kritur666 Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 witam!!!jestem sprawcą kolizji. Wraz ze mną jechała dziewczyna. Uderzyłęm w tył stojacego przed nami samochodu z dość dużą prędkością. Jakie odszkodowanie możemy otrzymać z mojego NW (PZU) przy obrażeniach: Ja: obrażenia głowy - stłuczenie, krwiak i stłuczenie kolana, stłuczenia obojczyka, ramienia klatki piersiowej barku i szyi, czas przebywania na L4 - 9 DNI. dziewczyna: krwiak i stłuczenie uda, ból w obrębie klatki piersiowej w okolicy mostka oraz ból i stłuczenie przedramienia , czas leczenia 5 DNI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 Witam dokładnej sumy nie mogę Ci podać ponieważ zależy ona od kwoty na jaką jesteście ubezpieczeni oraz od uszczerbku na zdrowiu stwierdzonego przez lekarza orzecznika. Suma odszkodowania jest ilorazem % uszczerbku i sumy razy wartość sumy gwarancyjnej, jaka obejmowała Twoja polisa NW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kritur666 Posted April 2, 2008 Author Share Posted April 2, 2008 dzięki za odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartnik Posted April 8, 2008 Share Posted April 8, 2008 Dziewczyna może się ubiegać odszkodowania z z OC Twojego samochodu, jako pasażerka. Najlepiej skontaktować sie z firmą , która sie tym zajmuje. Ona potrafi wyciągnąć sporą kasę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campter.pl Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 kritur666 wrote:witam!!!jestem sprawcą kolizji. Wraz ze mną jechała dziewczyna. Uderzyłęm w tył stojacego przed nami samochodu z dość dużą prędkością.Jakie odszkodowanie możemy otrzymać z mojego NW (PZU) przy obrażeniach:Ja: obrażenia głowy - stłuczenie, krwiak i stłuczenie kolana, stłuczenia obojczyka, ramienia klatki piersiowej barku i szyi, czas przebywania na L4 - 9 DNI.dziewczyna: krwiak i stłuczenie uda, ból w obrębie klatki piersiowej w okolicy mostka oraz ból i stłuczenie przedramienia , czas leczenia 5 DNIWitam,niestety z ubezpieczenia Oc nie uzyskasz odszkodowania jeżeli Ty spowodowałeś wypadek. NA zadośćuczynienie może za to liczyć Twoja dziewczyna - szkodę wystarczy odpowiednio zgłosić do ubezpieczyciela.Z ubezpieczenia NW odszkodowanie możesz uzyskać Ty i dziewczyna, jednak biorąc pod uwagę wysokość sumy ubezpieczenia (zwykle 10 - 5tys) pieniądze te będą naprawdę niewielkie.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaromiko Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Dziewczynie jako odszkodowanie i zadość uczynienie należy się minimum 15 000 pln, przy odszkodowaniu musi udowodnić straty ale przy zadość uczynieniu wystarczy, że ma lęki przed jazdą samochodem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kritur666 Posted April 9, 2008 Author Share Posted April 9, 2008 dziękuje za odpowiedzi. Rozumiem że zadośćuczynienie o którym wspominał kolega to tzw. fundusz gwarantowany pochodzący z mojego odszkodowania OC zgadza się?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaromiko Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 W zadość uczynieniu nic zagwarantowane nie jest ale pole manewru do negocjacji z TU jest bardzo duże i zależy od jakości życia poszkodowanej ) im wyższy komfort życia prowadziła tym wyższe odszkodowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts