Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pgb1979 wrote:
pol27 wrote:
agula wrote:
100 % - masz wynagrodzenie płacone za wypadek przy pracy podczas zwolnienia
a co do uszczerbku to oni oceniają to wg tabeli którą gdzieś zamieściłam już na forum
tak widziałem ta tabele raczej żle zrozumialem heheh dzieki za info.....
Ja Ci powiem jak ja to rozumiem. 538 zł ZUS wypłaca za 1% uszczerbku na zdrowiu - kwota dotyczy wypadku podczas pracy lub w drodze do/z. Nie wiem teraz czy jest to kwota brutto czy netto. W każdym razie, z tego co pamiętam gdy Aga zamiesciła tabele z procentami, to wynikało z niej, że za złamanie kości podudzia ZUS przyznaje od 5 do 15 % uszczerbku. Czyli powinni wypłacić minimum 5x538 zł. Ci co mają te najgorsze kontuzje mogą dostać nawet 15x538 zł. Natomiast dochodzi jeszcze do tego ubezpieczenie indywidualne.Ja akurat ubezpieczam się w dwóch ubezpieczalniach.Więc będę sie starał wycisnąć z nich jak się tylko da,bo nie po to płacę co miesiąc, żeby mi tu teraz ochłapy jakieś dali.
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz..........

wspolczuje wszystkim polamancom, ktorzy musieli przejsc operacje i musza dlugo czekac na powrot do pelnosprawnosci. ja bylam 6 tyg w gipsie i kiedy mi go sciagneli to stwierdzilam,ze przyzwyczailam sie do niego. na poczatku mialam kilka powaznych upadkow,oczywiscie na schodach tam gdzie sie polamalam.na szczescie gips mialam dosc solidny.w domu mam duzo schodow i musialam nuczyc sie skakac.troche siadlo biodro i kregoslup, tak ze wczoraj po zdejeciu gipsu zaraz wyladowalam u neurologa.Dzis jest juz lepiej.tez cwiczylam na wlasna reke.nikt nic mi nie mowil co mam robic,dzieki temu moge ruszac chociaz palcami.i chyba tez zmienie lekarza.

alakali wrote:

wspolczuje wszystkim polamancom, ktorzy musieli przejsc operacje i musza dlugo czekac na powrot do pelnosprawnosci. ja bylam 6 tyg w gipsie i kiedy mi go sciagneli to stwierdzilam,ze przyzwyczailam sie do niego. na poczatku mialam kilka powaznych upadkow,oczywiscie na schodach tam gdzie sie polamalam.na szczescie gips mialam dosc solidny.w domu mam duzo schodow i musialam nuczyc sie skakac.troche siadlo biodro i kregoslup, tak ze wczoraj po zdejeciu gipsu zaraz wyladowalam u neurologa.Dzis jest juz lepiej.tez cwiczylam na wlasna reke.nikt nic mi nie mowil co mam robic,dzieki temu moge ruszac chociaz palcami.i chyba tez zmienie lekarza.

dziekuje Tobie ze dziekuje.......nawet nie umyslny upadek szkodzi sam sie tego przekonałem ale jakos trzymam sie i juz polowe jest za mna mam nadzieje

pol27 wrote:

alakali wrote:

dziekuje Tobie ze dziekujesz ......nawet nie umyslny upadek szkodzi sam sie tego przekonałem ale jakos trzymam sie i juz polowe jest za mna mam nadzieje

pol27 wrote:
agula wrote:
ja właśnie sączę winko z radości
bo maczek powiedzial że mam ładne kości
:D
WASZE ZDROWIE MOI POŁAMAŃCY
zazdroszcze i dziekuje
Dzieki Aga, ja za Wasze zdrowie popijam rozpuszczonym wapnem :)

pgb1979 wrote:
Maczku, czy możesz założyć licznik do Twojej stronki? Bo jestem ciekawy jak wielu ludzi ją odwiedza...
PIOTRUŚ PO CO LICZNIK OD RAZU JAKIEŚ OPŁATY WPROWADŹMY ;)
ostatnio Korel chyba się zastanawiał ile my sami aktywujemy.jest na stronie głownej liczba wyświetleń czyli odwiedzających ten nasz szpial Miłościwe Nam Wyczekiwanego Zrosta

pol27 wrote:
agula wrote:
zazdroszcze i dziekuje
za dzień za dwa za chwile zrostów przybędzie nam....

pgb1979 wrote:
pol27 wrote:
agula wrote:
zazdroszcze i dziekuje
Dzieki Aga, ja za Wasze zdrowie popijam rozpuszczonym wapnem :)
ważne towarzystwo i toast..

agula wrote:
anita wrote:
wracam do pisania mgr....niekończąca się opoweść, bleh, dobrej nocki życze wszystkim:)
po tym winku nie będzie łatwo...
powodzonka :)
oj nie bedzie zwłaszcza ze sennie zadziałało;/...ale jak mozna było odmówić kumpeli???:)

maczek wrote:
uleczkaaas wrote:
Hej...zlamałam noge-kosc strzalkowa- jakies 12 dni temu. Wczoraj bylam zrobic zdjecie i lekarz powedzial ze kosc sie nie zrasta. Powiedzial ze skonsultuje sie innym lekarzem i zadecyduje co dalej...z kolei inna doktorka powiedziala mi ze "jeszcze 3 tygodnie w gipsie i potem do sciagniecia" no i kazala mi stawac na noge?! nie wiem teraz kogo mam sluchac? Czy to wogole mozliwe zeby kosc tak sam sie wyprostowala? a gipsie?

a zlamana jest mniej wiecej tak:
|| /
|| /
|| /
|| /
||/
||
||
||
||

Ta pierwsza kosc od lewej to jest piszczel a ta druga (zlamana) to strzalka.

Prosze o odpowiedz ;-)
Hej, malo prawdopodobne zeby kosc sie sama wyprostowala. Powinni Ci ja ustawic przed zagipsowaniem.
Dzwonilam do tego lekarza i powiedzial mi ze jeszcze 3 tygodnie w gipsie i do sciagniecia. Tylko teraz tak kosc mam nienastawiona...stad moje pytanie do Maczka---> skoro moja kosc zrosnie sie a nie bedzie nastawiona to czy nie bedzie mi przeszkadzala przy chodzieniu tudziez tanczeniu, skakaniu salt? Czy moze powinnam strajkowac zeby mi jak nastawili ale wtedy pewnie wloza mi jakies sruby do nogi...

anita wrote:

wracam do pisania mgr....niekończąca się opoweść, bleh, dobrej nocki życze wszystkim:)

Anita, napisz nam temat swojej pracy mgr. Każdy dorzuci po dwa zdanka i szybciej Ci pójdzie. A i urozmaicona będzie ;)

hej Wszystkim w ten uroczy i słoneczny poranek :D :D

Uleczka ze skromnych zasobów swojej wiedzy na temat złamań wiem, że lekarze nie śrubują strzałek ze względu chociażby na ich strukturę.obuwają Cię w gips i do domu.pytałam kiedyś co właśnie w sytuacji gdy strzałka odstaje od reszty kostnego towarzystwa podobno wchodzą do niej z boku kolana i ją jakoś ustawiają.jednak szczegółów takich precederów nie znam. zauważyłam też pewną prawidłowość - lekarzy mało obchodzi strzałka i traktowana jest po macoszemu...jeżeli pęknięta jest piszczel to cała uwaga skupia się na niej jako kości głównej i ważniejszej.na szczęście Ciebie to nie dotyczy

nie wiem jakie konsekwencje będzie miał zrost strzałki u Ciebie (taki jak na rysunku notabene bardzo precyzyjnym :D )= o to powinnaś spytać lekarza który widział Twoje zdjęcie rtg.tymczasem jak narazie powinnaś ćwiczyc nogę żeby nie doszło do zaników mięśni.

lisiu wrote:

anita wrote:

Anita, napisz nam temat swojej pracy mgr. Każdy dorzuci po dwa zdanka i szybciej Ci pójdzie. A i urozmaicona będzie ;)

zdanka???normalnie jak się każdy rozpisze to rozdziały całe stworzymy :D