LillaKorn Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 DE-MODE wrote:... u mnie mija 110 dni od złamania w srode miałem usuniecie jednej ze srub w okolicach stopy- całośc trwała 5 minut zero bólu zero krwi zabrałem dwie kule bo znajomi mowili ze nie da sie chodzic:-}w sumie czarne chmury odchodza chodzenie z jedna kula nie takie straszne a momentami to juz i ja odrzucam ..coz wszystko trzeba przezyc ale kiedys jest ten koniec i wszystko wraca do normy... /DE-MODE gratuluję u mnie 104 dni (też spiralnie piszczel i strzałeczka) i ciągle siedzę w pancerzyku! U Ciebie już sloneczko i z górki! Ja jeszcze czekam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gocha5 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 DE-MODE wrote:... u mnie mija 110 dni od złamania w srode miałem usuniecie jednej ze srub w okolicach stopy- całośc trwała 5 minut zero bólu zero krwi zabrałem dwie kule bo znajomi mowili ze nie da sie chodzic:-}w sumie czarne chmury odchodza chodzenie z jedna kula nie takie straszne a momentami to juz i ja odrzucam ..coz wszystko trzeba przezyc ale kiedys jest ten koniec i wszystko wraca do normy... zostało małe utykanie ale z czasem pewnie i to minie - dzis z perspektywy tych 110 dni wyglada pieknie.Tak wiec jezeli ktos zaczyna byc połamańcem niech zacisnie zeby bo potem jest jeszcze piekniej bo zaczynamy doceniac pewne rzeczy które wydaja sie byc normalne:-} / złamanie spiralne kości podudzia i strzałkowej - 4 sruby i gwódź dla przypomnienia he he/U mnie 108 i takie samo złamanie- sporo nas się połamało w tym samym czasie. A kiedy będziesz miał wyjmowane resztę śrub? Czy miałeś już jakąś rehabilitację, czy tylko samodzielne ćwiczenia i na zwolnieniu czy w już w pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gocha5 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 pgb1979 wrote:UWAGA !!!Chciałbym Wam przekazać, zebyście nie zaniedbywali ciagłych ćwiczeń. Głównie chodzi o mięsień piszczelowy. Podczas złamania zazwczaj kośc uszkadza ten mięsień. Gdy już sie zrośniecie będziecie mieli problem własnie z tym mięsniem. Dlatego nie popełniajcie tego błędu co ja i nie skupiajcie się na budowaniu czworogłowego uda. Wykonujcie ćwiczenia izometryczne dla pobudzenia zniszczonego mięśnia. Mój mięsień zbliźnił sie i przyrósł do kości i teraz mam problem. Codziennie wykonuję ogrom pracy żeby go pobudzić do działania ale nie wiem czy i kiedy to sie uda. Dlatego chociaz na moim przykładzie nie zaniechajcie cwiczen na ten mięsień.PozdrowionkaPGB czekamy na zestaw ćwiczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Gocha5 wrote: PGB czekamy na zestaw ćwiczeń Tak jest czekamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cynamon Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Ej ludzie a czy wy korzystacie z prywatnej rehabilitacji czy tylko NFZ, ZUS i sami? Bo ja np cały czas od początku złamania do teraz (co najmniej raz w tygodniu) jestem pod opieką rehabilitantki która kontroluje co dobrze co źle, co wzmocnić czego nie wzmacniać. Który mięsień pracuje który nie itd itp... polecam. Nie są to bajońskie sumy a opieka profesjonalisty jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 blackpanther wrote:mago69 wrote:Gocha...mam te same objawy co Ty.Boli najbardziej nad srubka przy kostce.Tez mnie najbardziej wkurza ta nadwrazliwosc..no i watpie,aby kremik na to pomogl, ale na pewno nie zaszkodzi:)Niektorym to dobrze...tez bym chciala zmienic klimat na srodziemnomorski:)!!!To dopiero bezdie power dla Ciebie Polamana Kasko:)Rivolla...kciuki trzymamy!A Ty nam zeznaj co i jak juz po!a co do pozytywow...no, ja nie wiem...nie dostrzegam poki co.Dzieci mi sie bardziej nie usamodzielnily, zycia nie zwolnilam, bo nie musialam...coz nadto...raczej wiekszego lenia niz dotad mialam dostalam...a i tak ze mnie len najwiekszy ze znanych mi leni!!!mago69 nie mów o sobie, że masz jeszcze większego lenia...W Tobie to, raczej, zwierz się obudził!leniwiechihihi pozdrówkihahaha!!!faktycznie...nawet juz Pani od rehabilitacji sie do mnie pofatygowala, kiedy sie pojawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 LillaKorn wrote: Gocha5 wrote: PGB czekamy na zestaw ćwiczeń Tak jest czekamy! dolaczam sie...len... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 mago69 wrote:LillaKorn wrote:Gocha5 wrote:PGB czekamy na zestaw ćwiczeń Tak jest czekamy!dolaczam sie...len...Ćwiczenia izometryczne polegają na napinaniu mięśni chorej nogi.1. Lezenie na plecach, palce u nogi ściągamy do siebie, kolano ściagamy do podłogi, napinamy czwórkę i tak 10 sekund, odpoczynek 8 sekund i od nowa2. Leżymy na plecach, wałek (grubą poduszkę) między nogi, ściagamy palce do siebie, ściskamy kolanami wałek 10 sekund, odpoczynek 8 sekund i od nowa3. Leżymy na jednym boku, unosimy nogę na wysokość 20 cm, ściągamy stopę do siebie, napinamy czwórkę, kolano maxymalnie prostujemy, stopa ułożona równolegle do podłoża, 10 sekund, odpoczynek 8 sekund i od nowa4. Kładziemy sie na drugi bok i to samo co w pkt. 35. Leżymy na brzuchu, ściagamy palce u nogi do siebie, unosimy nogę na 20 cm, prostujemy w kolanie, napinamy czwórke, 10 sekund, odpoczynek 8 sekund i od nowa6. Leżymy na brzuchu, zginamy nogę w kolanie na 90 stopni, unosimy udo do góry na 20 cm, ściagamy palce u stopy do siebie, 10 sekund, odpoczynek 8 sekund i od nowaKolejne ćwiczenia są ze sprzętem, nalepsza jest poduszeczka podobna do tej co na polamancy.pl ja pokazałem, tyle że grubsza i bez kolców. Na niej swietnie rozpracowywuje sie mięsnie brzuchate łydki i piszczelowe, naciskając na nią i nie odrywając palców i pięty. Najlepiej przyłożyć ja do ściany, 90 stopni w kolanie, 90 stopni miedzy udem i korpusem, i naciskamy na poduszke wypełnioną powietrzem. Moze podobny egzamin zdałby termofor napełniony wodą, ale nie wiem, tak sobie teraz tylko pomyślałem. Mam jeszcze zajęcia na pochylni, na trampolinie i z podwieszoną nogą. Ale tego w domu raczej nie macie. Dla tych stabilniejszych proponuje stawać na jednej chorej nodze, ugiąć nogę w kolanie troche i stać jak najdłużej. To robi sie głównie na tej poduszcze z powietrzem oraz na trampolinie - wtedy jest trudniej i bardziej pracują mięsnie. No i obowiązkowo masażyk nogi, ale to tez wówczas kiedy juz raczej jest większy zrost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Polamana Kaska wrote:Ciekawe, jak nasza Riviolla. Mam nadzieję, że odezwie się wkrótce.Hej hej! Jestem już z powrotem w domku lżejsza o 1 śrubę Nie było tak źle jak myślałam... Pobyt w szpitalu nigdy nie jest miłym przeżyciem, ale wszystko poszło sprawnie. Mam malutkie nacięcie, noga wygląda ładnie i co najważniejsze - nie boli Znieczulenie miałam ogólne ale takie krótkie, bez intubacji, spałam ok 20 minut. W przyszłym tygodniu zaczynam rehabilitację.Fajnie być znowu z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 pgb1979 wrote: Ćwiczenia izometryczne polegają na napinaniu mięśni chorej nogi. Dzięki Pgb1979 zastosuję jak mnie rozpakują, będzie co odbudowywać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 riviolla wrote:Hej hej! Jestem już z powrotem w domku lżejsza o 1 śrubę Nie było tak źle jak myślałam... Pobyt w szpitalu nigdy nie jest miłym przeżyciem, ale wszystko poszło sprawnie. Mam malutkie nacięcie, noga wygląda ładnie i co najważniejsze - nie boli Znieczulenie miałam ogólne ale takie krótkie, bez intubacji, spałam ok 20 minut. W przyszłym tygodniu zaczynam rehabilitację.Fajnie być znowu z Wami Riviollo fajnie, że Ci fajnie oraz miło, że nie znęcali się zbytnio nad Tobą. Teraz już rehabilitacja i z górki do ZDROWIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 riviolla wrote:Polamana Kaska wrote:Ciekawe, jak nasza Riviolla. Mam nadzieję, że odezwie się wkrótce.Hej hej! Jestem już z powrotem w domku lżejsza o 1 śrubę Nie było tak źle jak myślałam... Pobyt w szpitalu nigdy nie jest miłym przeżyciem, ale wszystko poszło sprawnie. Mam malutkie nacięcie, noga wygląda ładnie i co najważniejsze - nie boli Znieczulenie miałam ogólne ale takie krótkie, bez intubacji, spałam ok 20 minut. W przyszłym tygodniu zaczynam rehabilitację.Fajnie być znowu z Wami Gratulacje Ja przed chwilą zakotwiczyłem w szpitalu, po weekendzie też będę się pozbywał śrubki niestety będzie też otwarcie nogi i skrobanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gocha5 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 riviolla wrote:Polamana Kaska wrote:Ciekawe, jak nasza Riviolla. Mam nadzieję, że odezwie się wkrótce.Hej hej! Jestem już z powrotem w domku lżejsza o 1 śrubę Nie było tak źle jak myślałam... Pobyt w szpitalu nigdy nie jest miłym przeżyciem, ale wszystko poszło sprawnie. Mam malutkie nacięcie, noga wygląda ładnie i co najważniejsze - nie boli Znieczulenie miałam ogólne ale takie krótkie, bez intubacji, spałam ok 20 minut. W przyszłym tygodniu zaczynam rehabilitację.Fajnie być znowu z Wami Witaj Riviolla. Fajnie, że Ci poszło gładko. Ja jestem już drugi tydzień po wyciągnięciu śrubki i niestety dalej mnie boli w miejscu cięcia w środku. Którą śrubkę Ci wyciągali i czy na rehabilitację Cię skierowali, czy załatwiasz prywatnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 pgb1979 wrote:mago69 wrote:LillaKorn wrote:Tak jest czekamy!dolaczam sie...len...Ćwiczenia izometryczne polegają na napinaniu mięśni chorej nogi.1. Lezenie na plecach, palce u nogi ściągamy do siebie, kolano ściagamy do podłogi, napinamy czwórkę i tak 10 sekund, odpoczynek 8 sekund i od nowa2. Leżymy na plecach, wałek (grubą poduszkę) między nogi, ściagamy palce do siebie, ściskamy kolanami wałek 10 sekund, odpoczynek 8 sekund i od nowa3. Leżymy na jednym boku, unosimy nogę na wysokość 20 cm, ściągamy stopę do siebie, napinamy czwórkę, kolano maxymalnie prostujemy, stopa ułożona równolegle do podłoża, 10 sekund, odpoczynek 8 sekund i od nowa4. Kładziemy sie na drugi bok i to samo co w pkt. 35. Leżymy na brzuchu, ściagamy palce u nogi do siebie, unosimy nogę na 20 cm, prostujemy w kolanie, napinamy czwórke, 10 sekund, odpoczynek 8 sekund i od nowa6. Leżymy na brzuchu, zginamy nogę w kolanie na 90 stopni, unosimy udo do góry na 20 cm, ściagamy palce u stopy do siebie, 10 sekund, odpoczynek 8 sekund i od nowaKolejne ćwiczenia są ze sprzętem, nalepsza jest poduszeczka podobna do tej co na polamancy.pl ja pokazałem, tyle że grubsza i bez kolców. Na niej swietnie rozpracowywuje sie mięsnie brzuchate łydki i piszczelowe, naciskając na nią i nie odrywając palców i pięty. Najlepiej przyłożyć ja do ściany, 90 stopni w kolanie, 90 stopni miedzy udem i korpusem, i naciskamy na poduszke wypełnioną powietrzem. Moze podobny egzamin zdałby termofor napełniony wodą, ale nie wiem, tak sobie teraz tylko pomyślałem. Mam jeszcze zajęcia na pochylni, na trampolinie i z podwieszoną nogą. Ale tego w domu raczej nie macie. Dla tych stabilniejszych proponuje stawać na jednej chorej nodze, ugiąć nogę w kolanie troche i stać jak najdłużej. To robi sie głównie na tej poduszcze z powietrzem oraz na trampolinie - wtedy jest trudniej i bardziej pracują mięsnie. No i obowiązkowo masażyk nogi, ale to tez wówczas kiedy juz raczej jest większy zrost.Fajny zestawik Zamiast na tramolinie, to w domu na tapczanie można ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gocha5 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 PGB dzięki za zestaw ćwiczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Gocha5 wrote:Witaj Riviolla. Fajnie, że Ci poszło gładko. Ja jestem już drugi tydzień po wyciągnięciu śrubki i niestety dalej mnie boli w miejscu cięcia w środku. Którą śrubkę Ci wyciągali i czy na rehabilitację Cię skierowali, czy załatwiasz prywatnie?Wyciągali mi śrubę stabilizującą więzozrost. Dostałam skierowanie na rehabilitację.Bardzo Cię boli? Jaki to rodzaj bólu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 korel wrote: Ja przed chwilą zakotwiczyłem w szpitalu, po weekendzie też będę się pozbywał śrubki niestety będzie też otwarcie nogi i skrobanka Dawno Cię tu nie było kolego ale widzę, że wpadłeś do szpitala planowo zgodnie z rozkladem jazdy. Liczymy na Twoje sprawozdanko i.........mam nadzieję, że ten zabieg Ci pmoże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 korel wrote:riviolla wrote:Polamana Kaska wrote:Ciekawe, jak nasza Riviolla. Mam nadzieję, że odezwie się wkrótce.Hej hej! Jestem już z powrotem w domku lżejsza o 1 śrubę Nie było tak źle jak myślałam... Pobyt w szpitalu nigdy nie jest miłym przeżyciem, ale wszystko poszło sprawnie. Mam malutkie nacięcie, noga wygląda ładnie i co najważniejsze - nie boli Znieczulenie miałam ogólne ale takie krótkie, bez intubacji, spałam ok 20 minut. W przyszłym tygodniu zaczynam rehabilitację.Fajnie być znowu z Wami Gratulacje Ja przed chwilą zakotwiczyłem w szpitalu, po weekendzie też będę się pozbywał śrubki niestety będzie też otwarcie nogi i skrobanka Nie martw się w Polsce sporo skrobanek się przeprowadza, myśle że pod tym względem będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 LillaKorn wrote: pgb1979 wrote: Ćwiczenia izometryczne polegają na napinaniu mięśni chorej nogi. Dzięki Pgb1979 zastosuję jak mnie rozpakują, będzie co odbudowywać! korel wrote: Fajny zestawik Gocha5 wrote: PGB dzięki za zestaw ćwiczeń. Spoko, cała przyjemność po mojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 LillaKorn wrote:korel wrote:Ja przed chwilą zakotwiczyłem w szpitalu, po weekendzie też będę się pozbywał śrubki niestety będzie też otwarcie nogi i skrobanka Dawno Cię tu nie było kolego ale widzę, że wpadłeś do szpitala planowo zgodnie z rozkladem jazdy. Liczymy na Twoje sprawozdanko i.........mam nadzieję, że ten zabieg Ci pmoże!Właśnie przed tym planowanym zabiegiem, miałem masę roboty w robocie Żeby wyjaśnić : chodzi o to, że musiałem robotę przygotować do roboty, jak mnie w robocie nie będzie, żeby robota szła do przodu Dlatego jak wracałem do domu, to padałem na nos i nie miałem siły nawet się zalogować Dam znać co mi tam zrobili, oczywiście jak się dranie przyznają Coś czuję, że na chwile będę musiał wrócić do kul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 pgb1979 wrote:korel wrote:riviolla wrote:Hej hej! Jestem już z powrotem w domku lżejsza o 1 śrubę Nie było tak źle jak myślałam... Pobyt w szpitalu nigdy nie jest miłym przeżyciem, ale wszystko poszło sprawnie. Mam malutkie nacięcie, noga wygląda ładnie i co najważniejsze - nie boli Znieczulenie miałam ogólne ale takie krótkie, bez intubacji, spałam ok 20 minut. W przyszłym tygodniu zaczynam rehabilitację.Fajnie być znowu z Wami Gratulacje Ja przed chwilą zakotwiczyłem w szpitalu, po weekendzie też będę się pozbywał śrubki niestety będzie też otwarcie nogi i skrobanka Nie martw się w Polsce sporo skrobanek się przeprowadza, myśle że pod tym względem będzie ok Ale czy jak na dobry oddział trafiłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 korel wrote:pgb1979 wrote:korel wrote:Gratulacje Ja przed chwilą zakotwiczyłem w szpitalu, po weekendzie też będę się pozbywał śrubki niestety będzie też otwarcie nogi i skrobanka Nie martw się w Polsce sporo skrobanek się przeprowadza, myśle że pod tym względem będzie ok Ale czy jak na dobry oddział trafiłem ... U nas lekarze są uniwersalni czyli od wszystkiego i od niczego więc napewno dobrze trafiłes Najgorsze jest to, że gro tych uniwersalnych lekarzy jest jednak od niczego, a może nawet do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 A tak na poważnie to mam nadzieje że wszystko Ci sie Marku powiedzie i że będziesz nam tu zdawał relację z zadowoleniem i uśmiechem. Śmiem mniemać że ten weekend przesiedzisz na forum w zasadzie on-line. Nie gniewaj sie jakby nas nie było, Kubica jeździ, Wisła gra z Legią, ładna pogoda, opalanko, browarek... No dobra teraz też żartowałem, trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 pgb1979 wrote:A tak na poważnie to mam nadzieje że wszystko Ci sie Marku powiedzie i że będziesz nam tu zdawał relację z zadowoleniem i uśmiechem. Śmiem mniemać że ten weekend przesiedzisz na forum w zasadzie on-line. Nie gniewaj sie jakby nas nie było, Kubica jeździ, Wisła gra z Legią, ładna pogoda, opalanko, browarek... No dobra teraz też żartowałem, trzymamy kciuki Kubicę będe oglądał, 6 zł za 12 godzin telewizora Oprócz Kubicy to i jakiś dziennik się załapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 pgb1979 wrote:korel wrote:pgb1979 wrote:Nie martw się w Polsce sporo skrobanek się przeprowadza, myśle że pod tym względem będzie ok Ale czy jak na dobry oddział trafiłem ... U nas lekarze są uniwersalni czyli od wszystkiego i od niczego więc napewno dobrze trafiłes Najgorsze jest to, że gro tych uniwersalnych lekarzy jest jednak od niczego, a może nawet do niczego Ci w Piekarach na szczęście swoją uniwersalnośc mają ograniczoną Bo moje piętro to oddział tylko męski i tylko od nóg i to z wyłączeniem kolana. Dalej już nie ma specjalizacji, np. od nogi lewej (w odróżnienu od prawej) :lol:Nade mną sa piętra od samych kolan, łokci, bioder, rąk i od kobiet. Ciekawe że ten od kobiet jest za to całkowicie uniwersalny - obejmuje wszystkie kości u kobiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos93 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 cynamon wrote:adamos93 wrote:witam.staram się teraz o odszkodowanie w Hestii... co sadzicieo tym ubezpieczycielu?? Słyszałem, że wlasnie skąpo.. jeżeli chodzi o odszkodowanie. P.S. złamałem nogę w szkole.Adamos a tobie już śruby wyjeli? Pamiętam że ty masz podobne złamanie do mojego.Ja nie wiem nic o Hestii bo mam w Compensie i u mnie o odszkodowanie bede mogła się starać po wyjęciu śrub (sierpień/wrzesień).Jak twoja sprawność, dokucza ci jeszcze coś? Biegasz już?Ja do pracy wróciłam ale noga jeszcze ostrożnie, zero szaleństw, wszystko spokojnie i 289 razy pomyślę zanim coś zrobię.witam. Śruby będą mi wyjmowac prawie równo za rok... ale w te wakacje będę już mógł powoli grac,skakac i biegac... nic mi nie dokucza... uczę się powoli biegac.. jedyne co mi się nie podoba to mój duży zanik mięśni w chorej nodze... już troche odbudowalem:D ale jeszcze troche czasu..mój ortopeda napisał, że okres leczenia jest już zakończony i mogę się już starac o odszkodowanie. . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 korel wrote: Coś czuję, że na chwile będę musiał wrócić do kul Zapewne marne to będzie pocieszenie, że niektórzy od 104 dni tak chodzą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 mago69 wrote: hahaha!!!faktycznie...nawet juz Pani od rehabilitacji sie do mnie pofatygowala, kiedy sie pojawie... Mago69 czyżby dopadł Cię Twoj przyjaciel LEń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gocha5 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 riviolla wrote:Gocha5 wrote:Witaj Riviolla. Fajnie, że Ci poszło gładko. Ja jestem już drugi tydzień po wyciągnięciu śrubki i niestety dalej mnie boli w miejscu cięcia w środku. Którą śrubkę Ci wyciągali i czy na rehabilitację Cię skierowali, czy załatwiasz prywatnie?Wyciągali mi śrubę stabilizującą więzozrost. Dostałam skierowanie na rehabilitację.Bardzo Cię boli? Jaki to rodzaj bólu?Ból taki kłujący do środka i pod wpływem dotyku. Nie bardzo boli, bo wytrzymuję bez tabletek, ale nie mogę np. położyć się swobodnie na boku. A ta wyciągnięta śruba to z dołu czy góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 cynamon wrote: Ej ludzie a czy wy korzystacie z prywatnej rehabilitacji czy tylko NFZ, ZUS i sami? Bo ja np cały czas od początku złamania do teraz (co najmniej raz w tygodniu) jestem pod opieką rehabilitantki która kontroluje co dobrze co źle, co wzmocnić czego nie wzmacniać. Który mięsień pracuje który nie itd itp... polecam. Nie są to bajońskie sumy a opieka profesjonalisty jest. He, he, gdy na samym początku marca zadzwoniłam do paru ośrodków, dowiedziałam się, że limity na ten rok wyczerpane. Na szczęście mam znajomą rehabilitantkę, która pokazała mi dokładnie, co i jak mam w domu ćwiczyć. Ortopeda też dołożył swoje trzy grosze więc cały czas ćwiczę i efekty są. I trochę $$$ na koncie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi