Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dla wszystkich "starych" i "nowych" połamańców wielkanocne życzenia solidnych zrostów, dużo nadziei, szybkiego kicania ... bez trzymanki :)

Te święta trzeba spokojnie i bezstresowo przeżyć, na następne już wszyscy będziemy biegać, a co najmniej chodzić, zobaczycie :)

Dwa kurczaki w koszu siedzą i rzeżuchę sobie jedzą. Baran w szopie zioło pali, chyba zaraz się przewali. Ksiądz za stołem już się buja, Wesołego Alleluja! Wszystich Nowym i TYm Przyjacielom Forum Zycze smacznego jaja oraz Mokrego dyngusa.

LillaKorn wrote:
Mago69! Pięknie się podreperowałaś! Tak sobie myślę, że gdyby nie krzywdzące mnie decyzje lekarzy też byłabym na podobnym etapie......
Lilla...zycze Ci tego z calego serca!
Mysle, ze na pewno by tak bylo , ale wierze, ze i dla Ciebie zaswieci w koncu tak naprawde sloneczko!
Jak wiele zalezy od lekarzy to widac.Mnie przed operacja lekarz powiedzial, ze odbyli w kilku narade co robic i wspolnie podjeli decyzje, ze w moim wypadku operacja jest najlepszym wyjsciem.Oczywiscie sie zgodzilam.
Ty tez, no, ale ilu lekarzy - tyle decyzji, co niestety Ciebie doswiadczylo!
U mnie byl jednomyslnosc,a ociazanie nogi mjuz na drugi dzien po operacji dalo efekty!
Nie bylo latwo,bolalo,itd.jak nas wszystkich, ale terz moge powiedziec, ze jestem w dobrym nastroju, nic mnie nie boli i czuje sie swietnie!
Oby nie zapeszac!!
Oczywiscie, noga nadal puchnie po bardzo dlugich spacerach, ale mogechodzic po domu prawie normalnie:)
Czego i Tobie oby jak najszybciej nastapilo -zycze!!!

Witam,mam pytanie. Czy ktoś moglby mi powiedziec co wg niego jest nie tak z tą kościa strzałkową? podczas gry kolega "poczestował" mnie kopniakiem w ok.łydki,lekarz stwierdził złamanie kości strzalkowej,chyba chodzilo mu o pękniecie. co o tym sądzicie>?

Kochani!

Wszystkim bez wyjątku życzę wspaniałych śWIąT! Wolnych od trosk powolnego zrostu, nieciekawej służby zdrowia. Ponadto radosnych spotkań z Rodziną abyśmy mieli siłę na walkę z powrotem do zdrowia, do tych normalnych zajęć, od których chwilowo uwolniły nas złamania!

Radosnych i słonecznych Świąt, pełnych miłości i pogody ducha, obfitości stołu i wielu spacerów - jak kto może. :)

Jestem w Lądku z rodzinką, chodzimy na spacery i basen - póki co ja o kulach, siedzimy przy ognichu, poznajemy fajnych ludzi, więc jestem cała happy, że w miarę normalnie funkcjonuję.

pol27 wrote:
dzis rocznice mam zlamania ale daalej cierpie po swietach mam intesywna rehabilitacje.
To świętujesz podwójnie :D :/
Ja niedługo po świętach mam się rozkręcać, ale tylko z następnej śrubki. Reszta zostaje :(

Polamana Kaska wrote:
Radosnych i słonecznych Świąt, pełnych miłości i pogody ducha, obfitości stołu i wielu spacerów - jak kto może. :)

Jestem w Lądku z rodzinką, chodzimy na spacery i basen - póki co ja o kulach, siedzimy przy ognichu, poznajemy fajnych ludzi, więc jestem cała happy, że w miarę normalnie
funkcjonuję.
No właśnie, punkt widzenia, zelaży od punktu ... ? ... złamania :)

Ja też cieszę się z rzeczy, koło których kiedyś przeszedłbym obojętnie ;)

pgb1979 wrote:
I ja życzę również zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt Wielkiej Nocy i mokrego Śmigusa Dyngusa. Trzymajcie się, pozdrowionka.
Jak funkcjonujesz bez żelastwa ?

Oprócz tego że Ci go brakuje ... :lol:

Wszystko OK ? Co z kolanem ? Biegasz ? Klękasz ? Jeździsz na rowerze ? Grasz w piłkę ?

agula wrote:
PGB też ma wódkę w kolanie :D
ale podobno bez ściągania się obędzie...
Agula, nie może być ! Utajniłaś się jakoś ;)

Już pewnie zapomniałaś co to znaczy chodzić z gwoździem w nodze :)
Zagoiło się ? Co to za wóda w kolanie ?

Rozumiem, za dużo promili było i nie wchonęło się :D Ktoś to będzie odsysał ?

Witam wszystkich połamańców.8 tyg temu złamałam przezstawowo spiralnie przynasadę i nasadę kości piszczelowej i strzałkę powyżej więzozrostu, nie byłam śróbowana, docent ustawił odłamy , gips po pachwiny, zakaz obciążania nogi, leżenie. Staram się w 100% stosować do zaleceń,noga pobolewa, ale da się wytrzymać, najgorzej z leżeniem, bo dla mnie to katorga, oczywiście jeszcze gorsza niepewność- co dalej.Za tydzień mają mi rozciąć gips i zobaczyć jak przebiega kostnienie, proszę jeśli ktoś miał podobny przypadek, bez śróbowania o porady.

CZEŚĆ WSZYSKIM jak po świętach nie nabawiliście czase roztrojów żołądków bo ja to okropnie się przeżarłem aż kule odmawiały.J powracamy do naszej rzeczywistości taki już nasz los.POZDROWIONKA!!!!

Witam po Świętach!

Łatwo nie było... ;) Jak tu dbać o linię gdy na stole tyle smakołyków a nie można od niego odejść bo wszyscy inni siedzą i jedzą? :P Jedyny plus to taki że mogłam napić się trochę alkoholu - taka świąteczna dyspensa :D :D

wuzelek1 wrote:

Witam wszystkich połamańców.8 tyg temu złamałam przezstawowo spiralnie przynasadę i nasadę kości piszczelowej i strzałkę powyżej więzozrostu, nie byłam śróbowana, docent ustawił odłamy , gips po pachwiny, zakaz obciążania nogi, leżenie. Staram się w 100% stosować do zaleceń,noga pobolewa, ale da się wytrzymać, najgorzej z leżeniem, bo dla mnie to katorga, oczywiście jeszcze gorsza niepewność- co dalej.Za tydzień mają mi rozciąć gips i zobaczyć jak przebiega kostnienie, proszę jeśli ktoś miał podobny przypadek, bez śróbowania o porady.

WUZELKU pozdrawiam cię nie chce cię martwić ja nie byłem też śrubowany(spiralne złamanie podudzia z przemieszczeniem)najpierw miałem gips 6 tyg do pachwiny potem 6 tyg za kolano teraz wsadzili mi na 6tyg pod kolano czyli siedze w nim od 7 stycznia do 8 maja,a pózniej się okaże a więc widzisz jak to może być POZDROWIONKA!!!

korel wrote:
agula wrote:
PGB też ma wódkę w kolanie :D
ale podobno bez ściągania się obędzie...
Agula, nie może być ! Utajniłaś się jakoś ;)

Już pewnie zapomniałaś co to znaczy chodzić z gwoździem w nodze :)
Zagoiło się ? Co to za wóda w kolanie ?

Rozumiem, za dużo promili było i nie wchonęło się :D Ktoś to będzie odsysał ?
musiałam się utajnić...wywiady robią ze mną o mnie ....
znalazłam pracę, przeprowadziłam się więc mały kocioł
byłam u innego specjalisty otopedy - operacja przeprowadzono wzorowo ale mam nie dźwigać worków z cementem :P a voda ma sie sama wchłonąć :D
noga puchnie jak puchła, nie kuleje, kolano czasem pobolewa i ryzykuje z obcasami...