alakali Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 maczek wrote:Najlepiej kilka razy dziennie po 8 minut (czyli max). Ja sie naswietlalem jakos 2-3 razy dziennie, w gabinetach rehabilitacyjnych z tego co wiem robia raz dziennie i 10 zabiegow w serii.Niektórzy twierdza, ze ta lampa to placebo, ale mi bardzo pomogla.Maczek ,to widzę że wchodzi jak jakiś ojciec ,czy guru z ta swoją twarzyczką,porozgląda się poczyta,da konkretną odpowiedż i zmyka.:!Ważne Maczku,że jesteś cały czas czujny no i z nami, no i najważniejsze ;zbierasz kulki ,do bilarda czy na jakąś wojnę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 maku nie jedno ma imię- Wujek Dobra Rada (na wszystko sposobny), Uzdrowiciel (magdy wróżka się chowa) , Prezes (kluby Połamańców i swego funclubu), ojciec-guru (new przymiot od alakali) i "kulkowy" - bo zieleń chłopak lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 alakali wrote:Właśnie wróciłam z Warszawy,nigdy więcej,przecież tam nie da się żyć.Kiedyś wyczytałam że powinno się poskakiwać ,bo wtedy wytrąca się wapń w kościach.Myślę ,że po tej podróży mam już zrosta i tak będę podskakiwac do niedzieli.Fajna jest ta terapia ale jako pasażer z nogą na pulpicie, a i tak mi spuchła.Po Warszawie trochę polatałam z dwoma kulami a mimo to odczuwałam ból.Zaraz ją wymoczę i przygotuję na wizytę u lekarza orzecznika.Zanim dojadę tyle kilometrów to znowu mi spuchnie jak bania,tym bardziej,że jutro niestety będę robić za kierowcę. :D:D:D:D:D:Dz tym podskakiwaniem uważaj żeby się nie wytrącić ale z równowagi trzymam kciuki za pomyślne orzeczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 agula wrote:alakali wrote:Właśnie wróciłam z Warszawy,nigdy więcej,przecież tam nie da się żyć.Kiedyś wyczytałam że powinno się poskakiwać ,bo wtedy wytrąca się wapń w kościach.Myślę ,że po tej podróży mam już zrosta i tak będę podskakiwac do niedzieli.Fajna jest ta terapia ale jako pasażer z nogą na pulpicie, a i tak mi spuchła.Po Warszawie trochę polatałam z dwoma kulami a mimo to odczuwałam ból.Zaraz ją wymoczę i przygotuję na wizytę u lekarza orzecznika.Zanim dojadę tyle kilometrów to znowu mi spuchnie jak bania,tym bardziej,że jutro niestety będę robić za kierowcę. :D:D:D:D:D:Dz tym podskakiwaniem uważaj żeby się nie wytrącić ale z równowagi trzymam kciuki za pomyślne orzeczenie Agula dzięki ja już jestem wytrącona bo zamiast siebie wykąpać to wykąpałam coś podobnego do psa (yorka).Leży mi na kolanach i trzęsie się.A propos Maczka;policja by miała kłopot z odnalezieniem go tyle ksywek,ten ma szczęście. :D:D:D:D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 hej to może psa do orzecznika zawieź...ciekawe jaki stopień psiej niepełnosprawności dostanie i na L4 pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Aga, musiałas zdradzić ze te foty są stare... taką miałem dobrą zabawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 to ja się tu gimnastykuje żeby ZUS Cię nie ścignął a tu taka wdzięczność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_Polamaniec Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Helołłł Słuchajcie czy to normalne aby po zdjęciu gipsu noga była opuchnięta ? Bo martwi mnie to. Nie boli ale cały czas jest opuchnięta.No ale już mogłam w koncu wykąpać się ) Jesuuu jaka ulga a chyba ze 2 godziny się pluskałam w wodzie Powiem Wam tak ... wejść do wanny było łatwo ... posiedzieć w wannie pełnej wody ... bosko ... ale wyjść z wanny ... to już musiałam się nagimnastykować iście z cyrkowymi akrobacjami No ale ... jak coś weszło to i wyjść musi Zawsze sobie to powtarzam jak widze jakieś przeszkody i udaje się.A jeszcze jedno pytanie ... jak to się załatwia zasiłek rehabilitacyjny. To jakieś dokumenty lekarz musi wystawić ? Czy coś musze do ZUS-u zanieść ? Jak to sprawa wygląda.Ja jak narazie na zwolnieniu lekarskim jestem od 24 kwietniam więc już coś musze składać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Połamaniec wrote:Helołłł Słuchajcie czy to normalne aby po zdjęciu gipsu noga była opuchnięta ? Bo martwi mnie to. Nie boli ale cały czas jest opuchnięta.No ale już mogłam w koncu wykąpać się ) Jesuuu jaka ulga a chyba ze 2 godziny się pluskałam w wodzie Powiem Wam tak ... wejść do wanny było łatwo ... posiedzieć w wannie pełnej wody ... bosko ... ale wyjść z wanny ... to już musiałam się nagimnastykować iście z cyrkowymi akrobacjami No ale ... jak coś weszło to i wyjść musi Zawsze sobie to powtarzam jak widze jakieś przeszkody i udaje się.A jeszcze jedno pytanie ... jak to się załatwia zasiłek rehabilitacyjny. To jakieś dokumenty lekarz musi wystawić ? Czy coś musze do ZUS-u zanieść ? Jak to sprawa wygląda.Ja jak narazie na zwolnieniu lekarskim jestem od 24 kwietniam więc już coś musze składać ?Spuchnięta noga - normalka, jak się załatwia zasiłek - tego niestety nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 agula wrote: maku nie jedno ma imię- Wujek Dobra Rada (na wszystko sposobny), Uzdrowiciel (magdy wróżka się chowa) , Prezes (kluby Połamańców i swego funclubu), ojciec-guru (new przymiot od alakali) i "kulkowy" - bo zieleń chłopak lubi Hehehe... kulkowy mi się najbardziej podoba Zielono miiii..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 alakali wrote:agula wrote:alakali wrote:Właśnie wróciłam z Warszawy,nigdy więcej,przecież tam nie da się żyć.Kiedyś wyczytałam że powinno się poskakiwać ,bo wtedy wytrąca się wapń w kościach.Myślę ,że po tej podróży mam już zrosta i tak będę podskakiwac do niedzieli.Fajna jest ta terapia ale jako pasażer z nogą na pulpicie, a i tak mi spuchła.Po Warszawie trochę polatałam z dwoma kulami a mimo to odczuwałam ból.Zaraz ją wymoczę i przygotuję na wizytę u lekarza orzecznika.Zanim dojadę tyle kilometrów to znowu mi spuchnie jak bania,tym bardziej,że jutro niestety będę robić za kierowcę. :D:D:D:D:D:Dz tym podskakiwaniem uważaj żeby się nie wytrącić ale z równowagi trzymam kciuki za pomyślne orzeczenie Agula dzięki ja już jestem wytrącona bo zamiast siebie wykąpać to wykąpałam coś podobnego do psa (yorka).Leży mi na kolanach i trzęsie się.A propos Maczka;policja by miała kłopot z odnalezieniem go tyle ksywek,ten ma szczęście. :D:D:D:D:D:D:D:D:DPolicja? Czyżbyś już doniosła na mnie, że prowadzę nielegalne praktyki znachorskie w Internecie? Na szczęście właśnie pakuję swój majdan i w ciągu 48 godzin wynoszę się z obecnego miejsca zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Połamaniec wrote:Helołłł Słuchajcie czy to normalne aby po zdjęciu gipsu noga była opuchnięta ? Bo martwi mnie to. Nie boli ale cały czas jest opuchnięta.No ale już mogłam w koncu wykąpać się ) Jesuuu jaka ulga a chyba ze 2 godziny się pluskałam w wodzie Powiem Wam tak ... wejść do wanny było łatwo ... posiedzieć w wannie pełnej wody ... bosko ... ale wyjść z wanny ... to już musiałam się nagimnastykować iście z cyrkowymi akrobacjami No ale ... jak coś weszło to i wyjść musi Zawsze sobie to powtarzam jak widze jakieś przeszkody i udaje się.A jeszcze jedno pytanie ... jak to się załatwia zasiłek rehabilitacyjny. To jakieś dokumenty lekarz musi wystawić ? Czy coś musze do ZUS-u zanieść ? Jak to sprawa wygląda.Ja jak narazie na zwolnieniu lekarskim jestem od 24 kwietniam więc już coś musze składać ?gdzieś już o tym pisałam świadczenie rehabilitacyjne przysługuje temu kto po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do pracy, ale dalsze leczenie lub rehabilitacja lecznicza rokują, że odzyska on zdolność do pracy (art. 18 ustawy z 25 czerwca 1998 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa; DzU z 2005 r. nr 31, poz. 267).Świadczenie rehabilitacyjne należy się przez okres niezbędny do odzyskania zdolności do pracy, nie dłużej jednak niż przez 12 miesięcy.Ubezpieczony składa wniosekUbezpieczony, który występuje o świadczenie rehabilitacyjne, powinien złożyć w oddziale ZUS wniosek na druku ZUS Np-7 wraz z kompletem dokumentów co najmniej na 6 tygodni przed końcem okresu zasiłkowego wynoszącego 182 dniWniosek o świadczenie rehabilitacyjne wypełnia osoba ubiegająca się o to świadczenie (część I), a także pracodawca (część II). Pracodawca, oprócz swoich danych identyfikacyjnych (NIP i REGON), powinien podać również informacje o okresie niezdolności do pracy wnioskodawcy, z wyszczególnieniem, przez jaki okres pobierał on wynagrodzenie chorobowe, a przez jaki zasiłek chorobowy. Należy również podać przewidywaną datę wyczerpania przez ubezpieczonego okresu zasiłkowego.Druk N-10 wypełnia w całości pracodawca, uwzględniając w nim charakter wykonywanej przez pracownika pracy (warunki, stopień ciężkości, wymiar godzin).Druk N-9 wypełnia wyłącznie lekarz, który prowadzi leczenie pracownika.Lepiej złożyć z wyprzedzeniemPracodawca nie musi dostarczać pracownikowi druku wniosku o świadczenie rehabilitacyjne ani załączników do niego, ale w interesie firmy leży, aby pracownik otrzymał je z odpowiednim wyprzedzeniem.Jedynie terminowe złożenie w ZUS wniosku wraz z załącznikami daje bowiem szansę na wydanie przez ZUS decyzji o świadczeniu rehabilitacyjnym w terminie zbliżonym do zakończenia okresu zasiłkowego.Procedury załatwiania wniosku mogą się przeciągnąć, jeżeli wnioskodawcę będzie musiał zbadać nie tylko lekarz orzecznik, ale też specjalista wskazany przez ZUS.Należy uwzględnić również procedurę odwoławczą - od orzeczenia lekarza orzecznika ZUS w terminie 14 dni może się odwołać zarówno wnioskodawca, jak i ZUS. Wtedy podstawą do wydania decyzji będzie dopiero orzeczenie komisji lekarskiej ZUS.Wprawdzie w razie niewydania przez ZUS decyzji w terminie 2 miesięcy, licząc od dnia zgłoszenia wniosku o świadczenie, można się odwołać do sądu, ale to tylko wydłuży sprawę.Tak więc terminowe zgłoszenie przez pracownika wniosku o świadczenie rehabilitacyjne w oddziale ZUS leży zarówno w interesie pracownika (zapewnienie ciągłości otrzymywania świadczeń), jak i pracodawcy (wyjaśniona sytuacja pracownika co do możliwości rozwiązania z nim umowy o pracę bez wypowiedzenia w myśl art. 53 kodeksu pracy).Jako że pracodawca nie może zwolnić pracownika przez pierwsze 3 miesiące pobierania świadczenia rehabilitacyjnego - decyzja ZUS o uprawnieniu pracownika do tego świadczenia jest dla pracodawcy niezwykle istotna.źródło = RZEPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 maczek wrote:alakali wrote:agula wrote:z tym podskakiwaniem uważaj żeby się nie wytrącić ale z równowagi trzymam kciuki za pomyślne orzeczenie Agula dzięki ja już jestem wytrącona bo zamiast siebie wykąpać to wykąpałam coś podobnego do psa (yorka).Leży mi na kolanach i trzęsie się.A propos Maczka;policja by miała kłopot z odnalezieniem go tyle ksywek,ten ma szczęście. :D:D:D:D:D:D:D:D:DPolicja? Czyżbyś już doniosła na mnie, że prowadzę nielegalne praktyki znachorskie w Internecie? Na szczęście właśnie pakuję swój majdan i w ciągu 48 godzin wynoszę się z obecnego miejsca zamieszkania jeszcze nikt nie składał reklamacji więc nie bój ...żaby (nawiązanie do koloru nadziei ) jakby co zrobimy zrzutę na papugę a Alakali nie podejrzewam o zdradę stanu ..ma teraz coś podobnego do psa na głowie (a raczej ostatnio był na kolanach) i lekarza orzecznika w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Assalam Alaykum Rozmawiałem dzisiaj z Madzią - jest już po operacji, PRZEŻYŁA!! Nie obcięli jej nogi ani też nie wstawili zardzewiałych śrub wykręconych z łóżka. Gwóźdź wyszedł gładko a na jego miejsce prawdopodobnie wstawili jakąś płytkę, sama Madzia jeszcze nie wie dokładnie jakie kuku jej zrobili Jak dowiem się jakichś nowych rzeczy to Was poinformuję :] Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_Polamaniec Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Maczek pozdrów ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 maczek wrote:Assalam Alaykum Rozmawiałem dzisiaj z Madzią - jest już po operacji, PRZEŻYŁA!! Nie obcięli jej nogi ani też nie wstawili zardzewiałych śrub wykręconych z łóżka. Gwóźdź wyszedł gładko a na jego miejsce prawdopodobnie wstawili jakąś płytkę, sama Madzia jeszcze nie wie dokładnie jakie kuku jej zrobili Jak dowiem się jakichś nowych rzeczy to Was poinformuję :]Miłego dnia Pamiętam, kiedyś ja zrąbałeś na forum ze pisze jak nastolatka, a potem cichcem wziąłes numer telefonu . Wiedziałem Maczku że z Ciebie niezłe zioło. Od tego zioła to nawet zmieniłeś nazwisko Brianie Ruwniku. Ten nasz Maczek to taka cicha woda. Agula uważaj, bo wieść w necie niesie że on harem założył i werbuje kobiety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 ha ha - dzięki za troskę Piotr. Będę od dzisiaj uważać na Maka i jego harem ale coś Twoje koleżanki często odwiedzają moją galerię na n-k... to pewnie z ciekawości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 pgb1979 wrote:maczek wrote:Assalam Alaykum Rozmawiałem dzisiaj z Madzią - jest już po operacji, PRZEŻYŁA!! Nie obcięli jej nogi ani też nie wstawili zardzewiałych śrub wykręconych z łóżka. Gwóźdź wyszedł gładko a na jego miejsce prawdopodobnie wstawili jakąś płytkę, sama Madzia jeszcze nie wie dokładnie jakie kuku jej zrobili Jak dowiem się jakichś nowych rzeczy to Was poinformuję :]Miłego dnia Pamiętam, kiedyś ja zrąbałeś na forum ze pisze jak nastolatka, a potem cichcem wziąłes numer telefonu . Wiedziałem Maczku że z Ciebie niezłe zioło. Od tego zioła to nawet zmieniłeś nazwisko Brianie Ruwniku. Ten nasz Maczek to taka cicha woda. Agula uważaj, bo wieść w necie niesie że on harem założył i werbuje kobiety... Nie brałem od niej cichcem numeru, sama mi dała ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 maczek wrote:pgb1979 wrote:maczek wrote:Assalam Alaykum Rozmawiałem dzisiaj z Madzią - jest już po operacji, PRZEŻYŁA!! Nie obcięli jej nogi ani też nie wstawili zardzewiałych śrub wykręconych z łóżka. Gwóźdź wyszedł gładko a na jego miejsce prawdopodobnie wstawili jakąś płytkę, sama Madzia jeszcze nie wie dokładnie jakie kuku jej zrobili Jak dowiem się jakichś nowych rzeczy to Was poinformuję :]Miłego dnia Pamiętam, kiedyś ja zrąbałeś na forum ze pisze jak nastolatka, a potem cichcem wziąłes numer telefonu . Wiedziałem Maczku że z Ciebie niezłe zioło. Od tego zioła to nawet zmieniłeś nazwisko Brianie Ruwniku. Ten nasz Maczek to taka cicha woda. Agula uważaj, bo wieść w necie niesie że on harem założył i werbuje kobiety... Nie brałem od niej cichcem numeru, sama mi dała ;PNo tak, racja, jak się ma bajerkę to same dają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawa-z-wawa Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 maczek wrote:pgb1979 wrote:maczek wrote:Assalam Alaykum Rozmawiałem dzisiaj z Madzią - jest już po operacji, PRZEŻYŁA!! Nie obcięli jej nogi ani też nie wstawili zardzewiałych śrub wykręconych z łóżka. Gwóźdź wyszedł gładko a na jego miejsce prawdopodobnie wstawili jakąś płytkę, sama Madzia jeszcze nie wie dokładnie jakie kuku jej zrobili Jak dowiem się jakichś nowych rzeczy to Was poinformuję :]Miłego dnia Pamiętam, kiedyś ja zrąbałeś na forum ze pisze jak nastolatka, a potem cichcem wziąłes numer telefonu . Wiedziałem Maczku że z Ciebie niezłe zioło. Od tego zioła to nawet zmieniłeś nazwisko Brianie Ruwniku. Ten nasz Maczek to taka cicha woda. Agula uważaj, bo wieść w necie niesie że on harem założył i werbuje kobiety... Nie brałem od niej cichcem numeru, sama mi dała ;PMaczek, wrzuć sobie na luz. Nie bądź tak śmiertelnie poważny. To, że sobie z ciebie żartujemy świadczy tylko o naszej sympatii do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivy Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam wszystkich Polamanacow szczesciem trafilam na to forum, bo uzyskac iformacje od lekarzy jest ciezko. Otoz w niedziele rano zlamalam kosc piszczelowa, noga bez operacji, za to w wielkim gipsie pod sama pachwine, pytaie mam jedno, lezec w lozku plackiem czy poruszac sie z balkonem ?? nic zlego sie chyba nie dzieje, pozdrawiam goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maks Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam się tak tylko, bo mam kłopoty z wejściem na forum, raz jestem, raz nie, więc witam się, sprawdzam, czy jestem i dopiero piszę a tu znów mnie nie ma , a mam tyle pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Ivy wrote: Witam wszystkich Polamanacow szczesciem trafilam na to forum, bo uzyskac iformacje od lekarzy jest ciezko. Otoz w niedziele rano zlamalam kosc piszczelowa, noga bez operacji, za to w wielkim gipsie pod sama pachwine, pytaie mam jedno, lezec w lozku plackiem czy poruszac sie z balkonem ?? nic zlego sie chyba nie dzieje, pozdrawiam goraco ja proponuje za dwa tygodnie gora trzy chodzic ,poniewaz nie masz gwozdzia jak MY a moze jest to zlamanie skosno spiralne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Ivy wrote:Witam wszystkich Polamanacow szczesciem trafilam na to forum, bo uzyskac iformacje od lekarzy jest ciezko. Otoz w niedziele rano zlamalam kosc piszczelowa, noga bez operacji, za to w wielkim gipsie pod sama pachwine, pytaie mam jedno, lezec w lozku plackiem czy poruszac sie z balkonem ?? nic zlego sie chyba nie dzieje, pozdrawiam goracoHejka część z nas ma śruby w nogach więc sama rehabilitacja wygląda wówczas inaczej.podstawą jest - zarówno wśród gipsiaków jak i śródszpikowców- rozruszanie stawu skokowego czyli wykonywanie ćwiczeń stóp - podciąganie do siebie, wyprostowywanie, kręcenie kółek. jest też świetna metoda - robienia pompek przy ścianie. tak czy inaczej nie ominie Cię rehabilitacja którą najlepiej zacząć najwcześniej i pod okiem profesjonalisty. więc ze zdjęciami rtg umów się z jakimś magikiem - on wtedy powie co masz robić. na lekarza bym nie liczyła bo dla znakomitej większości najważniejsze są kości a nie jakaś tam rehabilitacja. a na stawanie to moim zdaniem jeszcze za wcześnie...pozdrawiam serdecznie i witaj wśród "czekających na zrosta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawa-z-wawa Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Ivy wrote: Witam wszystkich Polamanacow szczesciem trafilam na to forum, bo uzyskac iformacje od lekarzy jest ciezko. Otoz w niedziele rano zlamalam kosc piszczelowa, noga bez operacji, za to w wielkim gipsie pod sama pachwine, pytaie mam jedno, lezec w lozku plackiem czy poruszac sie z balkonem ?? nic zlego sie chyba nie dzieje, pozdrawiam goraco Witam w naszym gronie. Ja na drugi dzień po operacji będąc w szpitalu i mając także gips całościowy miałam podstawiony balkonik /wielkości tramwaju/ i byłam "pionizowana". Zalecenie nie stawać na gips, nie forsować się, ale codziennie spacerować z balkonikiem. Odradzam lezenie plackiem, stracisz mięsnie nie tylko w chorej nodze ale także w zdrowej. Po każdym spacerze noga do góry aby odpłynęła krew. Pogadaj z jakimś rehabilitantem szpitalnym. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivy Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 dzieki za odpowiedz, jest to zlamanie spiralne skosne wlasne z tego co mowil lekarz, mam pytanie, po jakim czasie zmienia mi gips na troszke mniejszy ? pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawa-z-wawa Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 i Ivy wrote: dzieki za odpowiedz, jest to zlamanie spiralne skosne wlasne z tego co mowil lekarz, mam pytanie, po jakim czasie zmienia mi gips na troszke mniejszy ? pozdrawiam Wszystkich To powinien Ci od razu powiedzieć lekarz. Jak tego nie powiedział to dowiesz się na najbliższej wizycie kontrolnej. Być może od razu Ci zdejmą cały. U mnie to było po 2 mi-cach, ale ja mam połamana w kilku miejscach kostkę, to co innego nić u ciebie. Jeżeli ten gips u góry jest b. uciążliwy /za długi/ to sobie go troche połam. Ja połamałam go aż 10 cm. Niby nic ,a lepiej się siadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Ohayo gozaimasu! Kolejna porcja wieści z rzeźni (czyt. szpitala) od Madzi (czyt. mackowskiej) Ma założoną śrubę DHS i zalecenie chodzenia o kulach przez 6 miesięcy. Oczywiście pozdrawia wszystkich połamańców z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 sawa-z-wawa wrote: i Ivy wrote: dzieki za odpowiedz, jest to zlamanie spiralne skosne wlasne z tego co mowil lekarz, mam pytanie, po jakim czasie zmienia mi gips na troszke mniejszy ? pozdrawiam Wszystkich To powinien Ci od razu powiedzieć lekarz. Jak tego nie powiedział to dowiesz się na najbliższej wizycie kontrolnej. Być może od razu Ci zdejmą cały. U mnie to było po 2 mi-cach, ale ja mam połamana w kilku miejscach kostkę, to co innego nić u ciebie. Jeżeli ten gips u góry jest b. uciążliwy /za długi/ to sobie go troche połam. Ja połamałam go aż 10 cm. Niby nic ,a lepiej się siadało. Gipsu lepiej nie zmieniać bo wtedy odłamy znowu się ruszają i trzeba je ustawiać. Jeśli masz mieć tylko 3 tygodnie to bym się w zamiany na mniejszy/lżejszy nie bawił. Ja miałem 4 miesiące i spokojnie wytrzymałem z normalnym ciężkim białym gipsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 maczek wrote:Ohayo gozaimasu!Kolejna porcja wieści z rzeźni (czyt. szpitala) od Madzi (czyt. mackowskiej) Ma założoną śrubę DHS i zalecenie chodzenia o kulach przez 6 miesięcy. Oczywiście pozdrawia wszystkich połamańców z forum O kurde, współczuje Magdzie, przeciez juz prawie chodziła bez kul... i na nowo teraz musi chodzić o kulach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi