LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 korel wrote: Nie możesz podpierać się na gipsie podczas chodzenia ? Mogę do 30 kg. Robię to wtedy kiedy robię przystanek. Wtedy nie stoję jak czapla tylko lekko podpieram się gipsem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 hejka.moj len znou wygral, ale ta cholerna noga nie dopuszcza.znow pucnie i boli, wiec sie usprawedliwiam...wiem, wiem..nieslusznie...ale na serio, nie mam sily sie meczyc z bolem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Lilla a wiesz co mi powiedział lekarz na ostatnim obchodzie? Ja: Panie doktorze, czy teraz będę mogła zacząć obciążać tę nogę?On: Tak...Ja: Ale w jakim stopniu?On: Stopniowo coraz bardziej. :lol: Może w czwartek dowiem się więcej w przychodni rehabilitacyjnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 LillaKorn wrote:korel wrote:Nie możesz podpierać się na gipsie podczas chodzenia ?Mogę do 30 kg. Robię to wtedy kiedy robię przystanek. Wtedy nie stoję jak czapla tylko lekko podpieram się gipsem!30 kg na jedną nogę to całkiem sporo, to na dwie aż 60 kg. Może jednak spróbować chodzić z tym gipsem jak w bucie, opierając się na nim Może to nie Manolo Blachnik, ale jak przystroisz jakąś tapetką, nikomu nie przyjdzie do głowy, że to nie jakis extra fashion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 mago69 wrote: hejka.moj len znou wygral, ale ta cholerna noga nie dopuszcza.znow pucnie i boli, wiec sie usprawedliwiam...wiem, wiem..nieslusznie...ale na serio, nie mam sily sie meczyc z bolem... Mago, to lepiej może pokaż jakiemuś specowi tę nogę, skoro tak boli i puchnie. Dawno robiłaś RTG ? Może sprawdzić pod rentgenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 riviolla wrote:Lilla a wiesz co mi powiedział lekarz na ostatnim obchodzie?Ja: Panie doktorze, czy teraz będę mogła zacząć obciążać tę nogę?On: Tak...Ja: Ale w jakim stopniu?On: Stopniowo coraz bardziej.:lol:Może w czwartek dowiem się więcej w przychodni rehabilitacyjnej... Wiem co tam usłyszysz:Ty: Ale ile kilogramów ?On: No nie żeby tam od razu w kilogramach, ale stopniowo coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 korel wrote:30 kg na jedną nogę to całkiem sporo, to na dwie aż 60 kg. Może jednak spróbować chodzić z tym gipsem jak w bucie, opierając się na nim Może to nie Manolo Blachnik, ale jak przystroisz jakąś tapetką, nikomu nie przyjdzie do głowy, że to nie jakis extra fashion Te 30 kilo to pobożne życzenie pana doktora, które wyraził 2 tygodnie temu. Natomiast 6 tygodni wcześniej bąknął, że można sobie "ponaciskać" na wadze łazienkowej. Więc sobie ponaciskałam do progu bólu max 12 kg po czym poszłam na wizytę (tę 2 tygodnie temu) a pan doktor przyjrzał się gipsowi i zapytał czemu nie jest uszargany, bo jak nie jest zabrudzony tzn. noga nie była obciążana i dlatego sie NIE ZROSłO (he, he) (następnym razem wejdę w jakieś błotko aby było kolorowo!). Wtedy powiedział, że obciążenie powinno wynosić połowę wagi czyli w moim wypadku 30 kg. Aktualnie wyciskam na wadze 20 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 mago69 wrote: hejka.moj len znou wygral, ale ta cholerna noga nie dopuszcza.znow pucnie i boli, wiec sie usprawedliwiam...wiem, wiem..nieslusznie...ale na serio, nie mam sily sie meczyc z bolem... Nieśmiało powiem, że ona ta noga chyba się przypomina o te ćwiczonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 riviolla wrote:Lilla a wiesz co mi powiedział lekarz na ostatnim obchodzie?Ja: Panie doktorze, czy teraz będę mogła zacząć obciążać tę nogę?On: Tak...Ja: Ale w jakim stopniu?On: Stopniowo coraz bardziej.:lol:Może w czwartek dowiem się więcej w przychodni rehabilitacyjnej... Mój doktor powiedział proszę sobie ponaciskać a potem powiedział, że naciskałam za mały ciężar! Szczegóły powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 LillaKorn wrote:mago69 wrote:hejka.moj len znou wygral, ale ta cholerna noga nie dopuszcza.znow pucnie i boli, wiec sie usprawedliwiam...wiem, wiem..nieslusznie...ale na serio, nie mam sily sie meczyc z bolem...Nieśmiało powiem, że ona ta noga chyba się przypomina o te ćwiczonka!Coś w tym jest, Mago chyba nie uruchomiła "pompy mięśiowej" więc i krew i limfa nie odływa z dołu w górę, to i puchnie.Ale że boli, to chyba jednak komuś trzeba pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 LillaKorn wrote:korel wrote:30 kg na jedną nogę to całkiem sporo, to na dwie aż 60 kg. Może jednak spróbować chodzić z tym gipsem jak w bucie, opierając się na nim Może to nie Manolo Blachnik, ale jak przystroisz jakąś tapetką, nikomu nie przyjdzie do głowy, że to nie jakis extra fashion Te 30 kilo to pobożne życzenie pana doktora, które wyraził 2 tygodnie temu. Natomiast 6 tygodni wcześniej bąknął, że można sobie "ponaciskać" na wadze łazienkowej. Więc sobie ponaciskałam do progu bólu max 12 kg po czym poszłam na wizytę (tę 2 tygodnie temu) a pan doktor przyjrzał się gipsowi i zapytał czemu nie jest uszargany, bo jak nie jest zabrudzony tzn. noga nie była obciążana i dlatego sie NIE ZROSłO (he, he) (następnym razem wejdę w jakieś błotko aby było kolorowo!). Wtedy powiedział, że obciążenie powinno wynosić połowę wagi czyli w moim wypadku 30 kg. Aktualnie wyciskam na wadze 20 kg.Znaczy, chciał żebyś w tym chodziła jak w botku. Tak jak myślałem 30 kg na jedną nogę, to jak chodzić o 2 nogach.Ciekawe że bolało Cię przy 12 kg, ale widzę że postęp jest, bo 20 kg wyciskasz. Moim zdaniem nie powinnaś jej (tej nogi w Twoim Blahniku :lol:) już huśtać, tylko po prostu opierać się na niej przy każdym kroku, ile dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 korel wrote: Może to nie Manolo Blachnik, ale jak przystroisz jakąś tapetką, nikomu nie przyjdzie do głowy, że to nie jakis extra fashion Mój gips jest w kolorze niebieskim (klasyczne indygo) więc wystarczy dodać żółtą wstążeczkę i można "biec" na meczyk piłkarski w naszym mieście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 korel wrote:Znaczy, chciał żebyś w tym chodziła jak w botku. Tak jak myślałem 30 kg na jedną nogę, to jak chodzić o 2 nogach.Ciekawe że bolało Cię przy 12 kg, ale widzę że postęp jest, bo 20 kg wyciskasz. Moim zdaniem nie powinnaś jej (tej nogi w Twoim Blahniku :lol:) już huśtać, tylko po prostu opierać się na niej przy każdym kroku, ile dasz radę.I ty Brutusie przeciwko mnie? (Doktor chciał a nie powiedział!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 LillaKorn wrote:korel wrote:Znaczy, chciał żebyś w tym chodziła jak w botku. Tak jak myślałem 30 kg na jedną nogę, to jak chodzić o 2 nogach.Ciekawe że bolało Cię przy 12 kg, ale widzę że postęp jest, bo 20 kg wyciskasz. Moim zdaniem nie powinnaś jej (tej nogi w Twoim Blahniku :lol:) już huśtać, tylko po prostu opierać się na niej przy każdym kroku, ile dasz radę.I ty Brutusie przeciwko mnie? (Doktor chciał a nie powiedział!)Te 20kg to dzisiejszy osiąg! W końcu z każdym dniem jest bliżej wyzdrowienia, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 LillaKorn wrote:korel wrote:Może to nie Manolo Blachnik, ale jak przystroisz jakąś tapetką, nikomu nie przyjdzie do głowy, że to nie jakis extra fashion Mój gips jest w kolorze niebieskim (klasyczne indygo) więc wystarczy dodać żółtą wstążeczkę i można "biec" na meczyk piłkarski w naszym mieście!W takich botkach musisz wzbudzać zazdrość.Te kolory to Arka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 korel wrote: Te kolory to Arka ? Jak mawia jeden pan w TV jest to oczywista oczywistość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 korel wrote: LillaKorn wrote: korel wrote: Może to nie Manolo Blachnik, ale jak przystroisz jakąś tapetką, nikomu nie przyjdzie do głowy, że to nie jakis extra fashion Mój gips jest w kolorze niebieskim (klasyczne indygo) więc wystarczy dodać żółtą wstążeczkę i można "biec" na meczyk piłkarski w naszym mieście! W takich botkach musisz wzbudzać zazdrość. I z tej zazdrości na meczu Derbow'ym mogą człowiekowi złamać drugą nogę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 LillaKorn wrote:korel wrote:Te kolory to Arka ?Jak mawia jeden pan w TV jest to oczywista oczywistość!Dla mnie to nie oczywista oczywistość, ale ten zestaw kolorów przypadkiem znam. Jestem kibicem z czystego patriotyzmu jak "grają nasi i wygrywają", reszta nie bardzo mnie interesuje, bo chyba nie mamy też specjalnie co podziwiać i niestety mam o naszych królach boisk bardzo określone zdanie W Twoim mieście kuśtykałem po plaży o kulach pod koniec października. Pogoda piękna, ale zasuwać po piachu o kulach było ciężko (8 miesięcy po wypadku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 LillaKorn wrote: korel wrote: LillaKorn wrote: Mój gips jest w kolorze niebieskim (klasyczne indygo) więc wystarczy dodać żółtą wstążeczkę i można "biec" na meczyk piłkarski w naszym mieście! W takich botkach musisz wzbudzać zazdrość. I z tej zazdrości na meczu Derbow'ym mogą człowiekowi złamać drugą nogę! Masz rację, przemaluj drugą nogę dla równowagi na barwy Lechii (dobrze trafiłem ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 korel wrote: Masz rację, przemaluj drugą nogę dla równowagi na barwy Lechii (dobrze trafiłem ?) Człowieku tak źle mi życzysz? Toż by mi w domu już tę nogę złamali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 korel wrote:LillaKorn wrote:korel wrote:Te kolory to Arka ?Jak mawia jeden pan w TV jest to oczywista oczywistość!Dla mnie to nie oczywista oczywistość, ale ten zestaw kolorów przypadkiem znam. Jestem kibicem z czystego patriotyzmu jak "grają nasi i wygrywają", reszta nie bardzo mnie interesuje, bo chyba nie mamy też specjalnie co podziwiać i niestety mam o naszych królach boisk bardzo określone zdanie W Twoim mieście kuśtykałem po plaży o kulach pod koniec października. Pogoda piękna, ale zasuwać po piachu o kulach było ciężko (8 miesięcy po wypadku).Cieszę się, że znasz troszkę moje miasto! Ja też kibicuję naszym bo ta drużyna (niezbyt mocna) jest cząstką naszego miejsca na ziemi! Skoro "kicałeś " o kulach na plaży to już wiesz, że lato dla mnie jest kompletnie stracone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Hej! Panie Korelu welfloniki i antybiotyki na miejscu? Głupi Jasiek też? życzę Ci powodzenia w Twojej twarzowej szpitalnej spódniczce. Twoje nogi a w szczególności ta kontuzjowana wzbudzą zachwyt panów traumatologów. Niech się dzielnie sprawią. Trzymaj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denoviro Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Czy wam też tak głośno się zrasta bo mi tak trzeszczy podczas zrostu że spać nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 denoviro wrote: Czy wam też tak głośno się zrasta bo mi tak trzeszczy podczas zrostu że spać nie daje ?????????????to już wiem dlaczego moje nie zrośnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 hehe..tego to nie slyszalam, ze trzeszczy podczas spania i zrostu:)No, ale macie ludziska racje z tymi cwiczonkami i bolem nogi.Mysle, ze bol to od tego, ze nie cwicze, a do lekarza na pewno pojde, bo mam jakis wylewik i w tym wlasnie miejscu noga jest spuchnieta i bolaca..nie wspominajac o kolorkach:) Pozdrawiam, znowu na prochach, bo inaczej sie nie da:) i trzymam uparcie za Korelka:)Lilla...co ze wstazeczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 mago69 wrote:Pozdrawiam, znowu na prochach, bo inaczej sie nie da:) i trzymam uparcie za Korelka:)Lilla...co ze wstazeczka?Korel już odpłynął na głupim jaśku i śni o jutrzejszym łożu boleści! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 A po 5 pobudka! Mierzymy temperaturkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 riviolla wrote: A po 5 pobudka! Mierzymy temperaturkę! A potem wywlekamy na salkę operacyjną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gocha5 Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 LillaKorn wrote: riviolla wrote: A po 5 pobudka! Mierzymy temperaturkę! A potem wywlekamy na salkę operacyjną! Same przyjemności. Korel powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Da sobie rade, to dla Marka nie pierwszyzna. Napewno teraz ma niezły odjazd na prochach. Korzystaj z tych szpitalnych dobroci Korelku, bo jak to mówią, w realu mogą posadzić za bycie na haju Mam nadzieje że będzie dobrze i że następnym razem jak Cie spotkam to nie będziesz juz stał na jednej nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi