chaki Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam rok temu miałem wypadek w Holandii, pracuje tam już ponad trzy lata, ale nie znam za bardzo holenderskiego prawa. Nie wiem czy mam prawo do odszkodowania. Wypadek zdarzył się w pracy. Na budowie pustak upadł mi na rękę i miałem złamane kości nadgarstka i śródręcza, złamanie było na tyle poważne, że konieczny był zabieg chirurgiczny. Po operacji nosiłem gips jeszcze przez 2 miesiące. Ręka na szczęście zrosła sie prawidłowo i nie ma konieczności rehabilitacji. Czy mogę dostać za to jakieś odszkodowanie. Jakie prawa mi przysługują? Jak sie o nie starać? Acha dodaje, że nie byłem odpowiedzialny za to zdarzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witaj,oczywiście możesz podjąć starania o odszkodowanie za wypadek przy pracy w Holandii, jednak aby określić Twoje roszczenia niezbędne jest przedyskutowanie sprawy i zebranie niezbędnej dokumentacji dotyczącej wypadku i leczenia. Zapraszam do kontaktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi