Madzia Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 ja osobiście należe do ludzi niecieprliwych .. , ale trzeba czasu, a wszystko wróci do normy i będziemy smigac bez kul jakis tam gipsów i będzie jak dawniej:). Ja powoli dochodzę do siebie , teraz czekac tylko na zrościk Od czasu wypadku mineło pól roku wiele się zmieniło zaczełam inaczej myślec, wiem teraz że trzeba cieszyc się kazda chwila bo w jednej sekundzie mozemy zycie stracić w moim przypadku przez brak uwagi i ostrozności kierowcy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 alakali wrote:Witam serdecznie wszystkich formowiczów starych jak i nowych. Stęskniłam się za Wami przez te 3 tyg., choc raz udało mi sie tu zajrzeć i pomądrować się.Lisiu co Ty jeszcze tutaj robisz? Myślałam ,że jesteś już w sanatorium. Ja miałam 3 lipca komisję a 21 przysłali mi zaproszenie do sanatorium na wrzesień.Oczywiscie zaraz odwołałam się ,gdyż nie pasowała mi miejscowość.Dali mi w okolicy Drezdenka w głebokim lesie w ośreahabil.wczasowym.Chybabym zdziczała tam do reszty i z moją alergią. Chcę jechać nad morze -podałam Dżwirzyno lub Sopot -tam też mają prewencję zobaczymy co z tego wyjdzie.Moja nóżka po borowinie i lampie bioprom,którą sama sobie zaordynowałam jest ok.Moja kostka przy szybszym chodzeniu też gdzieś tam ciagnie się i blokuje.Też często zapominam o kuli,w domu latam bez.Nie wiem może po 3 m-cach może maożna już chodzić bez.30 idę do lekarza zobaczymy co mi powie.Samochodem też już kręcę i to nie żle i nie mało.Mówię ,z nogą jest ok,ale za to na kręgosłup nie mogę czasami z bólu wytrzymac.Miło Cie widzieć ponownie , kurcze te plastry z borowiny zbawienne dla mnie okazały się opuchlizna schodzi i jest super, ja stosuje na kolano bo czasami boli i po tych plastrach bol przechodzi odziwo:) a tak w ogóle jak samopoczucie? Ja teraz mam innego lekarza prowadzacego Pozdrowionka i buziaki:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 mackowska wrote:alakali wrote:Witam serdecznie wszystkich formowiczów starych jak i nowych. Stęskniłam się za Wami przez te 3 tyg., choc raz udało mi sie tu zajrzeć i pomądrować się.Lisiu co Ty jeszcze tutaj robisz? Myślałam ,że jesteś już w sanatorium. Ja miałam 3 lipca komisję a 21 przysłali mi zaproszenie do sanatorium na wrzesień.Oczywiscie zaraz odwołałam się ,gdyż nie pasowała mi miejscowość.Dali mi w okolicy Drezdenka w głebokim lesie w ośreahabil.wczasowym.Chybabym zdziczała tam do reszty i z moją alergią. Chcę jechać nad morze -podałam Dżwirzyno lub Sopot -tam też mają prewencję zobaczymy co z tego wyjdzie.Moja nóżka po borowinie i lampie bioprom,którą sama sobie zaordynowałam jest ok.Moja kostka przy szybszym chodzeniu też gdzieś tam ciagnie się i blokuje.Też często zapominam o kuli,w domu latam bez.Nie wiem może po 3 m-cach może maożna już chodzić bez.30 idę do lekarza zobaczymy co mi powie.Samochodem też już kręcę i to nie żle i nie mało.Mówię ,z nogą jest ok,ale za to na kręgosłup nie mogę czasami z bólu wytrzymac.Miło Cie widzieć ponownie , kurcze te plastry z borowiny zbawienne dla mnie okazały się opuchlizna schodzi i jest super, ja stosuje na kolano bo czasami boli i po tych plastrach bol przechodzi odziwo:) a tak w ogóle jak samopoczucie? Ja teraz mam innego lekarza prowadzacego Pozdrowionka i buziaki:*Witaj Magda, ja wybyczyłam się u mamy.trochę pochodziłam na siłownie ,ale jaką? w Inie takiej nie widziałam.Oczywiście nogi nie obciążałam za bardzo no stosowałam lampę bioptron.Też bardzo dobrze zadziałała.Niestety po powrocie do domu gira boli mnie i puchnie,chyba od latania po tych schodach.30 ide do lekarza, no i czekam na sanatorium do września.Do kogo teraz chodzisz? no i jak tam nóżka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Forumowicze połamańcy mam pytanie,Czy można jakoś poznać czy ma się zrosta na 100% bez robienia rtg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 alakali wrote: Forumowicze połamańcy mam pytanie,Czy można jakoś poznać czy ma się zrosta na 100% bez robienia rtg? raczej nie bo by nas nie naświetlali tyle jakby był inny sposób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 alakali wrote:Forumowicze połamańcy mam pytanie,Czy można jakoś poznać czy ma się zrosta na 100% bez robienia rtg?czesc słonko:)teraz prowadzi Mnie dooktor J. Kuls:) bardzo przyjemny facet:)i bardzo dobry tez był przy mojej pierwszej operacjii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 mackowska wrote:alakali wrote:Forumowicze połamańcy mam pytanie,Czy można jakoś poznać czy ma się zrosta na 100% bez robienia rtg?czesc słonko:)teraz prowadzi Mnie dooktor J. Kuls:) bardzo przyjemny facet:)i bardzo dobry tez był przy mojej pierwszej operacjii:)No własnie trafiłaś idealnie.Ja też chciałam do niego ale w rejestracji pokręciły i nie dostałam sie do niego.Ja chodze do Romanowskiego.Może spotkałas sie w szpitalu z tym doktorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 sawa-z-wawa wrote:Witam wszystkich STARYCH i NOWYCH forumowiczów. Własnie wróciłam z sanatorium z rehabilitacji w Ciechocinku. Pozdrawiam Włocławian. Ze dwa razy przejechałam wasze miasto aby wydostać się na kierunek Ciechocinek. W końcu udało się. Na miejscu w sanatorium, które z wielką starannością wybrałam w internecie okazało sie, że nie ma lekarza ortopedy. Zostałam zapisana do r e u m a t o l o g a. Wkurzyło mnie to dosyć mocno i biedny łapiduch po zapoznaniu się z historią mojej martyrologii zaproponował mi zabiegi r e l a k s a c y j n e. Udało mi się jednak wytłumaczyć mu, że moja połamana noga relaksuje sie już 4 miesiące i żada powrotu do aktywności w stopniu umożliwiającym nawiązaniu dialogu z jej włascicielką. Podjeliśmy z p. doktorem negocjacje w wyniku których zostały mi przepisane 3 zabiegi: 1/ basen solankowy z ćwiczeniami, 2/ masaż wirowy/wodny/ konczyn dolnych 3/ akwawibron na kregosłup - masaz wibracyjny kregosłupa.Basen okazał się strzałem w 10. Noga w ogóle cały dzień mi nie puchła, przestały boleć stawy - wszystkie, oraz odświeżyłam miejetności pływackie. Jezeli chodzi o masaż wirowy nóg - trudno powiedzieć, na pewno nie zaszkodził. Polecem także wszystkim masaże kregosłupa. Po paru miesiącach utykania mamy rozwalone kregosłupy. Kazdy rodzaj masażu przynosi ulgę. Generalnie czuję sie ogólnie lepiej teraz niż przed. Noga przy chodzeniu troche mniej boli. Do końca lipca mam zalecenie chodzenia o dwóch kulach. Jak się do niego stosuję? wiadomo, tak jak i wy. Teraz jednak wiem na pewno, że samo chodzenie nie przybliża do osiągnięcia sprawności. Trzeba cały czas się rehabilitować, każdy rodzaj jest dobry - najwazniejsze aby była. Pozdrawiam wszystkich, za tydzień mam kolejna wizytę u swojego ortopedy. Zobaczymy co powie.Sawa a w którym sanatorium byłaś? Masaze kregosłupa to ja znam.Będę je miała w listopadzie i w grudniu na całym kręgosłupie.szkoda ,że tak póżno bo już teraz z bólu nie mogę.Biore jakieś prochy ,może mi pomogą.we wrześniu pojadę do sanatorium w ramach prewencji na nogę ale może uda mi się coś wypłakać na kręgosłup.gimnastykę w basenie już tez kiedyś miałam-rewelacja a do tego jak jest jeszcze solanka to super (też mam w listopadzie).:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawa-z-wawa Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Witaj, byłam w Sanatorium SANVIT przy ul. Staszica 8. Tam dniówka to 130 zł w tym trzy zabiegi. W tym sanatorium zabiegów jest ful, ale jak pisałam nie ma ortopedy. Jak wiesz co ci pomaga to nie musisz mieć konsultacji z ortopedą. Wróciłam jak nowa, ale już po tygodniu boli mnie kręgosłup. Myśle już o nowych zabiegach. Coś ciągle trzeba robić ze soba bo inaczej zupełnie się posypiemy. Aktuelnie naświetlam nogę bioptronem. Jeszcze nie wiem czy to pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Fajnie macie rehabiloitacje sanatorium a ja nic niemam ide w poniedzialek na kontrol moze cos dostane heheh bo tam samemu to jakos dzownie jest sie rehabilitowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 pgb1979 wrote:Dzień doberek forumowicze starzy i nowi. Ale miałem czytania... Fajnie ze wracacie do zdrówka. Podczas czytania zaległosci miałem ochote właczać sie do dyskusji, ale w sumie to było kilka dni temu wiec posty juz nieaktualne i mniej wiecej wyjasnione przez bardziej doswiadczonych złamasów Korel, wszystkiego naj staruszku Dzięki Pgb. Jeszcze żyję Mimo wysiłków lekarzy PS. Twoje PGB to coś od KGB ? Czy to przypadek ? Ale my chłopcy z KGB przecież nie wierzymy w przypadki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 pol27 wrote: Fajnie macie rehabiloitacje sanatorium a ja nic niemam ide w poniedzialek na kontrol moze cos dostane heheh bo tam samemu to jakos dzownie jest sie rehabilitowac... No takie uzdrowisko, to jest fajne, bo to i wieczorek zapoznawczy i jakaś panna Krysia na parkiecie i orkiestra męska (cyt. z Jesteśmy na wczasach w tych góralskich lasach...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 agula wrote:alakali wrote:Forumowicze połamańcy mam pytanie,Czy można jakoś poznać czy ma się zrosta na 100% bez robienia rtg?raczej nie bo by nas nie naświetlali tyle jakby był inny sposób...Oczywiście że można sprawdzić bez RTG. Rozcinają skórę na długości złamania (np. piszczeli) i rozchylają fałdy skóry oraz mięśnie, a następnie odbywa się kontrola i analiza wzrokowa stanu kości. Bez RTG. Później z reguły zaszywają ściegiem lub obrzucają overlokiem. Ew. jeszcze zszywają zszywaczem. Wszystko da się zrobić.Ale proponuję poprosić ich o znieczulenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 korel wrote: pol27 wrote: Fajnie macie rehabiloitacje sanatorium a ja nic niemam ide w poniedzialek na kontrol moze cos dostane heheh bo tam samemu to jakos dzownie jest sie rehabilitowac... No takie uzdrowisko, to jest fajne, bo to i wieczorek zapoznawczy i jakaś panna Krysia na parkiecie i orkiestra męska (cyt. z Jesteśmy na wczasach w tych góralskich lasach...) a Tobie tylko pląsy w głowie...a nosić na rękach to nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 korel wrote:agula wrote:alakali wrote:Forumowicze połamańcy mam pytanie,Czy można jakoś poznać czy ma się zrosta na 100% bez robienia rtg?raczej nie bo by nas nie naświetlali tyle jakby był inny sposób...Oczywiście że można sprawdzić bez RTG. Rozcinają skórę na długości złamania (np. piszczeli) i rozchylają fałdy skóry oraz mięśnie, a następnie odbywa się kontrola i analiza wzrokowa stanu kości. Bez RTG. Później z reguły zaszywają ściegiem lub obrzucają overlokiem. Ew. jeszcze zszywają zszywaczem. Wszystko da się zrobić.Ale proponuję poprosić ich o znieczulenie zapomniałeś dodać czerwonym zszywaczem pozdro dla Anitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 agula wrote:korel wrote:agula wrote:raczej nie bo by nas nie naświetlali tyle jakby był inny sposób...Oczywiście że można sprawdzić bez RTG. Rozcinają skórę na długości złamania (np. piszczeli) i rozchylają fałdy skóry oraz mięśnie, a następnie odbywa się kontrola i analiza wzrokowa stanu kości. Bez RTG. Później z reguły zaszywają ściegiem lub obrzucają overlokiem. Ew. jeszcze zszywają zszywaczem. Wszystko da się zrobić.Ale proponuję poprosić ich o znieczulenie zapomniałeś dodać czerwonym zszywaczem pozdro dla AnitkiAnita, pozdrowienia Ja do tej pory mimo zszywek, wyciągam jeszcze jakieś kłaki z dziurek po zszywkach, ponoc to nić zakładana pod skórą. Miała sie rozpuścić, ale widocznie nie miałem odpowiednio dużo rozpuszczalnika w organiźmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 agula wrote: korel wrote: pol27 wrote: Fajnie macie rehabiloitacje sanatorium a ja nic niemam ide w poniedzialek na kontrol moze cos dostane heheh bo tam samemu to jakos dzownie jest sie rehabilitowac... No takie uzdrowisko, to jest fajne, bo to i wieczorek zapoznawczy i jakaś panna Krysia na parkiecie i orkiestra męska (cyt. z Jesteśmy na wczasach w tych góralskich lasach...) a Tobie tylko pląsy w głowie...a nosić na rękach to nie bardzo Byłem niedawno na takim zamkniętym koncercie Raz, dwa, trzy gdzie to grali. Co prawda to nie do końca moje klimaty, ale byłem pod wrażeniem. Bardzo dobrze grają, jajcarze i mają doskonałą atmosfere na widowni I kupiłem sobie do auta ich płytkę, całkiem fajnie się tego słucha w korkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 korel wrote:agula wrote:korel wrote:Oczywiście że można sprawdzić bez RTG. Rozcinają skórę na długości złamania (np. piszczeli) i rozchylają fałdy skóry oraz mięśnie, a następnie odbywa się kontrola i analiza wzrokowa stanu kości. Bez RTG. Później z reguły zaszywają ściegiem lub obrzucają overlokiem. Ew. jeszcze zszywają zszywaczem. Wszystko da się zrobić.Ale proponuję poprosić ich o znieczulenie zapomniałeś dodać czerwonym zszywaczem pozdro dla AnitkiAnita, pozdrowienia Ja do tej pory mimo zszywek, wyciągam jeszcze jakieś kłaki z dziurek po zszywkach, ponoc to nić zakładana pod skórą. Miała sie rozpuścić, ale widocznie nie miałem odpowiednio dużo rozpuszczalnika w organiźmie może trzeba go pić a nie nim smarować....kłaki?Korel a może Ty zarosłeś tak...no wiesz te nasze złamania budzą w nas zwierzęce instynkty np. mordu na ortopedach, nawet lekarze dodali sobie specjalną specjalizację - traumatolog- ten co się użera z traumą pacjentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 korel wrote: agula wrote: korel wrote: No takie uzdrowisko, to jest fajne, bo to i wieczorek zapoznawczy i jakaś panna Krysia na parkiecie i orkiestra męska (cyt. z Jesteśmy na wczasach w tych góralskich lasach...) a Tobie tylko pląsy w głowie...a nosić na rękach to nie bardzo Byłem niedawno na takim zamkniętym koncercie Raz, dwa, trzy gdzie to grali. Co prawda to nie do końca moje klimaty, ale byłem pod wrażeniem. Bardzo dobrze grają, jajcarze i mają doskonałą atmosfere na widowni I kupiłem sobie do auta ich płytkę, całkiem fajnie się tego słucha w korkach w korkach to się słucha własnych myśli = licz do 10 - raz dwa trzy = żeby nie żałować po raz setny że się rowerem nie jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 agula wrote:korel wrote:agula wrote:zapomniałeś dodać czerwonym zszywaczem pozdro dla AnitkiAnita, pozdrowienia Ja do tej pory mimo zszywek, wyciągam jeszcze jakieś kłaki z dziurek po zszywkach, ponoc to nić zakładana pod skórą. Miała sie rozpuścić, ale widocznie nie miałem odpowiednio dużo rozpuszczalnika w organiźmie może trzeba go pić a nie nim smarować....kłaki?Korel a może Ty zarosłeś tak...no wiesz te nasze złamania budzą w nas zwierzęce instynkty np. mordu na ortopedach, nawet lekarze dodali sobie specjalną specjalizację - traumatolog- ten co się użera z traumą pacjentówTo całkiem możliwe ... przecież dosypali mi jakichś wiórek z banku tkanek. A skąd mam wiedzieć czy te kłaki to nie po jakimś yeti, albo orangutanie, albo starte z Janusza Rewińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 agula wrote: korel wrote: agula wrote: a Tobie tylko pląsy w głowie...a nosić na rękach to nie bardzo Byłem niedawno na takim zamkniętym koncercie Raz, dwa, trzy gdzie to grali. Co prawda to nie do końca moje klimaty, ale byłem pod wrażeniem. Bardzo dobrze grają, jajcarze i mają doskonałą atmosfere na widowni I kupiłem sobie do auta ich płytkę, całkiem fajnie się tego słucha w korkach w korkach to się słucha własnych myśli = licz do 10 - raz dwa trzy = żeby nie żałować po raz setny że się rowerem nie jeździ. Lubię patrzec jak ludzie dłubią w nosie I wydaje im sie że nikt tego nie widzi, bo są zamknięci w swojej bryce A jak zwijają, tak niby ukradkiem Nezły ubaw ! Ale nie powiem że pyszna zabawa, aż palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 No to wszystkim pysznych snów ! tak pysznych aż palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 korel wrote:agula wrote:alakali wrote:Forumowicze połamańcy mam pytanie,Czy można jakoś poznać czy ma się zrosta na 100% bez robienia rtg?raczej nie bo by nas nie naświetlali tyle jakby był inny sposób...Oczywiście że można sprawdzić bez RTG. Rozcinają skórę na długości złamania (np. piszczeli) i rozchylają fałdy skóry oraz mięśnie, a następnie odbywa się kontrola i analiza wzrokowa stanu kości. Bez RTG. Później z reguły zaszywają ściegiem lub obrzucają overlokiem. Ew. jeszcze zszywają zszywaczem. Wszystko da się zrobić.Ale proponuję poprosić ich o znieczulenie Na 100% to nie, ale jak pukną w pięte i nie boli tzn. że jest jakis wiekszy zrost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 korel wrote:pgb1979 wrote:Dzień doberek forumowicze starzy i nowi. Ale miałem czytania... Fajnie ze wracacie do zdrówka. Podczas czytania zaległosci miałem ochote właczać sie do dyskusji, ale w sumie to było kilka dni temu wiec posty juz nieaktualne i mniej wiecej wyjasnione przez bardziej doswiadczonych złamasów Korel, wszystkiego naj staruszku Dzięki Pgb. Jeszcze żyję Mimo wysiłków lekarzy PS. Twoje PGB to coś od KGB ? Czy to przypadek ? Ale my chłopcy z KGB przecież nie wierzymy w przypadki ... Tak Korelku, forum jest obserwowane przez rosyjskie KGB, a myślisz że dlaczego kibicowałem ruskim na ME2008 No a jesli chodzi o PGB to skrót ten oznacza: Polska Grupa Badawcza "Polska Grupa Badawcza powstała 15 listopada 2003 roku. PGB to wspólne przedsięwzięcie firmy Estymator (rok założenia 1991) oraz Ośrodka Badań Wyborczych (rok założenia 1997). Motywacją do powołania PGB były istotne dla Polski wydarzenia ekonomiczne, społeczne i polityczne (integracja Polski z UE, wybory do Parlamentu Europejskiego, Sejmu, Senatu oraz wybory prezydenckie) i wynikająca stąd potrzeba wykonywania badań opinii publicznej o jak najwyższej jakości i dokładności.PGB wykonuje ilościowe i jakościowe badania opinii publicznej korzystając ze swoich wieloletnich doświadczeń i uznanego dorobku w tej dziedzinie.Oprócz podstawowej działalności polegającej na badaniu opinii publicznej firmy tworzące PGB wykonują też badania rynku (domena Estymatora) oraz doradztwo w zakresie marketingu politycznego (domena OBW)."Ja jako PGB powstałem w 1979 i zajmuję się czym innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 pgb1979 wrote:korel wrote:pgb1979 wrote:Dzień doberek forumowicze starzy i nowi. Ale miałem czytania... Fajnie ze wracacie do zdrówka. Podczas czytania zaległosci miałem ochote właczać sie do dyskusji, ale w sumie to było kilka dni temu wiec posty juz nieaktualne i mniej wiecej wyjasnione przez bardziej doswiadczonych złamasów Korel, wszystkiego naj staruszku Dzięki Pgb. Jeszcze żyję Mimo wysiłków lekarzy PS. Twoje PGB to coś od KGB ? Czy to przypadek ? Ale my chłopcy z KGB przecież nie wierzymy w przypadki ... Tak Korelku, forum jest obserwowane przez rosyjskie KGB, a myślisz że dlaczego kibicowałem ruskim na ME2008 No a jesli chodzi o PGB to skrót ten oznacza: Polska Grupa Badawcza "Polska Grupa Badawcza powstała 15 listopada 2003 roku. PGB to wspólne przedsięwzięcie firmy Estymator (rok założenia 1991) oraz Ośrodka Badań Wyborczych (rok założenia 1997). Motywacją do powołania PGB były istotne dla Polski wydarzenia ekonomiczne, społeczne i polityczne (integracja Polski z UE, wybory do Parlamentu Europejskiego, Sejmu, Senatu oraz wybory prezydenckie) i wynikająca stąd potrzeba wykonywania badań opinii publicznej o jak najwyższej jakości i dokładności.PGB wykonuje ilościowe i jakościowe badania opinii publicznej korzystając ze swoich wieloletnich doświadczeń i uznanego dorobku w tej dziedzinie.Oprócz podstawowej działalności polegającej na badaniu opinii publicznej firmy tworzące PGB wykonują też badania rynku (domena Estymatora) oraz doradztwo w zakresie marketingu politycznego (domena OBW)."Ja jako PGB powstałem w 1979 i zajmuję się czym innym Wyjaśnienia niespójne i nielogiczne, trudno zatem dać im wiarę.Przede wszystkim kibicowałeś oficjalnie Portugalii – nie ma znaczenia kto był Twoim czarnym koniem.Skrót PGB przedstawiony przez Ciebie jest pierwszą definicją wyskakującą w wyszukiwarce – zatem jest to tak oczywiste że aż nieprawdziwe. Nadto w zdaniu ostatnim i tak ujawniła się sprzeczność – stwierdziłeś bowiem że data Twojego powstania nie koresponduje z datą powstania przedmiotowej grupy badawczej....a Ty i tak zajmujesz się czymś innym. Doświadczenie życiowe wskazuje iż ....to PGB to zmyłaA zatem poprosimy o nowe wersje wydarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 korel wrote: agula wrote: korel wrote: Byłem niedawno na takim zamkniętym koncercie Raz, dwa, trzy gdzie to grali. Co prawda to nie do końca moje klimaty, ale byłem pod wrażeniem. Bardzo dobrze grają, jajcarze i mają doskonałą atmosfere na widowni I kupiłem sobie do auta ich płytkę, całkiem fajnie się tego słucha w korkach w korkach to się słucha własnych myśli = licz do 10 - raz dwa trzy = żeby nie żałować po raz setny że się rowerem nie jeździ. Lubię patrzec jak ludzie dłubią w nosie I wydaje im sie że nikt tego nie widzi, bo są zamknięci w swojej bryce A jak zwijają, tak niby ukradkiem Nezły ubaw ! Ale nie powiem że pyszna zabawa, aż palce lizać haha też zauważyłam tą prawidłowość - może myślą że jak są w ruchu to są mniej widoczni...i zapominają się w korkach bo chcą być w ruchu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 korel wrote: No to wszystkim pysznych snów ! tak pysznych aż palce lizać były pyszne - biegałam po zielonej trawie o dwóch zdrowych nogach :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 agula wrote:korel wrote:agula wrote:raczej nie bo by nas nie naświetlali tyle jakby był inny sposób...Oczywiście że można sprawdzić bez RTG. Rozcinają skórę na długości złamania (np. piszczeli) i rozchylają fałdy skóry oraz mięśnie, a następnie odbywa się kontrola i analiza wzrokowa stanu kości. Bez RTG. Później z reguły zaszywają ściegiem lub obrzucają overlokiem. Ew. jeszcze zszywają zszywaczem. Wszystko da się zrobić.Ale proponuję poprosić ich o znieczulenie zapomniałeś dodać czerwonym zszywaczem pozdro dla Anitki hehehe, ach ten zszywacz , ja zaniechałam łazenia bez kul po domu bo cos mnie noga boli:(, u mne dzisiaj leje deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 anita wrote:agula wrote:korel wrote:Oczywiście że można sprawdzić bez RTG. Rozcinają skórę na długości złamania (np. piszczeli) i rozchylają fałdy skóry oraz mięśnie, a następnie odbywa się kontrola i analiza wzrokowa stanu kości. Bez RTG. Później z reguły zaszywają ściegiem lub obrzucają overlokiem. Ew. jeszcze zszywają zszywaczem. Wszystko da się zrobić.Ale proponuję poprosić ich o znieczulenie zapomniałeś dodać czerwonym zszywaczem pozdro dla Anitki hehehe, ach ten zszywacz , ja zaniechałam łazenia bez kul po domu bo cos mnie noga boli:(, u mne dzisiaj leje deszcz.żeby tylko ta noga zaniechała bolenia....witaj w klubie - u mnie też leje i boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 agula wrote:anita wrote:agula wrote:zapomniałeś dodać czerwonym zszywaczem pozdro dla Anitki hehehe, ach ten zszywacz , ja zaniechałam łazenia bez kul po domu bo cos mnie noga boli:(, u mne dzisiaj leje deszcz.żeby tylko ta noga zaniechała bolenia....witaj w klubie - u mnie też leje i boli A w Krakowie na Brackiej pada deszcz A jutro jadę do Piekar w poszukiwaniu jakiegokolwiek zrostu Anita, pozdrowię ich od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi