piersiowej barku i szyi, czas przebywania na L4 - 9 DNI. dziewczyna: krwiak i stłuczenie uda, ból w obrębie klatki piersiowej w okolicy mostka oraz ból i stłuczenie przedramienia , czas leczenia 5 DNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam dokładnej sumy nie mogę Ci podać ponieważ zależy ona od kwoty na jaką jesteście ubezpieczeni oraz od uszczerbku na zdrowiu stwierdzonego przez lekarza orzecznika. Suma odszkodowania jest ilorazem % uszczerbku i sumy razy wartość sumy gwarancyjnej, jaka obejmowała Twoja polisa NW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kritur666 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartnik Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Dziewczyna może się ubiegać odszkodowania z z OC Twojego samochodu, jako pasażerka. Najlepiej skontaktować sie z firmą , która sie tym zajmuje. Ona potrafi wyciągnąć sporą kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 kritur666 wrote:witam!!!jestem sprawcą kolizji. Wraz ze mną jechała dziewczyna. Uderzyłęm w tył stojacego przed nami samochodu z dość dużą prędkością.Jakie odszkodowanie możemy otrzymać z mojego NW (PZU) przy obrażeniach:Ja: obrażenia głowy - stłuczenie, krwiak i stłuczenie kolana, stłuczenia obojczyka, ramienia klatki piersiowej barku i szyi, czas przebywania na L4 - 9 DNI.dziewczyna: krwiak i stłuczenie uda, ból w obrębie klatki piersiowej w okolicy mostka oraz ból i stłuczenie przedramienia , czas leczenia 5 DNIWitam,niestety z ubezpieczenia Oc nie uzyskasz odszkodowania jeżeli Ty spowodowałeś wypadek. NA zadośćuczynienie może za to liczyć Twoja dziewczyna - szkodę wystarczy odpowiednio zgłosić do ubezpieczyciela.Z ubezpieczenia NW odszkodowanie możesz uzyskać Ty i dziewczyna, jednak biorąc pod uwagę wysokość sumy ubezpieczenia (zwykle 10 - 5tys) pieniądze te będą naprawdę niewielkie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaromiko Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Dziewczynie jako odszkodowanie i zadość uczynienie należy się minimum 15 000 pln, przy odszkodowaniu musi udowodnić straty ale przy zadość uczynieniu wystarczy, że ma lęki przed jazdą samochodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kritur666 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 dziękuje za odpowiedzi. Rozumiem że zadośćuczynienie o którym wspominał kolega to tzw. fundusz gwarantowany pochodzący z mojego odszkodowania OC zgadza się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaromiko Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 W zadość uczynieniu nic zagwarantowane nie jest ale pole manewru do negocjacji z TU jest bardzo duże i zależy od jakości życia poszkodowanej ) im wyższy komfort życia prowadziła tym wyższe odszkodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi