chaki Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 Witam rok temu miałem wypadek w Holandii, pracuje tam już ponad trzy lata, ale nie znam za bardzo holenderskiego prawa. Nie wiem czy mam prawo do odszkodowania. Wypadek zdarzył się w pracy. Na budowie pustak upadł mi na rękę i miałem złamane kości nadgarstka i śródręcza, złamanie było na tyle poważne, że konieczny był zabieg chirurgiczny. Po operacji nosiłem gips jeszcze przez 2 miesiące. Ręka na szczęście zrosła sie prawidłowo i nie ma konieczności rehabilitacji. Czy mogę dostać za to jakieś odszkodowanie. Jakie prawa mi przysługują? Jak sie o nie starać? Acha dodaje, że nie byłem odpowiedzialny za to zdarzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campter.pl Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Witaj,oczywiście możesz podjąć starania o odszkodowanie za wypadek przy pracy w Holandii, jednak aby określić Twoje roszczenia niezbędne jest przedyskutowanie sprawy i zebranie niezbędnej dokumentacji dotyczącej wypadku i leczenia. Zapraszam do kontaktu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts