Kuba W 2002 Posted January 16 Share Posted January 16 W zeszłym roku miałem wypadek na autostradzie w Niemczech. Wina leży po stronie kierowcy TIRa któremu odpadła opona a ten jej nie sprzątnął. Firma ubezpieczeniowa twierdzi, że Niemiecka policja nie wysyła protokołu więc nie zamierzają wypłacić mi odszkodowania. W moim samochodzie nawet utkwił urywek tej opony więc wina ich klienta jest oczywista. Nie wiem gdzie szukać pomocy, jestem młodym kierowcą i szkoda mi mojego pierwszego auta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marta Sordon Posted May 9 Share Posted May 9 Witam serdecznie w przypadku, gdy podczas zdarzenia interweniowała policja, konieczne jest pozyskanie i przedstawienie notatki urzędowej potwierdzającej okoliczności i sprawcę zdarzenia. Odpowiedzialność powinien potwierdzić także sam ubezpieczony, czyli sprawca zdarzenia. Sam fakt zaistnienia wypadku czy posiadania elementu pojazdu sprawcy (odłamek) nie potwierdza jeszcze odpowiedzialności za zdarzenie. W przypadku problemów z uzyskaniem notatki, można skorzystać z pomocy adwokata lub profesjonalnego pełnomocnika. Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Quote Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelDlugosz Posted August 18 Share Posted August 18 Zapraszam do konatktu - zgłaszam bezpośrednio szkodę w Niemczech. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts