karolina7434 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 doznałam trójkostkowego złamania podudzia.Trafiłam do szpitala,tam operacyjnie zespolono złamanie,ale zakażono mnie bakteją ropy błękitnej(pseudomonas aureginosa).ćzy mam szanse na odszkodowanie od szpitala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monna Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam myślę, że powinnaś starać się o odszkodowanie. Jeżeli do zakażenia doszło w wyniku zaniedbania lub niedopatrzenia ze strony pracowników tego szpitala, nie powinnaś mieć problemu z uzyskaniem od nich odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolina7434 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Monna-dzięki,ale ja niemam pojęcia jak i co mam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Szanowna Pani Karolino, prosimy o kontakt z nami. Prowadzimy bezpłatne konsultacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 istnieje możliwość uzyskania pieniędzy od szpitala ale wymaga to przejżenia dokumentacji i wnikliwego zapoznania się z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysiolec1 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 witam !mam takie pytanko - znajomi twierdza ,ze powinienem oddać sprawę brokerowi a ja sie zastanawiam czy to ma sens...a sprawa wyglada tak jakis czas temu strzyklo mi cos w kolanie. Po wizycie na ostrym dyzurze lekarz nie podjal sie gipsowania nogi gdyz stwierdzil ,ze mam uszkodzenie mechaniczne w kolanie i da mi skierowanie do szpitala gdzie zrobia mi dodatkowe badania wykonane przez ortopede i najprawdopodobniej bede mial robiony zabieg i zostane w szpitalu na kilka dni...pojechalem do szpitala w ten sam dzien i tam okazalo sie ,ze praktycznie nikt mnie nie zbadal .Ogladnal kolano jakis lekarz ale tylko praktycznie wzrokowo i wsadzili mi noge do gipsu. Po zdjeciu gipsu i badaniach u 2 specjalistow prywatnie okazuje sie ,ze mam zerwane 2 wiazadla i uszkodzona lekotke. Czekaja mnie w sumie 3 operacje. Oboje twierdza ,ze nie powinienem miec gips ale natychmiast operacje maksymalnie do 2 dni po uszkodzeniu bo wtedy sa najwieksze szanse na prawidlowy zabieg. Co o tym sadzicie? Ciagnac sprawe ze szpitalem ? na skierowaniu do szpitala mam napisane podejrzenie mechanicznego uszkodzenia oraz zalecana artroskopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 a kto to jest dla Ciebie broker?oczywiście lekarz ze szpitala dopuścił się błędu, pytanie czy masz na to dokumenty, które poświadczą na twoją korzyść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysiolec1 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 ogolnie myslalem nad firmami brokerskimi ,ktore zajmuja sie kompleksowa obsługa odszkodowawcza lacznie z dzialalnoscia prawniczamam dwie opienie niezaleznych , najlepszych w stolicy specjalistow od kolan ,ze powinien byc natychmiast zabieg (max 2 dni) a nie 3 tyg gipsplus zlecenie badania przez lekarza z ostrego dyzuru i nie przeprowadzenie ich przez szpital Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi