Piter Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 RTG ma na celu przświetlenie, z którego lekarz odczyta czy są jakies złamania lub pęknięcia kości. Natomiast badanie USG robi się wówczas gdy są naderwania, zerwania mięśni, więzadeł, ścięgien czy nawet włókien mięśniowych, albo czy są jakieś krwiaki itp. Także jeśli masz jakieś problemy z tym co wymieniłem to wskazane jest USG. Ale ja tam specjalistą nie jestem więc może się mylę. Natomiast z tego co wiem to kości się raczej nie dojrzy na USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 ale nauczyciele gdzies uciekli i nie pokazują się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 pgb1979 wrote: RTG ma na celu przświetlenie, z którego lekarz odczyta czy są jakies złamania lub pęknięcia kości. Natomiast badanie USG robi się wówczas gdy są naderwania, zerwania mięśni, więzadeł, ścięgien czy nawet włókien mięśniowych, albo czy są jakieś krwiaki itp. Także jeśli masz jakieś problemy z tym co wymieniłem to wskazane jest USG. Ale ja tam specjalistą nie jestem więc może się mylę. Natomiast z tego co wiem to kości się raczej nie dojrzy na USG. też mi się tak wydaję...korel miałes racje stawiasz kolację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 korel wrote:ale nauczyciele gdzies uciekli i nie pokazują sięmgr anita się edukujemaczek koncertujea reszta pewnie baluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote: pgb1979 wrote: RTG ma na celu przświetlenie, z którego lekarz odczyta czy są jakies złamania lub pęknięcia kości. Natomiast badanie USG robi się wówczas gdy są naderwania, zerwania mięśni, więzadeł, ścięgien czy nawet włókien mięśniowych, albo czy są jakieś krwiaki itp. Także jeśli masz jakieś problemy z tym co wymieniłem to wskazane jest USG. Ale ja tam specjalistą nie jestem więc może się mylę. Natomiast z tego co wiem to kości się raczej nie dojrzy na USG. też mi się tak wydaję...korel miałes racje stawiasz kolację Ok, na cześć mojego zrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 ja zmykam chłopaki.dostałam telefon po którym muszę ochłonąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote:korel wrote:ale nauczyciele gdzies uciekli i nie pokazują sięmgr anita się edukujemaczek koncertujeno tak wiedziałem ... smileys/neutral.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 korel wrote: agula wrote: pgb1979 wrote: RTG ma na celu przświetlenie, z którego lekarz odczyta czy są jakies złamania lub pęknięcia kości. Natomiast badanie USG robi się wówczas gdy są naderwania, zerwania mięśni, więzadeł, ścięgien czy nawet włókien mięśniowych, albo czy są jakieś krwiaki itp. Także jeśli masz jakieś problemy z tym co wymieniłem to wskazane jest USG. Ale ja tam specjalistą nie jestem więc może się mylę. Natomiast z tego co wiem to kości się raczej nie dojrzy na USG. też mi się tak wydaję...korel miałes racje stawiasz kolację Ok, na cześć mojego zrostu biegnę po wino dla siebie,browara dla Piotrka a Ty oczywiście whysky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote: ja zmykam chłopaki.dostałam telefon po którym muszę ochłonąć... No, no, ... szczegóły ? Też chcemy wszyscy wiedzieć ... no nie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 powiem Ci tylko że wiadomość była w - to - mi - graj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote: korel wrote: agula wrote: też mi się tak wydaję...korel miałes racje stawiasz kolację Ok, na cześć mojego zrostu biegnę po wino dla siebie,browara dla Piotrka a Ty oczywiście whysky Spróbuj białe słodkie monbazillac, jest dostępne u nas tez w supermarketach. Bardzo zimne ze śmierdzącym twardym serem jest pycha. Będzie Ci smakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 dzięki smakoszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote: powiem Ci tylko że wiadomość była w - to - mi - graj Automat z reklamą Lotto ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote: korel wrote: agula wrote: też mi się tak wydaję...korel miałes racje stawiasz kolację Ok, na cześć mojego zrostu biegnę po wino dla siebie,browara dla Piotrka a Ty oczywiście whysky Dzięki Aga, mam nadzieję że ta wspaniała wiadomość szybko postawi Cie na nogi i zamiast kuśtykać pobiegniesz po te wina, browary i inne whyskacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 pgb1979 wrote: agula wrote: korel wrote: Ok, na cześć mojego zrostu biegnę po wino dla siebie,browara dla Piotrka a Ty oczywiście whysky Dzięki Aga, mam nadzieję że ta wspaniała wiadomość szybko postawi Cie na nogi i zamiast kuśtykać pobiegniesz po te wina, browary i inne whyskacze. Pobiegnie, pobiegnie, kłusem, a my za nią galopem ... marzenia. Oby szybko się spełniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 zmykam ... po angielsku ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote:korel wrote:ale nauczyciele gdzies uciekli i nie pokazują sięmgr anita się edukujemaczek koncertujea reszta pewnie balujehm, właśnie wróciłam. Skad wiedzieliście, co robiłam A tu cisza, wszyscy poszli spać, albo się cieszyć (patrz: Agula), Anita pytania skrobie...No to do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 korel wrote: agula wrote: powiem Ci tylko że wiadomość była w - to - mi - graj Automat z reklamą Lotto ... PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 pgb1979 wrote: agula wrote: korel wrote: Ok, na cześć mojego zrostu biegnę po wino dla siebie,browara dla Piotrka a Ty oczywiście whysky Dzięki Aga, mam nadzieję że ta wspaniała wiadomość szybko postawi Cie na nogi i zamiast kuśtykać pobiegniesz po te wina, browary i inne whyskacze. CWANY...IDŹ PO TEN BROWAR KOBIETO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 korel wrote: pgb1979 wrote: agula wrote: biegnę po wino dla siebie,browara dla Piotrka a Ty oczywiście whysky Dzięki Aga, mam nadzieję że ta wspaniała wiadomość szybko postawi Cie na nogi i zamiast kuśtykać pobiegniesz po te wina, browary i inne whyskacze. Pobiegnie, pobiegnie, kłusem, a my za nią galopem ... marzenia. Oby szybko się spełniły spełnią się.kwestia czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote: korel wrote: pgb1979 wrote: Dzięki Aga, mam nadzieję że ta wspaniała wiadomość szybko postawi Cie na nogi i zamiast kuśtykać pobiegniesz po te wina, browary i inne whyskacze. Pobiegnie, pobiegnie, kłusem, a my za nią galopem ... marzenia. Oby szybko się spełniły spełnią się.kwestia czasu I tego Ci życzę Aga. i oczywiście Wam wszystkim. No i sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 pgb1979 wrote: agula wrote: korel wrote: Pobiegnie, pobiegnie, kłusem, a my za nią galopem ... marzenia. Oby szybko się spełniły spełnią się.kwestia czasu I tego Ci życzę Aga. i oczywiście Wam wszystkim. No i sobie CZUJĘ W KOŚCIACH ŻE BĘDZIE DOBRZE...DO DZISIAJ POŁAMAŃCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota26 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Cześć Kochani, macie zdrowie, aż mi wstyd, że ja o 22 obracałam się na drugi bok, a Wy sobie tak milutko gadaliście!!!Wracając do USG, to takie badanie powinno się wykonać bezpośrednio po rtg, żeby ewentualnie wykluczyć zerwanie wiązadeł, mięśni itp. czy rtg także wykaże takie zmiany? No bo skąd niby mamy wiedzieć bez zrobienia usg, czy oprócz złamania jest coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota26 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Pięknie śpiochy. Najpierw nie śpicie do północy, albo jeszcze dłużej, a ja teraz nie mam z kim gadać!!!! Hi Hi Hi. To taki mały żarcik!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Dżem dobry Wczoraj bylem w Chorzowie na koncercie Metallici ODLOT NA MAXA!!!Musze Wam powiedziec, ze widzialem ok. 5 osob chodzacych o kulach (wygladali na polamanych i poskladanych), wiec sie nie zalamujcie, ze bedac "uziemionym" nie ma sie nic z zycia i nic nie mozna - troche odwagi i mozna naprawde wszystko! To taka refleksja pokoncertowa Dalej jestem w szoku, ze tam bylem... a noga chyba bedzie mnie jeszcze tydzien bolala od skakania Milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota26 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 maczek wrote:Dżem dobry Wczoraj bylem w Chorzowie na koncercie Metallici ODLOT NA MAXA!!!Musze Wam powiedziec, ze widzialem ok. 5 osob chodzacych o kulach (wygladali na polamanych i poskladanych), wiec sie nie zalamujcie, ze bedac "uziemionym" nie ma sie nic z zycia i nic nie mozna - troche odwagi i mozna naprawde wszystko! To taka refleksja pokoncertowa Dalej jestem w szoku, ze tam bylem... a noga chyba bedzie mnie jeszcze tydzien bolala od skakania Milego dnia SZCZĘŚCIARZ!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Ciekawe jak się powiodło Anicie w Piekarach. Anita, trzymamy za Ciebie !!! Ja dzisiaj ustaliłem termin drugiej operacji za 2 tygodnie i to tam właśnie.Żeby mi tylko nie podali tego leku co to PGB pisał i co zabija pacjentów Mam nadzieję że "już nikt nigdy przez tego pana (czytaj: ten lek) pozbawiony życia nie będzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Dorota26 wrote:maczek wrote:Dżem dobry Wczoraj bylem w Chorzowie na koncercie Metallici ODLOT NA MAXA!!!Musze Wam powiedziec, ze widzialem ok. 5 osob chodzacych o kulach (wygladali na polamanych i poskladanych), wiec sie nie zalamujcie, ze bedac "uziemionym" nie ma sie nic z zycia i nic nie mozna - troche odwagi i mozna naprawde wszystko! To taka refleksja pokoncertowa Dalej jestem w szoku, ze tam bylem... a noga chyba bedzie mnie jeszcze tydzien bolala od skakania Milego dnia SZCZĘŚCIARZ!!!!!!!!!!!!!!Maczek to ma fajnie, bo już skacze na koncertach. No i w ogóle równy gość jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 korel wrote:Ciekawe jak się powiodło Anicie w Piekarach. Anita, trzymamy za Ciebie !!! Ja dzisiaj ustaliłem termin drugiej operacji za 2 tygodnie i to tam właśnie.Żeby mi tylko nie podali tego leku co to PGB pisał i co zabija pacjentów Mam nadzieję że "już nikt nigdy przez tego pana (czytaj: ten lek) pozbawiony życia nie będzie" trochę optymizmu Korel - dostaniesz jakiś dobry trunek do żyłki i będziesz im śpiewał na sali ja mam operacje 18 czerwca ale wyjmują tylko jedną śrubkę z góry.taż zastanawiam się co u Anity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 korel wrote:Dorota26 wrote:maczek wrote:Dżem dobry Wczoraj bylem w Chorzowie na koncercie Metallici ODLOT NA MAXA!!!Musze Wam powiedziec, ze widzialem ok. 5 osob chodzacych o kulach (wygladali na polamanych i poskladanych), wiec sie nie zalamujcie, ze bedac "uziemionym" nie ma sie nic z zycia i nic nie mozna - troche odwagi i mozna naprawde wszystko! To taka refleksja pokoncertowa Dalej jestem w szoku, ze tam bylem... a noga chyba bedzie mnie jeszcze tydzien bolala od skakania Milego dnia SZCZĘŚCIARZ!!!!!!!!!!!!!!Maczek to ma fajnie, bo już skacze na koncertach. No i w ogóle równy gość jest no fajny jest gostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi