Paweł1661348179 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 wiecie górka mi już zniknela zrobila sie mniejsza. i jak tak macam miejsce zlamania to mam odczucie jakbym szczeline czul pod palacami chyba dostalem obsesji....kazdy chce aby jak najszybcjej sie zgoiło...kurcze dopiero 1 przeswietlenie mam 16 czerwca ciekawi mnie czy nie isc sprawdzic prywatnie ze wszystko jest w porzadku hmm...zapewnie jest bo opuchlizny nie mam bo jesli cos by sie działo to by spuchła noga>>>??? hmm.//... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 andy k11 wrote: Tak w pażdzierniku w pracy.Zlamanie wieloodlamowe,otwarte.Po pierwszej operacji sie nie zrosłem.Dzięki za zainteresowanie bo ja przez dwa miesiące mam ćwiczyć sam i nie będe miał kontaktu z jakimś fachowcem. ja tez mialem wypadek w pracy zlamałem kosc podudzia tzn wieloodlamowe zlamanie kosci podudzia prawego mialem noge w szynie przez 6 tygodni pozniej sciagneli mi i kazali rozruszac stawy samemu dopiero w polowie czerwca mam miec zrobione RTG 1 po zlamaniu.... Cwiczenia sa gdzies dalej rtoszke bo je zamieszczałem nie dawno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pol27 wrote:wiecie górka mi już zniknela zrobila sie mniejsza. i jak tak macam miejsce zlamania to mam odczucie jakbym szczeline czul pod palacami chyba dostalem obsesji....kazdy chce aby jak najszybcjej sie zgoiło...kurcze dopiero 1 przeswietlenie mam 16 czerwca ciekawi mnie czy nie isc sprawdzic prywatnie ze wszystko jest w porzadku hmm...zapewnie jest bo opuchlizny nie mam bo jesli cos by sie działo to by spuchła noga>>>??? hmm.//...Jak sie bedziesz tyle macal to zostaniesz samo-macochista :lol:Stary, poczekaj do tego 16 czerwca... Nie ma potrzeby sie czesto przeswietlac, nawet raz w miesiacu to w wiekszosci przypadkow jest zbyt czesto - po prostu nie widac zadnych zmian.Wlasnie mi sie cos przypomnialo odnosnie szczelin... moj lekarz zalecal mi, zeby lekko pukac opuszkami palcow w miejscu zlamania - poprawia to jakies mikrokrazenie i pozytywnie wplywa na zrost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 maczek wrote:pol27 wrote:wiecie górka mi już zniknela zrobila sie mniejsza. i jak tak macam miejsce zlamania to mam odczucie jakbym szczeline czul pod palacami chyba dostalem obsesji....kazdy chce aby jak najszybcjej sie zgoiło...kurcze dopiero 1 przeswietlenie mam 16 czerwca ciekawi mnie czy nie isc sprawdzic prywatnie ze wszystko jest w porzadku hmm...zapewnie jest bo opuchlizny nie mam bo jesli cos by sie działo to by spuchła noga>>>??? hmm.//...Jak sie bedziesz tyle macal to zostaniesz samo-macochista :lol:Stary, poczekaj do tego 16 czerwca... Nie ma potrzeby sie czesto przeswietlac, nawet raz w miesiacu to w wiekszosci przypadkow jest zbyt czesto - po prostu nie widac zadnych zmian.Wlasnie mi sie cos przypomnialo odnosnie szczelin... moj lekarz zalecal mi, zeby lekko pukac opuszkami palcow w miejscu zlamania - poprawia to jakies mikrokrazenie i pozytywnie wplywa na zrost ufff..... dzioeki za pocieszenie ale sam wiesz jak to jest zastanawiam sie tez czy wybrac sie z pracownikami z pracy na piknik bo orgaznizuja >>??? Chociasz jestem na zwolnieniu ale nie mam zakazu lezec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pol27 wrote: wiecie górka mi już zniknela zrobila sie mniejsza. i jak tak macam miejsce zlamania to mam odczucie jakbym szczeline czul pod palacami chyba dostalem obsesji....kazdy chce aby jak najszybcjej sie zgoiło...kurcze dopiero 1 przeswietlenie mam 16 czerwca ciekawi mnie czy nie isc sprawdzic prywatnie ze wszystko jest w porzadku hmm...zapewnie jest bo opuchlizny nie mam bo jesli cos by sie działo to by spuchła noga>>>??? hmm.//... spokojnie Pol szczelina nie zając.... jeżeli nie masz obrzęków i siniaków jakiś nowych to nie powinno się nic złego wyrabiać..lekarz nie ma rtg w oczach więc jeśli byś chciał sprawdzić co tam się dzieję to tylko prześwietlenie wchodzi w grę...wytrzymasz chyba te 2 tyg jeszcze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 agula wrote: pol27 wrote: wiecie górka mi już zniknela zrobila sie mniejsza. i jak tak macam miejsce zlamania to mam odczucie jakbym szczeline czul pod palacami chyba dostalem obsesji....kazdy chce aby jak najszybcjej sie zgoiło...kurcze dopiero 1 przeswietlenie mam 16 czerwca ciekawi mnie czy nie isc sprawdzic prywatnie ze wszystko jest w porzadku hmm...zapewnie jest bo opuchlizny nie mam bo jesli cos by sie działo to by spuchła noga>>>??? hmm.//... spokojnie Pol szczelina nie zając.... jeżeli nie masz obrzęków i siniaków jakiś nowych to nie powinno się nic złego wyrabiać..lekarz nie ma rtg w oczach więc jeśli byś chciał sprawdzić co tam się dzieję to tylko prześwietlenie wchodzi w grę...wytrzymasz chyba te 2 tyg jeszcze???? wytrzymam nozka okey jest tylko przewrazliwienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pol27 wrote:maczek wrote:pol27 wrote:wiecie górka mi już zniknela zrobila sie mniejsza. i jak tak macam miejsce zlamania to mam odczucie jakbym szczeline czul pod palacami chyba dostalem obsesji....kazdy chce aby jak najszybcjej sie zgoiło...kurcze dopiero 1 przeswietlenie mam 16 czerwca ciekawi mnie czy nie isc sprawdzic prywatnie ze wszystko jest w porzadku hmm...zapewnie jest bo opuchlizny nie mam bo jesli cos by sie działo to by spuchła noga>>>??? hmm.//...Jak sie bedziesz tyle macal to zostaniesz samo-macochista :lol:Stary, poczekaj do tego 16 czerwca... Nie ma potrzeby sie czesto przeswietlac, nawet raz w miesiacu to w wiekszosci przypadkow jest zbyt czesto - po prostu nie widac zadnych zmian.Wlasnie mi sie cos przypomnialo odnosnie szczelin... moj lekarz zalecal mi, zeby lekko pukac opuszkami palcow w miejscu zlamania - poprawia to jakies mikrokrazenie i pozytywnie wplywa na zrost ufff..... dzioeki za pocieszenie ale sam wiesz jak to jest zastanawiam sie tez czy wybrac sie z pracownikami z pracy na piknik bo orgaznizuja >>??? Chociasz jestem na zwolnieniu ale nie mam zakazu lezec....Stary, jedz na piknik i korzystaj ze slonca ile tylko mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 no proszę = powiedz lepiej że Ty nie o szczelinie a o pikniku myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pol27 wrote:maczek wrote:pol27 wrote:wiecie górka mi już zniknela zrobila sie mniejsza. i jak tak macam miejsce zlamania to mam odczucie jakbym szczeline czul pod palacami chyba dostalem obsesji....kazdy chce aby jak najszybcjej sie zgoiło...kurcze dopiero 1 przeswietlenie mam 16 czerwca ciekawi mnie czy nie isc sprawdzic prywatnie ze wszystko jest w porzadku hmm...zapewnie jest bo opuchlizny nie mam bo jesli cos by sie działo to by spuchła noga>>>??? hmm.//...Jak sie bedziesz tyle macal to zostaniesz samo-macochista :lol:Stary, poczekaj do tego 16 czerwca... Nie ma potrzeby sie czesto przeswietlac, nawet raz w miesiacu to w wiekszosci przypadkow jest zbyt czesto - po prostu nie widac zadnych zmian.Wlasnie mi sie cos przypomnialo odnosnie szczelin... moj lekarz zalecal mi, zeby lekko pukac opuszkami palcow w miejscu zlamania - poprawia to jakies mikrokrazenie i pozytywnie wplywa na zrost ufff..... dzioeki za pocieszenie ale sam wiesz jak to jest zastanawiam sie tez czy wybrac sie z pracownikami z pracy na piknik bo orgaznizuja >>??? Chociasz jestem na zwolnieniu ale nie mam zakazu lezec....No tak Pol, skoro nie masz zakazu leżeć to albo musisz zostać i leżec w domu, albo nawalisz sie na pikniku i też będziesz leżec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Piotrek masz jakąś praktykę w tym zakresie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 agula wrote: no proszę = powiedz lepiej że Ty nie o szczelinie a o pikniku myślisz o tym spotkac sie chce ze znajomymi tylko nie wiemczy jesli jestem na zwolnieniu a moge chodzic mam tak wpisane na L4 czy wybrac sie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 A tak na powaznie to co tak pozno na kontrole idziesz? Zdaje sie zlamales noge przede mna, a ja na kontrole ide za nie caly tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pgb1979 wrote: A tak na powaznie to co tak pozno na kontrole idziesz? Zdaje sie zlamales noge przede mna, a ja na kontrole ide za nie caly tydzien. najpierw mialem od 14 kwietnia 2 tygodnie pozniej mialem w maju 19 a teraz kazal przyjsc 16 czerwca z przeswietleniem i mam zakaz połozyc noge na posadzce kazdy ma inne leczenie no na pikniku mozna pic heheh jeszcze mam 3 zastrzyki wiec chyba moge troche sie napic hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pol27 wrote: agula wrote: no proszę = powiedz lepiej że Ty nie o szczelinie a o pikniku myślisz o tym spotkac sie chce ze znajomymi tylko nie wiemczy jesli jestem na zwolnieniu a moge chodzic mam tak wpisane na L4 czy wybrac sie.... nie wiem Pol ...szefa może to kuć w oczy - jak do pracy to nie ale na piknik jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 chyba że z szefem będziesz łoił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 agula wrote: pol27 wrote: agula wrote: no proszę = powiedz lepiej że Ty nie o szczelinie a o pikniku myślisz o tym spotkac sie chce ze znajomymi tylko nie wiemczy jesli jestem na zwolnieniu a moge chodzic mam tak wpisane na L4 czy wybrac sie.... nie wiem Pol ...szefa może to kuć w oczy - jak do pracy to nie ale na piknik jak najbardziej no Oni by sie cieszyli bo ja jestem wesoly chłopak pomyśle nad tym faktem ale sadze ze mozna sie wybrac/.......przeciesz to nie koniec swiata chociasz dalej od domu pojade wrescie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pol27 wrote: pgb1979 wrote: A tak na powaznie to co tak pozno na kontrole idziesz? Zdaje sie zlamales noge przede mna, a ja na kontrole ide za nie caly tydzien. najpierw mialem od 14 kwietnia 2 tygodnie pozniej mialem w maju 19 a teraz kazal przyjsc 16 czerwca z przeswietleniem i mam zakaz połozyc noge na posadzce kazdy ma inne leczenie no na pikniku mozna pic heheh jeszcze mam 3 zastrzyki wiec chyba moge troche sie napic hehehe Jak to zakaz kładzenia nogi na posadzce? Hmm. Ja to jak sie zapomne to bez kul z łózka wstaje i robie kilka kroków, poczym nagle zaczyna mnie boleć... kolano.I wówczas przypomina mi sie ze nie mam kul. Wiec wracam.A na posadzce to noge kładłem pare dni po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pgb1979 wrote: pol27 wrote: pgb1979 wrote: A tak na powaznie to co tak pozno na kontrole idziesz? Zdaje sie zlamales noge przede mna, a ja na kontrole ide za nie caly tydzien. najpierw mialem od 14 kwietnia 2 tygodnie pozniej mialem w maju 19 a teraz kazal przyjsc 16 czerwca z przeswietleniem i mam zakaz połozyc noge na posadzce kazdy ma inne leczenie no na pikniku mozna pic heheh jeszcze mam 3 zastrzyki wiec chyba moge troche sie napic hehehe Jak to zakaz kładzenia nogi na posadzce? Hmm. Ja to jak sie zapomne to bez kul z łózka wstaje i robie kilka kroków, poczym nagle zaczyna mnie boleć... kolano.I wówczas przypomina mi sie ze nie mam kul. Wiec wracam.A na posadzce to noge kładłem pare dni po operacji. wiesz tez polze ja nieraz ale nioe obcizam bo sie boje mnie nie boli nic kolano juz rozpracowalem i sie zgina chociasz troszke przy podnoszeniu cos zaboli ale to ze wzgledu ze miesni nie ma hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pol to dziwne że masz taki zakaz...mi podobnie jak Piotrkowi kazali nogę kłaść tuż po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ja tam nie powiem, cwicze ostro, wracam z rehabilitacji i tez cwicze, do tego codzienna dawka opalania sie, no i łykam wapno. Ale mysle ze wlasnie te cwiczenia duzo dają, że powodują to ukrwienie w nodze a co za tym idzie mam nadzieje zrost. Chyba ze naprawde wyćwiczyłem jakies miesnie ktore mi tam trzymają tą nogę. Ale nie sądze. Widze z dnia na dzien jakies postępy w ruszaniu nogą, w tym mogę wykonac podnoszenia nogi itp. Mam nadzieje ze to wszystko działa i że będę ksiażkowym przykładem zrostu piszczela. Ale to zobaczycie w przyszlym tygodniu jaką będę miał minę własnie po kontroli. W kazdym razie tak jak moiwe, gdy widze te codzienne postępy to mam wrazenie ze cos musi sie tam zrastac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 CZEEEEEŚĆ!!!!!!!!rzuciłam gnojka (czytaj: gips) - jak doradzała Agula Ale spałam z nim całą noc i byłam delikatna - jak poradził Korel A tak serio:pogadałam sobie otwarcie z lekarzem. Powiedział, że ufa mi, że nie zrobię nic złego z nogą, bo jestem odpowiedzialna ( ) i zdejmie mi ten gips mimo, że zrost nie jest jeszcze mocny. W innym przypadku (gdybym była... jakaś stuknięta???) założyłby opatrunek jeszcze na 4 tyg. bo jest ... tak sobie. No cóż, obciążać mogę max. 20kg, rehabilitacja fizykalna odpada, bo "chyba bym zabił, gdyby ktoś to teraz nam zepsuł", mam tylko pole magnetyczne. Przez kolejne tygodnie mam obchodzić się z nogą jak z jajkiem. A nóżka? Znowu zaskoczenie - nie taka straszna No może sierść lisa widać gęstą, hehehehe, ale żadnej górki, żadnego siniaczka. Puchnie i siniej - to zauważyłam w domu, ale po podniesieniu do góry szybko wraca do stanu ok.Byłam dziś w swojej pracy parę godzin - "powymieniałam poglądy" z szefem, potem lekarz, potem telefony do rodziny i tak mnie głowa boli, że już dziś więcej emocji nie zniosę dobrej nocy wszystkim P.S. nawet nie świętowałam dzisiaj ale jutro będę podwójnie - rozstanie z gipsem i rocznica ślubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pgb1979 wrote: Ja tam nie powiem, cwicze ostro, wracam z rehabilitacji i tez cwicze, do tego codzienna dawka opalania sie, no i łykam wapno. Ale mysle ze wlasnie te cwiczenia duzo dają, że powodują to ukrwienie w nodze a co za tym idzie mam nadzieje zrost. Chyba ze naprawde wyćwiczyłem jakies miesnie ktore mi tam trzymają tą nogę. Ale nie sądze. Widze z dnia na dzien jakies postępy w ruszaniu nogą, w tym mogę wykonac podnoszenia nogi itp. Mam nadzieje ze to wszystko działa i że będę ksiażkowym przykładem zrostu piszczela. Ale to zobaczycie w przyszlym tygodniu jaką będę miał minę własnie po kontroli. W kazdym razie tak jak moiwe, gdy widze te codzienne postępy to mam wrazenie ze cos musi sie tam zrastac. a Ty po jakim czasie dosta les skierownie na rehabilitacje? Czy moze w swoim zakresie ja robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pgb1979 wrote: pol27 wrote: pgb1979 wrote: A tak na powaznie to co tak pozno na kontrole idziesz? Zdaje sie zlamales noge przede mna, a ja na kontrole ide za nie caly tydzien. najpierw mialem od 14 kwietnia 2 tygodnie pozniej mialem w maju 19 a teraz kazal przyjsc 16 czerwca z przeswietleniem i mam zakaz połozyc noge na posadzce kazdy ma inne leczenie no na pikniku mozna pic heheh jeszcze mam 3 zastrzyki wiec chyba moge troche sie napic hehehe Jak to zakaz kładzenia nogi na posadzce? Hmm. Ja to jak sie zapomne to bez kul z łózka wstaje i robie kilka kroków, poczym nagle zaczyna mnie boleć... kolano.I wówczas przypomina mi sie ze nie mam kul. Wiec wracam.A na posadzce to noge kładłem pare dni po operacji. ściema chodzisz bez kul?????? to chyba dzięki nowemu sprzyntowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 lisiu wrote:CZEEEEEŚĆ!!!!!!!!rzuciłam gnojka (czytaj: gips) - jak doradzała Agula Ale spałam z nim całą noc i byłam delikatna - jak poradził Korel A tak serio:pogadałam sobie otwarcie z lekarzem. Powiedział, że ufa mi, że nie zrobię nic złego z nogą, bo jestem odpowiedzialna ( ) i zdejmie mi ten gips mimo, że zrost nie jest jeszcze mocny. W innym przypadku (gdybym była... jakaś stuknięta???) założyłby opatrunek jeszcze na 4 tyg. bo jest ... tak sobie. No cóż, obciążać mogę max. 20kg, rehabilitacja fizykalna odpada, bo "chyba bym zabił, gdyby ktoś to teraz nam zepsuł", mam tylko pole magnetyczne. Przez kolejne tygodnie mam obchodzić się z nogą jak z jajkiem. A nóżka? Znowu zaskoczenie - nie taka straszna No może sierść lisa widać gęstą, hehehehe, ale żadnej górki, żadnego siniaczka. Puchnie i siniej - to zauważyłam w domu, ale po podniesieniu do góry szybko wraca do stanu ok.Byłam dziś w swojej pracy parę godzin - "powymieniałam poglądy" z szefem, potem lekarz, potem telefony do rodziny i tak mnie głowa boli, że już dziś więcej emocji nie zniosę dobrej nocy wszystkimP.S. nawet nie świętowałam dzisiaj ale jutro będę podwójnie - rozstanie z gipsem i rocznica ślubu No to gratulacje z okazji zdjęcia gipsu.Ale uwazaj na nogę. Radzę w nocy włożyć dużą poduszkę między nogi i tak spac. A co do fizykoterapii to mysle ze bez problemu mozna chodzic na nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pgb1979 wrote:lisiu wrote:CZEEEEEŚĆ!!!!!!!!rzuciłam gnojka (czytaj: gips) - jak doradzała Agula Ale spałam z nim całą noc i byłam delikatna - jak poradził Korel A tak serio:pogadałam sobie otwarcie z lekarzem. Powiedział, że ufa mi, że nie zrobię nic złego z nogą, bo jestem odpowiedzialna ( ) i zdejmie mi ten gips mimo, że zrost nie jest jeszcze mocny. W innym przypadku (gdybym była... jakaś stuknięta???) założyłby opatrunek jeszcze na 4 tyg. bo jest ... tak sobie. No cóż, obciążać mogę max. 20kg, rehabilitacja fizykalna odpada, bo "chyba bym zabił, gdyby ktoś to teraz nam zepsuł", mam tylko pole magnetyczne. Przez kolejne tygodnie mam obchodzić się z nogą jak z jajkiem. A nóżka? Znowu zaskoczenie - nie taka straszna No może sierść lisa widać gęstą, hehehehe, ale żadnej górki, żadnego siniaczka. Puchnie i siniej - to zauważyłam w domu, ale po podniesieniu do góry szybko wraca do stanu ok.Byłam dziś w swojej pracy parę godzin - "powymieniałam poglądy" z szefem, potem lekarz, potem telefony do rodziny i tak mnie głowa boli, że już dziś więcej emocji nie zniosę dobrej nocy wszystkimP.S. nawet nie świętowałam dzisiaj ale jutro będę podwójnie - rozstanie z gipsem i rocznica ślubu No to gratulacje z okazji zdjęcia gipsu.Ale uwazaj na nogę. Radzę w nocy włożyć dużą poduszkę między nogi i tak spac. A co do fizykoterapii to mysle ze bez problemu mozna chodzic na nią.aja nie wkladalem podusi miedzy nogami jak spalem to lepiej tak> czasami sie obruce na drugi boczek ale klade noge dalej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 lisiu wrote:CZEEEEEŚĆ!!!!!!!!rzuciłam gnojka (czytaj: gips) - jak doradzała Agula Ale spałam z nim całą noc i byłam delikatna - jak poradził Korel A tak serio:pogadałam sobie otwarcie z lekarzem. Powiedział, że ufa mi, że nie zrobię nic złego z nogą, bo jestem odpowiedzialna ( ) i zdejmie mi ten gips mimo, że zrost nie jest jeszcze mocny. W innym przypadku (gdybym była... jakaś stuknięta???) założyłby opatrunek jeszcze na 4 tyg. bo jest ... tak sobie. No cóż, obciążać mogę max. 20kg, rehabilitacja fizykalna odpada, bo "chyba bym zabił, gdyby ktoś to teraz nam zepsuł", mam tylko pole magnetyczne. Przez kolejne tygodnie mam obchodzić się z nogą jak z jajkiem. A nóżka? Znowu zaskoczenie - nie taka straszna No może sierść lisa widać gęstą, hehehehe, ale żadnej górki, żadnego siniaczka. Puchnie i siniej - to zauważyłam w domu, ale po podniesieniu do góry szybko wraca do stanu ok.Byłam dziś w swojej pracy parę godzin - "powymieniałam poglądy" z szefem, potem lekarz, potem telefony do rodziny i tak mnie głowa boli, że już dziś więcej emocji nie zniosę dobrej nocy wszystkimP.S. nawet nie świętowałam dzisiaj ale jutro będę podwójnie - rozstanie z gipsem i rocznica ślubu Lisiu to super gratulację rocznicy ps. fajne fotki na n=k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Agula, chyba poczekam, aż przeskkoczysz posta nr 1000 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pol27 wrote: pgb1979 wrote: Ja tam nie powiem, cwicze ostro, wracam z rehabilitacji i tez cwicze, do tego codzienna dawka opalania sie, no i łykam wapno. Ale mysle ze wlasnie te cwiczenia duzo dają, że powodują to ukrwienie w nodze a co za tym idzie mam nadzieje zrost. Chyba ze naprawde wyćwiczyłem jakies miesnie ktore mi tam trzymają tą nogę. Ale nie sądze. Widze z dnia na dzien jakies postępy w ruszaniu nogą, w tym mogę wykonac podnoszenia nogi itp. Mam nadzieje ze to wszystko działa i że będę ksiażkowym przykładem zrostu piszczela. Ale to zobaczycie w przyszlym tygodniu jaką będę miał minę własnie po kontroli. W kazdym razie tak jak moiwe, gdy widze te codzienne postępy to mam wrazenie ze cos musi sie tam zrastac. a Ty po jakim czasie dosta les skierownie na rehabilitacje? Czy moze w swoim zakresie ja robisz? Skierowanie na rehabilitacje dostałem na drugi dzien po wyjsciu ze szpitala. Ale powiadam, mam zajebistego lekarza, który pod opieką ma reprezentaje olimpijskie i piłkarskie juniorów. Takze wiesz, to zalezy na kogo sie trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 lisiu wrote:Agula, chyba poczekam, aż przeskkoczysz posta nr 1000 !!!hmmm z Wami to aż miło się zestarzeć...brakuje tylko Korela Anity ...i jeszcze kilka osób1000 strzela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Lisiu, to fantastyczna wiadomość bardzo się cieszę, teraz już może być tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi