Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zmykam, dzisiaj pracowity dzień, bo byłem i u fryzjera i kupiłem parę ciuchów, żeby człowiek się nie zapuścił. A jutro się wykremuję i idę się opalać ;) A wieczorem pod parasolki lansować się z moimi laskami. Do jutra :)

korel wrote:

Ja zmykam, dzisiaj pracowity dzień, bo byłem i u fryzjera i kupiłem parę ciuchów, żeby człowiek się nie zapuścił. A jutro się wykremuję i idę się opalać ;) A wieczorem pod parasolki lansować się z moimi laskami. Do jutra :)

szukasz swojej drugiej połowy czy co???

Zawsze Wam towarzyszę, tylko często milczę, bo macie wiele osób do pogadania. A że teraz było nas mało to się włączyłem. Ale zawsze czytam na bieżąco - przynajmniej wieczorami. No to w takim razie zyczę Wam słodkich snów. Dobranoc.

witam wszystkich połamanych :) właśnie męczę się 5 tydzień w gipsie i nieraz mam już deprechę, a wasze forum przywraca uśmiech :) ja się strasznie boję chociażby stąpnąć na nogę, bo nie chcę żeby się znowu złamało. Lekarz dał mi całkowity zakaz obciążania, bo to śródstopie. A ja tak już marzę o chodzeniu, na dodatek mam taki kijowy okres na uczelni, będę się bronić pod koniec czerwca no i chyba niestety o kulach :/ super, nie ma to jak łażenie z dwoma kijami...Życzę wszystkim mega mocnych i szybkich zrostów i kości mocnych jak u dinozaurów( w końcu po tysiącach lat się jeszcze nie rozpadły ;) ) buziaki

ehh tak czytam was tutaj ja to juz totalnie załamałam sie jak ta noga si sina zaczełA ROBIC JUŻ TAKIE MYSLI MI PRZEZ GŁOWE PRZECHODZILY JAKIES ZATORY MARTWICE HEHE.. NOGA SINA ROBI SIE JA CHODZE ALBO OPUSZCZAM NA DOL A JA WEZME JA POLOZE NA STOL TO POWRACA DO NORMALNEGO STANU.... BIORE TABLETECZKI DETRALEX :) ups caps :x hehe no i wlasnie widze ze to chyba normlane słabe krazenie itd.. bo mowie Wam przerazila mnie ta sina stopa:-/a tak w ogole jest tutaj ktos po złamaniu uda :>::> bo same piszczele widze i strzałki:> u mnie juz nie dlugo minie 4 miesiace i uwierzcie w meijscu uderzenia mam jeszcze obrzek:-/ normlanie model jechal ponad 60 i uderzyl we mnie :-/ no ale zyje :) a teraz czas wybrac sie na uczelnie ehh przeraza Mnie opcja wchodzenia po schodach nie wiem mam jakas blokade psychiczna poimimo iz nigdy nie spadlama nie wiem co jest powinnam raczej straha miec przed przejsciem dla pieszych a tu nic zero obaw no ale coz:) Pozdrawiam Was..:) i piszcie jak to jest z ta sina noga :P w moim przypadku stopa :) Pozdroowionkai udanego cieplusiego dzioneczka;)

mackowska wrote:

ehh tak czytam was tutaj ja to juz totalnie załamałam sie jak ta noga si sina zaczełA ROBIC JUŻ TAKIE MYSLI MI PRZEZ GŁOWE PRZECHODZILY JAKIES ZATORY MARTWICE HEHE.. NOGA SINA ROBI SIE JA CHODZE ALBO OPUSZCZAM NA DOL A JA WEZME JA POLOZE NA STOL TO POWRACA DO NORMALNEGO STANU.... BIORE TABLETECZKI DETRALEX :) ups caps :x hehe no i wlasnie widze ze to chyba normlane słabe krazenie itd.. bo mowie Wam przerazila mnie ta sina stopa:-/a tak w ogole jest tutaj ktos po złamaniu uda :>::> bo same piszczele widze i strzałki:> u mnie juz nie dlugo minie 4 miesiace i uwierzcie w meijscu uderzenia mam jeszcze obrzek:-/ normlanie model jechal ponad 60 i uderzyl we mnie :-/ no ale zyje :) a teraz czas wybrac sie na uczelnie ehh przeraza Mnie opcja wchodzenia po schodach nie wiem mam jakas blokade psychiczna poimimo iz nigdy nie spadlama nie wiem co jest powinnam raczej straha miec przed przejsciem dla pieszych a tu nic zero obaw no ale coz:) Pozdrawiam Was..:) i piszcie jak to jest z ta sina noga :P w moim przypadku stopa :) Pozdroowionkai udanego cieplusiego dzioneczka;)

to normalne jest ze nozka jest sina jak ja opuszczasz na dol albo jak chodzisz a kladziesz to ma normaln y stan powiem jedneno nie lam sie zyj tak jak zylasz przez zlamaniem ja mam zlamana kosc podudzia i mam gwozdz srodszpikowy ja tabletek juz nie biore bo mi lekarz nie przepisał wiecej aa do konca jedynie biore zastrzyki ...nie wiem moze zapomniał mi przepisac a jestem juz poltora misiaca po zlamaniu.....pozdr.

aha no to fajnie.. hmmm no ja bralama detralexa bo mialam opuchneita noge lekarz zpaomnial mi zapisac dopiero po wlasnie 1,5 miesiacu na kontroli mi zapisal je na opuchlizne :) no to fajnie mam nadzieje że przejdzie bo kurde ludzi mi sie na stope patrza ze sina a wiadomo ato czlowiek w laczkach lata hehe Pozdrawiam wszystkich serdecznie buuuziaki:P widze ze tez masz srodspzikwoy no powiem CI OSTATNIO MArtwiłam się że go złamałam albo przemiesciłam ale jest ok :) buuuziaki:*:*

Witam wszystkich

Dwa tygodnie temu złamałam nogę,rozpoznanie:złamanie dwukostkowe goleni prawej S 82.Lekarz powiedział że noga w gipsie musi być 6 tygodni.Czy w ciągu 6 tygodni zrośnie mi się te złamanie, czy będę musiał nosić gips dłużej?Dziękuję za wszystkie inormację...

Co tu taka cisza? Weekend dobiega końca a wy co,na forum zapraszam... :) Pytanko mam do połamańców piszczeli. Czy jak lezycie to mozecie unosić chorą nogę do góry podczas gdy jest ona maxymalnie wyprostowana? Jesli tak to po jakim czasie zaczeliscie ją unosic. Bo mnie nadal sprawia to problemy. Unosić ją mogę, ale wymaga to ode mnie baaaardzo wielkiego wysiłku.

hej wszystkim weteranom i nowym połamańcom:D

Smerfinko - nie wiem ile czasu będzie Twoja goleń się zrastała bo to trudno przewidzieć. wiem, że piszczel zrasta się około 12 tyg ale te liczby nie stanowią żadnej wytycznej bo nasza biologia lubi czasem płatać figle i to niekonieczne przyjemne.

PGB Korel to pewnie wyrywa pod parasolkami płeć piękną i zapomniał o bożym świecie...:D

co do podnoszenia - to ja unosiłam nogę już kilka dni po operacji--bolało ale zadziwiająco szybko przeszło i nie miałam z tym żadnych problemów

Smerfinka wrote:

Witaj agula dzięki za inormacje tylko ze na moim zdjeciu widac wyraznie że złamana jest kość ta cieńsza zwana,tak mi sie wydaje kościa strzałkowa...

goleń czyli podudzie - składają sie ze strzałki i piszczela = strzałka to ta cieńsza - ona zrasta się dość szybko...więc nie przejmuj się nią.powtórzę hasło reprezentowane przez większość- strzałka nie jest kością która jest niezbędna do chodzenia...mamy ją tak na wszelki wypadek ;)

agula wrote:

Smerfinka wrote:

Witaj agula dzięki za inormacje tylko ze na moim zdjeciu widac wyraznie że złamana jest kość ta cieńsza zwana,tak mi sie wydaje kościa strzałkowa...

goleń czyli podudzie - składają sie ze strzałki i piszczela = strzałka to ta cieńsza - ona zrasta się dość szybko...więc nie przejmuj się nią.powtórzę hasło reprezentowane przez większość- strzałka nie jest kością która jest niezbędna do chodzenia...mamy ją tak na wszelki wypadek ;)

a ja złamałem te dwie kośći...... oj moj pech....

agula wrote:
pol chłopaki nie płaczą :D
ja też obie...
wiesz Agula nie płakałem nawet jak złamałem chcialem wstac i dalej robić swoj aprace ale tu patrze ale ja wstac niem oge....Szczeze chumor siadł mi w szpitalu jak nikogo nie znałem sama wiesz jak jest.......Nawet chciałem papierosy palic na magazynie hehehe ale kumpela co udzielała mi pomocy nie pozwoliła bo kamery sa a co sie okazało ze wypadku nie zarejestrowali...

mackowska wrote:

nadal widze ze z udem nie ma nikogo :( bu ide uczyc się łaciny :-/ buu Dobranoc wszystkim dziubaskom:P POl27 dzieki za odpowiedz:)

jeśli chodzi o udo to zalezy jakie masz zlamanie ........

mackowska wrote:

nadal widze ze z udem nie ma nikogo :( bu ide uczyc się łaciny :-/ buu Dobranoc wszystkim dziubaskom:P POl27 dzieki za odpowiedz:)

Nie martw sie, masz lepiej niz większość tutaj. Udo podobno łatwiej wyleczyc niż piszczel. Ale jak troszke pobędziesz na forum to zapewne niebawem ktos się odezwie ze złamaną kością w udzie.

no też zycze wszystkim udanego dzionka u Mnie filozofia dzisiaj nauka bleee:-/ na opalanko trzeba bedzie wskoczyć :D przybrązowic sie:p

Pol27 wieloodlamowe podkretarzowe zlamanie kosci udowej z przmieszczeniem:)slonce

:)

KOREL!!!!!!

udało się!!!!wsiadłam i pojechałam - dzisiaj pokonałam 50 km :D wracam do uruchomienia.. czterokołowego co prawda ale co tam.boli mnie trochę łydka i noga jest opuchnięta ale warto było.

agula wrote:
KOREL!!!!!!
udało się!!!!wsiadłam i pojechałam - dzisiaj pokonałam 50 km :D wracam do uruchomienia.. czterokołowego co prawda ale co tam.boli mnie trochę łydka i noga jest opuchnięta ale warto było.
no to juz mamy Kubice w spodnicy ;)

maczek wrote:
agula wrote:
KOREL!!!!!!
no to juz mamy Kubice w spodnicy ;)
tylko jego wózka mi brakuję smileys/bigwink.gif