LillaKorn Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam wszystkich! Pyyyyszne rzeczy się jadło. Na koniec zważyłam się no i waga taka sama jak przed złamaniem. Myślę, że po 9 tygodniach gipsu po pachę i 2 nad kolano ( w sumie 11 tygodni unieruchomienia) to przyzwoity wynik! Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 mago69 wrote:odwazna z Ciebie kobita Agula...z tYMi obcasami...ja to bym sie bala:)ALE SMIGAJ, JESLI MOZESZ!No właśnie tych obcasów najbardziej mi żal! Przy ostatniej zmianie gipsu moja noga była mocno spuchnięta (w kostce i miejscu złamania ok. 5 cm powyżej kostki). Nie była tak spuchnięta bezpośrednio w momencia złamania. Nie powiem, żeby mnie to nie zmartwiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ja nawet nie mam jak stanąć na wadze... a przynajmniej tak sobie wmawiam Ale nie zauważyłam żebym przytyła, nawet wydaje mi się że na twarzy trochę zeszczuplałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 wojtex wrote: CZEŚĆ WSZYSKIM jak po świętach nie nabawiliście czase roztrojów żołądków bo ja to okropnie się przeżarłem aż kule odmawiały.J powracamy do naszej rzeczywistości taki już nasz los.POZDROWIONKA!!!! Rozumiem, że będziesz gubił wagę na rowerze. Mój niezawodny sposób na odchudzanie to:latem - rolki, zimą - łyżwy i jak się pozrastam to nie zawacham się ich użyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 riviolla wrote: Ja nawet nie mam jak stanąć na wadze... a przynajmniej tak sobie wmawiam Ale nie zauważyłam żebym przytyła, nawet wydaje mi się że na twarzy trochę zeszczuplałam Ja to robię w pozycji Lotosa - na jednej nodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 LillaKorn wrote: Ja to robię w pozycji Lotosa - na jednej nodze! a wynik nie jest wtedy trochę zafałszowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 A mi w miejscu gdzie jeszcze niedawno byl brzuch wyrosla pilka ktora sie systematycznie rozrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Elvis w taką piłkę łatwiej wbić igłę z Clexane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 no teraz wchodzi jak w maselko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 riviolla wrote: LillaKorn wrote: Ja to robię w pozycji Lotosa - na jednej nodze! a wynik nie jest wtedy trochę zafałszowany? Nigdy w życiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Podobno połamańcy tyją (niby logiczne, brak ruchu). A mnie się zeszczuplało. Przez pierwsze dwa tygodnie po operacji apetyt zmalał mi drastycznie, a teraz jem mniej więcej tyle samo, co zawsze, ale nie objadam się pomiędzy posiłkami. No i praca mnie steesuje - od tego podobno najbardziej się chudnie. No, a w Święta, jak to w Święta, trzeba trochę podjeść - coż my mamy z tego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 A ja caly czas podjadam to cukiereczek to czekoladka a w miedzy czasie jakies chrupki niam, ,niam, niam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Elvis to lepiej zaprzestań tego procederu Za duża piłka jest niewskazana a tak na poważnie to przy naszych złamaniach wręcz zalecane jest schudnięcie by obciążać nogę mniejszym ciężarem niż wcześniej. Może nie jest to łatwo wykonalne ale trzeba się jednak próbować ograniczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 mysle ze tak gdzies za tydzien sie wezme za siebie musze tylko moj sprzet do cwiczen odkurzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 LillaKorn wrote: wojtex wrote: CZEŚĆ WSZYSKIM jak po świętach nie nabawiliście czase roztrojów żołądków bo ja to okropnie się przeżarłem aż kule odmawiały.J powracamy do naszej rzeczywistości taki już nasz los.POZDROWIONKA!!!! Rozumiem, że będziesz gubił wagę na rowerze. Mój niezawodny sposób na odchudzanie to:latem - rolki, zimą - łyżwy i jak się pozrastam to nie zawacham się ich użyć! jutro LILLA idę na zmiane gipsu przez pisałem że przed swietami wypadłem z trasy i się troche połamał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 riviolla wrote: Elvis to lepiej zaprzestań tego procederu Za duża piłka jest niewskazana a tak na poważnie to przy naszych złamaniach wręcz zalecane jest schudnięcie by obciążać nogę mniejszym ciężarem niż wcześniej. Może nie jest to łatwo wykonalne ale trzeba się jednak próbować ograniczać. Wykonalne wykonalne. Trochę silnej woli a potem nawet jak się zapomnę i skuszę na cukiereczka to kompletnie nie smakuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 wojtex wrote: LillaKorn wrote: wojtex wrote: CZEŚĆ WSZYSKIM jak po świętach nie nabawiliście czase roztrojów żołądków bo ja to okropnie się przeżarłem aż kule odmawiały.J powracamy do naszej rzeczywistości taki już nasz los.POZDROWIONKA!!!! Rozumiem, że będziesz gubił wagę na rowerze. Mój niezawodny sposób na odchudzanie to:latem - rolki, zimą - łyżwy i jak się pozrastam to nie zawacham się ich użyć! jutro LILLA idę na zmiane gipsu przez pisałem że przed swietami wypadłem z trasy i się troche połamał Jestem ciekawa jak wytłumaczysz doktorowi zdemolowanie gipsiku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 LillaKorn wrote: wojtex wrote: LillaKorn wrote: Rozumiem, że będziesz gubił wagę na rowerze. Mój niezawodny sposób na odchudzanie to:latem - rolki, zimą - łyżwy i jak się pozrastam to nie zawacham się ich użyć! jutro LILLA idę na zmiane gipsu przez pisałem że przed swietami wypadłem z trasy i się troche połamał Jestem ciekawa jak wytłumaczysz doktorowi zdemolowanie gipsiku! Nie będe musiał bo kolega pracuje na gipsiarni i jutro ma dyżur i umówiłem się z nim tylko literka będzie mnie to kosztowało a ja i tak w piątek się zapisałem na dzisiaj ale nie ide bo po co zebym zjeby dostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Elvis wrote: A ja caly czas podjadam to cukiereczek to czekoladka a w miedzy czasie jakies chrupki niam, ,niam, niam Też czasem coś słodkiego wrzucę, nie jestem jakąc masochistką, ale jakoś i tak nie tyje. Dwa dni temu zaczęłam pierwsze próby chodzenia bez kul po domu, zawsze to więcej ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Polamana Kaska wrote: Elvis wrote: A ja caly czas podjadam to cukiereczek to czekoladka a w miedzy czasie jakies chrupki niam, ,niam, niam Też czasem coś słodkiego wrzucę, nie jestem jakąc masochistką, ale jakoś i tak nie tyje. Dwa dni temu zaczęłam pierwsze próby chodzenia bez kul po domu, zawsze to więcej ruchu. Technika nieważna. Ważny efekt końcowy czyli prawidłowe BMI! Zazdroszczę możliwości chodzenia bez kul! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ja też trochę zazdroszczę. Szczególnie że czuję iż moja nóżka jest gotowa na jej stopniowe obciążanie - jak sobie przypomnę jak się zachowywała przez pierwsze 1,5 tygodnia po operacji to... niebo a ziemia No ale jeszcze nie mogę więc cierpliwie czekam na wyjęcie śrubywięzozrostowej. A od tygodnia żyję "normalnie" - robię prawie wszystko to co robiłabym bez kul, tyle że na 1 nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 LillaKorn wrote:Polamana Kaska wrote:Elvis wrote:A ja caly czas podjadam to cukiereczek to czekoladka a w miedzy czasie jakies chrupki niam, ,niam, niamTeż czasem coś słodkiego wrzucę, nie jestem jakąc masochistką, ale jakoś i tak nie tyje. Dwa dni temu zaczęłam pierwsze próby chodzenia bez kul po domu, zawsze to więcej ruchu.Technika nieważna. Ważny efekt końcowy czyli prawidłowe BMI! Zazdroszczę możliwości chodzenia bez kul!Teraz owszem w normie, chociaż blisko tej dolnej granicy, ale przed urodzeniem dziecka zupełnie nieprawidłowe, bo ...naście.A z tym chodzeniem, to wydaje mi się, że jednak to w dużej mierze w naszych głowach siedzi, bo już ze 2-3 tygodnie temu powinnam próbować kuśtykać bez kul. Może warto jednak spróbować? Ja nie słucham tak do końca lekarzy, tym bardziej że każdy co innego mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Czy ktoś może orientuje się, czy na lotnisku trzeba mieć jakiś papierek, zaświadczenie od lekarza, że ma się żelastwo? Za jakiś miesiąc mam lecieć samolotem, wieć jak będę przechodzić przez bramkę, wiadomo, że wydam niekontrolowany dźwięk. Nie uśmiecha mi się taka "dogłębna rewizja". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Niestety mam absolutny zakaz stawania na tej nodze bo z tą śrubą nie wolno. Natomiast od kilku dni czasami sobie ją delikatniuchno obciążam choć nie wiem czy dobrze robię. Tyle się tu naczytałam że nic tak nie przyspiesza zrostu jak obciążanie, że czasem sobie lekko nacisnę - nawet nie wiem czy to można nazwać obciążaniem. Niektórzy piszą tu że obciążają np. 30 kg - jak to zmierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Polamana Kaska wrote: Czy ktoś może orientuje się, czy na lotnisku trzeba mieć jakiś papierek, zaświadczenie od lekarza, że ma się żelastwo? Za jakiś miesiąc mam lecieć samolotem, wieć jak będę przechodzić przez bramkę, wiadomo, że wydam niekontrolowany dźwięk. Nie uśmiecha mi się taka "dogłębna rewizja". Podobno się nie piszczy a przynajmniej nie zawsze - więc jest szansa że przemkniesz niezauważona A nawet gdyby... bez przesady, chyba nie trzeba mieć żadnego papierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 riviolla wrote: Niestety mam absolutny zakaz stawania na tej nodze bo z tą śrubą nie wolno. Natomiast od kilku dni czasami sobie ją delikatniuchno obciążam choć nie wiem czy dobrze robię. Tyle się tu naczytałam że nic tak nie przyspiesza zrostu jak obciążanie, że czasem sobie lekko nacisnę - nawet nie wiem czy to można nazwać obciążaniem. Niektórzy piszą tu że obciążają np. 30 kg - jak to zmierzyć? Mnie też zakazywali przez 6 tygodni. Ja jednak zaczełam stawiać po 4, lekko rzecz jasna. Wierzę w swój organizm, w lekarzy mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 riviolla wrote: Polamana Kaska wrote: Czy ktoś może orientuje się, czy na lotnisku trzeba mieć jakiś papierek, zaświadczenie od lekarza, że ma się żelastwo? Za jakiś miesiąc mam lecieć samolotem, wieć jak będę przechodzić przez bramkę, wiadomo, że wydam niekontrolowany dźwięk. Nie uśmiecha mi się taka "dogłębna rewizja". Podobno się nie piszczy a przynajmniej nie zawsze - więc jest szansa że przemkniesz niezauważona A nawet gdyby... bez przesady, chyba nie trzeba mieć żadnego papierka Pewnie zależy od urzędnika. Będę wylatywać z Berlina, a Niemcy, wiadomo, dokładni są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Kaleki może nie zbiją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 riviolla wrote: Niestety mam absolutny zakaz stawania na tej nodze bo z tą śrubą nie wolno. Natomiast od kilku dni czasami sobie ją delikatniuchno obciążam choć nie wiem czy dobrze robię. Tyle się tu naczytałam że nic tak nie przyspiesza zrostu jak obciążanie, że czasem sobie lekko nacisnę - nawet nie wiem czy to można nazwać obciążaniem. Niektórzy piszą tu że obciążają np. 30 kg - jak to zmierzyć? Riviolla! Mierzysz siłę nacisku na wadze łazienkowej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 LillaKorn wrote: Riviolla! Mierzysz siłę nacisku na wadze łazienkowej! Dzięki! Tak podejrzewałam ale coś mi nie pasowało Jak wrócę z pracy to zaraz sprawdzę ile to jest to moje "delikatniuchno" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi