barrel76 Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Witam, otrzymałem od Ubezpieczalni decyzję uznającą słuszność po mojej stronie, i winy ubezpieczonego u nich osobnika jednakże znów jest problem: "Z uwagi na znaczny zakres stwierdzonych nieprawidłowości stwierdzamy, że kierownik budowy tj. Ubezpieczony odpowiada w całości za fakt powstania szkody. Jednakże w odniesieniu do kwestii braku legitymacji do odbioru odszkodowania przez Poszkodowanego stanowisko Ubezpieczyciela pozostaje bez zmian." co to jest ta legitymacja do odbioru odszkodowania? Udowodniłem aktem notarialnym i nr księgi wieczystej że jestem właścicielem rzeczonej wadliwej nieruchomości. Jednak popełniłem błąd, złożyłem sam zgłoszenie, sprawa trwała w Hestia 5 miesięcy, masa dokumentów, projektów a lokal jest kupiony wspólnie z Partnerką. Czy to powód odmowy wypłaty? Złożyliśmy notarialnie w odwołaniu pełnomocnictwo Partnerki odnośnie tej szkody, i wypłaty odszkodowania. Pytanie czy coś to da, i czy z tą legitymacją do otrzymania wypłaty to jest właśnie ta kwestia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Witam serdecznie, w przypadku wątpliwości zawsze warto skontaktować się z Ubezpieczycielem i dopytać o braki w dokumentacji. Jeśli faktycznie jesteście Państwo współwłaścicielami nieruchomości, jakiej dotyczy szkoda, każdy z właścicieli musi wykazać własność i wskazać Ubezpieczycielowi dyspozycję płatniczą (może to być wypłata na wspólne konto lub konto innej osoby, jednak poszkodowany musi w tym zakresie wskazać numer i właściciela rachunku). W przypadku innych braków formalnych, konieczne jest ich uzupełnienie, by Ubezpieczyciel mógł wypłacić odszkodowanie, Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi