Jump to content
Forum Odszkodowania

Szkoda na pojeździe za granicą

Recommended Posts

W zeszłym roku miałem wypadek na autostradzie w Niemczech. Wina leży po stronie kierowcy TIRa któremu odpadła opona a ten jej nie sprzątnął. Firma ubezpieczeniowa twierdzi, że Niemiecka policja nie wysyła protokołu więc nie zamierzają wypłacić mi odszkodowania. W moim samochodzie nawet utkwił urywek tej opony więc wina ich klienta jest oczywista. Nie wiem gdzie szukać pomocy, jestem młodym kierowcą i szkoda mi mojego pierwszego auta.

• 3 months later...

Witam serdecznie

w przypadku, gdy podczas zdarzenia interweniowała policja, konieczne jest pozyskanie i przedstawienie notatki urzędowej potwierdzającej okoliczności i sprawcę zdarzenia. Odpowiedzialność powinien potwierdzić także sam ubezpieczony, czyli sprawca zdarzenia. Sam fakt zaistnienia wypadku czy posiadania elementu pojazdu sprawcy (odłamek) nie potwierdza jeszcze odpowiedzialności za zdarzenie. W przypadku problemów z uzyskaniem notatki, można skorzystać z pomocy adwokata lub profesjonalnego pełnomocnika.

Pozdrawiam

Marta Sordon
Campter Odszkodowania
tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec

www.campter.pl                                
Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania

Pozdrawiam

Marta Sordon

Campter Odszkodowania

tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec

www.campter.pl

Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania