Kuba W 2002 Opublikowano 16 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2024 W zeszłym roku miałem wypadek na autostradzie w Niemczech. Wina leży po stronie kierowcy TIRa któremu odpadła opona a ten jej nie sprzątnął. Firma ubezpieczeniowa twierdzi, że Niemiecka policja nie wysyła protokołu więc nie zamierzają wypłacić mi odszkodowania. W moim samochodzie nawet utkwił urywek tej opony więc wina ich klienta jest oczywista. Nie wiem gdzie szukać pomocy, jestem młodym kierowcą i szkoda mi mojego pierwszego auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 9 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 Witam serdecznie w przypadku, gdy podczas zdarzenia interweniowała policja, konieczne jest pozyskanie i przedstawienie notatki urzędowej potwierdzającej okoliczności i sprawcę zdarzenia. Odpowiedzialność powinien potwierdzić także sam ubezpieczony, czyli sprawca zdarzenia. Sam fakt zaistnienia wypadku czy posiadania elementu pojazdu sprawcy (odłamek) nie potwierdza jeszcze odpowiedzialności za zdarzenie. W przypadku problemów z uzyskaniem notatki, można skorzystać z pomocy adwokata lub profesjonalnego pełnomocnika. Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PawelDlugosz Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zapraszam do konatktu - zgłaszam bezpośrednio szkodę w Niemczech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi