Gocha5 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 riviolla wrote: Na pewno możesz się rehabilitować, najwyżej nie wszystkie ćwiczenia będzie Ci wolno robić. Ile to już od złamania? Minęły 4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anika1979 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 riviolla wrote: Anika1979 wrote: No wiem własnie ze dziwne dlatego zaniemówiłam jak powiedział ze nie bedzie przeswietlał bo musi sie noga ruszac ,on operował i widac jest pewny swojej roboty,,Jestem z Łodzi a to jeden z lepszych chirurgów,zaufałam oby nie było rozczarowania.Sciska, papa Hmm... a kiedy następny termin kontroli? Nastepny 15 czerwca,,,,pływanie,,,na razie i cwiczenia,,ale trudnosc mam w zgieciu palców u stopy:(,jakby zapomniały ze cos takiego robiły...mam cwiczenie z recznikiem na podłodze ale za nic mi nie idzie,,,,eh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 aosekowska1 wrote:Nie poszłam dzisiaj na operacyjkę,jestem szczęśliwa.Ale zamiast do pracy,mogę się na rente szykować,rozczarowanie nie było wielkie:)Ordynator wyjasnił mi co i jak z dynamizacja,chodzi jednak o jedną srubke,zabieg w najblizsazej przyszłości.A więc o co chodzi dokladnie ? skoro masz przerwę w kości, co ma dać ta dynamizacja ?Ma to coś wspólnego z tym o czym pisałem dot. piszczeli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Anika1979 wrote:Słuchajcie dzis byłam na basenie,ogólnie dobrze to robi na całe ciało,pływałam ale instynktownie bardziej jedna nogą tą zdrową,moze tak rozruszam staw.Ale zamieszania i strachu było,trzeba było wypozyczyc wózek,,,baseny nieprzystosowane do osób niepełnosprawnych,lekarz zalecił basen ale z wykonaniem zadania kłopot,ale jakos poszło,jak juz byłam w basenie to jak ryba w wodzie.Pływaliście wczesniej niz chodziliście?Miłego dzionkaJak tylko masz okazję pływaj jak najczęściej. Ja byłem na basenie parę razy, jak chodziłem jeszcze o 2 kulach i miałem wszystkie śrubki.Żeby rozruszać staw skokowy to także spacerowałem po dnie basenu, starając się stawiać kroki równomiernie na obydiwe nogi. Woda pomaga odciążać nogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Był pan rehabilitant! Powiem szczerze bez jego wskazówek do tej pory odstawiałam pełną improwizację. Nauczył mnie chodzić z lekkim obciążaniem stopy. Oczywiście pod pelną kontrola. Chlop ściśle współpracuje z moim doktorem i powiedział, że omawiali mój przypadek i wypsnęło mu się, że jest silne zagrożenie powiększenia krzywizny szpotawej. Więc nie powinnam wprowadzać żadnych ćwiczeń bez konsultacji specjalisty. Coprawda nie zamierzam startować w konkursie miss Polonia ale krzywa noga w 21 wieku po złamaniu to śREDNIOWIECZE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anika1979 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 korel wrote:Anika1979 wrote:Słuchajcie dzis byłam na basenie,ogólnie dobrze to robi na całe ciało,pływałam ale instynktownie bardziej jedna nogą tą zdrową,moze tak rozruszam staw.Ale zamieszania i strachu było,trzeba było wypozyczyc wózek,,,baseny nieprzystosowane do osób niepełnosprawnych,lekarz zalecił basen ale z wykonaniem zadania kłopot,ale jakos poszło,jak juz byłam w basenie to jak ryba w wodzie.Pływaliście wczesniej niz chodziliście?Miłego dzionkaJak tylko masz okazję pływaj jak najczęściej. Ja byłem na basenie parę razy, jak chodziłem jeszcze o 2 kulach i miałem wszystkie śrubki.Żeby rozruszać staw skokowy to także spacerowałem po dnie basenu, starając się stawiać kroki równomiernie na obydiwe nogi. Woda pomaga odciążać nogę dziękuje:)jutro mam nadzije ze tez sie uda ta wyprawa,pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 hej.. u mnie dokładnie mija 4 miesiace od dna operacji i włożenia gwozdzia o 4 srub... czekam teraz na wyjecie pozostałej srubki na dole...ale juz jest fajnie - jazda samochodem , dosyc czeste spacery bez kuli... optymizm wrócił- miłej nocy i wiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 DE-MODE wrote: hej.. u mnie dokładnie mija 4 miesiace od dna operacji i włożenia gwozdzia o 4 srub... czekam teraz na wyjecie pozostałej srubki na dole...ale juz jest fajnie - jazda samochodem , dosyc czeste spacery bez kuli... optymizm wrócił- miłej nocy i wiary Miło usłyszeć, że u Ciebie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cynamon Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Lilla na pocieszenie ci powiem tak:Ja po wyjęciu nogi z gipsu miałam zakres 20 stopni w kolanie i obciążanie 50 % masy ciała, 2 kule I nogę również opuchniętą i o 1 cm krótszą.Z tygodnia na tydzień było coraz lepiej i lepiej i więcej i więcej.DOBRA REHABILITACJA CZYNI CUDA!!!Zadbaj o to. Zaufaj temu rehabilitantowi niech cie prowadzi, a ty pozapisuj się na NFZ i ZUS, aby włączyć fizykoterapię (magnetronik, prądy, masaż wodny, laser, drenaż limfatyczny nogi, krioterapię). Pozdrawiam wszystkich w gipsie i bez gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Anika1979 wrote: riviolla wrote: Anika1979 wrote: mam mała ruchomosc w stawie totez doktor nawet nie przeslwietlił,zabronił obciążać zeby nie było ryzyka powstania stawu rzekomego Dziwne jest to co piszesz... Nawet nie sprawdził czy się zrastasz bo mała ruchomość? Co to za argument? Anika może warto pomyśleć o skonsultowaniu Twojej nogi z jeszcze 1 lekarzem? No wiem własnie ze dziwne dlatego zaniemówiłam jak powiedział ze nie bedzie przeswietlał bo musi sie noga ruszac ,on operował i widac jest pewny swojej roboty,,Jestem z Łodzi a to jeden z lepszych chirurgów,zaufałam oby nie było rozczarowania.Sciska, papa No proszę, moja krajanka. To co to za lekarz Cie operował i w jakim szpitalu? Pozdrowionka z Chojen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_Polamaniec Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 No widzę że tu jest trochę osób z Łodzi ) jak miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anika1979 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 pgb1979 wrote: Anika1979 wrote: riviolla wrote: Dziwne jest to co piszesz... Nawet nie sprawdził czy się zrastasz bo mała ruchomość? Co to za argument? Anika może warto pomyśleć o skonsultowaniu Twojej nogi z jeszcze 1 lekarzem? No wiem własnie ze dziwne dlatego zaniemówiłam jak powiedział ze nie bedzie przeswietlał bo musi sie noga ruszac ,on operował i widac jest pewny swojej roboty,,Jestem z Łodzi a to jeden z lepszych chirurgów,zaufałam oby nie było rozczarowania.Sciska, papa No proszę, moja krajanka. To co to za lekarz Cie operował i w jakim szpitalu? Pozdrowionka z Chojen Lekarz z Kopernika,również pozdrawiam ze Śródmieścia:).A dzis zamierzam znow popływac.Dobrego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Anika1979 wrote: Lekarz z Kopernika,również pozdrawiam ze Śródmieścia:).A dzis zamierzam znow popływac.Dobrego dnia! Aniko chyba coś przeoczyłam, bo wydaje mi się, że pisałaś że jesteś w szynie. Oświeć mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 cynamon wrote:Lilla na pocieszenie ci powiem tak:Ja po wyjęciu nogi z gipsu miałam zakres 20 stopni w kolanie i obciążanie 50 % masy ciała, 2 kule I nogę również opuchniętą i o 1 cm krótszą.Z tygodnia na tydzień było coraz lepiej i lepiej i więcej i więcej.DOBRA REHABILITACJA CZYNI CUDA!!!Zadbaj o to. Zaufaj temu rehabilitantowi niech cie prowadzi, a ty pozapisuj się na NFZ i ZUS, aby włączyć fizykoterapię (magnetronik, prądy, masaż wodny, laser, drenaż limfatyczny nogi, krioterapię).Pozdrawiam wszystkich w gipsie i bez gipsu.Teraz wiele zależy ode mnie, bo to co już złego się mogło stać to już się stało! Pan rehabilitant po konsultacji z lekarzem pozwolił mi na obciążanie stopy ok. 3kg przy chodzeniu o dwóch kulach.Wynika z tego, ze teraz muszę jeszcze mocniej uważać niż w gipsie, bo zrostu nie ma i trzeba go wywołać tym chodzeniem! Dobrze, że wcześniej się nie wyrywałam i robiłam żadnych rekordów. Czekam jeszcze na skierowanko, żeby się wspomóc fizjoterapią. W sobotę impreza! Lekarz zasugerował, żeby przynajmniej na podróż założyć łuskę to będę pewniejsza a na imprezie do decyzji. Zastanawiam się bo i takna spuchniętą nóżkę żaden bucik nie wejdzie!pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 DE-MODE wrote:hej.. u mnie dokładnie mija 4 miesiace od dna operacji i włożenia gwozdzia o 4 srub... czekam teraz na wyjecie pozostałej srubki na dole...ale juz jest fajnie - jazda samochodem , dosyc czeste spacery bez kuli... optymizm wrócił- miłej nocy i wiaryTo możemy podać sobie ręcei! Ja też mam dziś 4 miesięcznicę od operacji.Jedna kula leży sobie w samochodzie na wszelki wypadek, nie używałam jej już ze dwa tygodnie. Mój ostatni sukces to wchodzenie w górę po schodach jak Pan Bóg przykazał bez dostawiania chorej nogi do zdrowej. Nie obywa się bez zaciśnięcia zębów, ale tak ma być i już.Pozdrawiam Wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Polamana Kaska wrote:Jedna kula leży sobie w samochodzie na wszelki wypadek, nie używałam jej już ze dwa tygodnie. Mój ostatni sukces to wchodzenie w górę po schodach jak Pan Bóg przykazał bez dostawiania chorej nogi do zdrowej. Nie obywa się bez zaciśnięcia zębów, ale tak ma być i już.Pozdrawiam Wszystkich!Kasiu Liderko! Mi wolno tylko 3kg, zeby się nie dorobić większej szpotawości (4 m-ce i tydzień id złamania)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Polamana Kaska wrote:DE-MODE wrote:hej.. u mnie dokładnie mija 4 miesiace od dna operacji i włożenia gwozdzia o 4 srub... czekam teraz na wyjecie pozostałej srubki na dole...ale juz jest fajnie - jazda samochodem , dosyc czeste spacery bez kuli... optymizm wrócił- miłej nocy i wiaryTo możemy podać sobie ręcei! Ja też mam dziś 4 miesięcznicę od operacji.Jedna kula leży sobie w samochodzie na wszelki wypadek, nie używałam jej już ze dwa tygodnie. Mój ostatni sukces to wchodzenie w górę po schodach jak Pan Bóg przykazał bez dostawiania chorej nogi do zdrowej. Nie obywa się bez zaciśnięcia zębów, ale tak ma być i już.Pozdrawiam Wszystkich!No to super moze lezelismy na tej samej sali he he ja w sobote byłem na weselu kuzynki i byłem mistrzem parkietu:-} aczkolwiek nastepne dwa dni to lezenie i regeneracja :-} mam kontrole za 2 tygodnie i beda zdjecia wiec zobaczymy co doktor powie :-} pozdrawiamLilia -dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_Polamaniec Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Anika1979 wrote: pgb1979 wrote: Anika1979 wrote: No wiem własnie ze dziwne dlatego zaniemówiłam jak powiedział ze nie bedzie przeswietlał bo musi sie noga ruszac ,on operował i widac jest pewny swojej roboty,,Jestem z Łodzi a to jeden z lepszych chirurgów,zaufałam oby nie było rozczarowania.Sciska, papa No proszę, moja krajanka. To co to za lekarz Cie operował i w jakim szpitalu? Pozdrowionka z Chojen Lekarz z Kopernika,również pozdrawiam ze Śródmieścia:).A dzis zamierzam znow popływac.Dobrego dnia! Anika widzę że jesteśmy leczone w tym samym szpitalu ja już niemal cały szpital zwiedziłam łącznie z oddziałem urazówki - 3 pietro )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 LillaKorn wrote:Kasiu Liderko! Mi wolno tylko 3kg, zeby się nie dorobić większej szpotawości (4 m-ce i tydzień id złamania)!Lilla 3kg?? smileys/surprise.gif I oni to naprawdę nazywają obciążaniem?Aż pomyślałam że mi się przywidziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mischa Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 riviolla wrote:LillaKorn wrote:Kasiu Liderko! Mi wolno tylko 3kg, zeby się nie dorobić większej szpotawości (4 m-ce i tydzień id złamania)!Lilla 3kg?? smileys/surprise.gif I oni to naprawdę nazywają obciążaniem?Aż pomyślałam że mi się przywidziało Dokładnie... pewnie to jest jakieś 5 % ciężaru ciała, w praktyce to ciężko stopę poprawnie położyć żeby nie przekroczyć limitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justeena Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 mischa wrote:riviolla wrote:LillaKorn wrote:Kasiu Liderko! Mi wolno tylko 3kg, zeby się nie dorobić większej szpotawości (4 m-ce i tydzień id złamania)!Lilla 3kg?? smileys/surprise.gif I oni to naprawdę nazywają obciążaniem?Aż pomyślałam że mi się przywidziało Dokładnie... pewnie to jest jakieś 5 % ciężaru ciała, w praktyce to ciężko stopę poprawnie położyć żeby nie przekroczyć limituJestem szczupła, noga schudnięta po 4,5 mcach, jak pstawię ja na wadze siedząc wyskakuje 5 kg... Ale spokojnie Lilla, najważniejsze żeby sobie nie zaszkodzić! Jak pjawią się jakieś kiełki kości na pewno berdziej będziesz mogła wykorzystać grawitację!U mnie mały sukcesik, pierwsza jazda autobusem samodzielnie zupełnie! Tylko ja i kule Stres ogromny, ale satysfakcja z samodzielności cudowna! Chociaz poprosiłam dziewczynkę o skasowanie biletu, bo bałam się pogubienia kul w przypadku madrowania z biletem, kasomnikiem i nimi właśnie...Wszystkim co się nie mogą odważyć polecam, do przejścia! Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denoviro Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Dziś mija 97 dni od złamania piszczeli zespolenie prętem i popylam już o jednej kuli mam pytanie kiedy odłożyliście drugą kule wiem że to zależy od zrostu ale mnie nic nie boli i zastanawiam sie kiedy będe mógł 2 odłożyć a może dlatego nie boli że jest gwóźdź i tak myśle co by nie przesadzić a wizyte mam 16 dopiero a zdjęcia nie chce jeszcze robić bo mam już 7 no i w końcu mi zgnije od tych promieni kość sie zrośnie a ciało odpadnie Może jakieś waze spostrzeżenia co do odrzucania kul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciacho Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 witam wszystkich połamańców dawno mnie nie było ja wruciłem do zdrowia w pazdzierniku miałem usuniety stabilizator a listopadzie poszlem do pracy nie mialem rehabilitacji tylko sam cwiczyłem w domu i jezdzilem bardzo duzo samochodem jeszcze przed usunieciem zespolenia a byla to prawa noga powiem wam ze duzo ma dziełanie myslienia pozytywnie a noge opciazałem po czterech tygodniach a po osmiu tygodniach maksymalnie jak moglem do bólu a zrost ukazał sie blyskawicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 denoviro wrote:Dziś mija 97 dni od złamania piszczeli zespolenie prętem i popylam już o jednej kuli mam pytanie kiedy odłożyliście drugą kule wiem że to zależy od zrostu ale mnie nic nie boli i zastanawiam sie kiedy będe mógł 2 odłożyć a może dlatego nie boli że jest gwóźdź i tak myśle co by nie przesadzić a wizyte mam 16 dopiero a zdjęcia nie chce jeszcze robić bo mam już 7 no i w końcu mi zgnije od tych promieni kość sie zrośnie a ciało odpadnie Może jakieś waze spostrzeżenia co do odrzucania kul.Mysle, ze jak to sam Poczujesz...ze juz to ten czas:)Serio!Ja tak przynajmniej mam...poczulam, ze moge, no to odstawilam.Sprobuj na razie na krotkim dystansie, a potem zobaczysz jak sobie radzisz:)Ja bede 8go 4 miesiace po operacji, a tak od ponad tygodnia chodze bez kul.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denoviro Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 ciacho wrote: witam wszystkich połamańców dawno mnie nie było ja wruciłem do zdrowia w pazdzierniku miałem usuniety stabilizator a listopadzie poszlem do pracy nie mialem rehabilitacji tylko sam cwiczyłem w domu i jezdzilem bardzo duzo samochodem jeszcze przed usunieciem zespolenia a byla to prawa noga powiem wam ze duzo ma dziełanie myslienia pozytywnie a noge opciazałem po czterech tygodniach a po osmiu tygodniach maksymalnie jak moglem do bólu a zrost ukazał sie blyskawicznie jakie miałeś zespolenie i kiedy ci je usuneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciacho Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 denoviro wrote: ciacho wrote: witam wszystkich połamańców dawno mnie nie było ja wruciłem do zdrowia w pazdzierniku miałem usuniety stabilizator a listopadzie poszlem do pracy nie mialem rehabilitacji tylko sam cwiczyłem w domu i jezdzilem bardzo duzo samochodem jeszcze przed usunieciem zespolenia a byla to prawa noga powiem wam ze duzo ma dziełanie myslienia pozytywnie a noge opciazałem po czterech tygodniach a po osmiu tygodniach maksymalnie jak moglem do bólu a zrost ukazał sie blyskawicznie jakie miałeś zespolenie i kiedy ci je usuneli stabilizator na zewnątrz przez skóre do kosci zdjecia zobaczysz u Maczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciacho Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 usuneli mi je po szejsciu miesiacach a po pieciu chodziłem bez kul jeszcze z zespoleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 ciacho wrote: denoviro wrote: ciacho wrote: witam wszystkich połamańców dawno mnie nie było ja wruciłem do zdrowia w pazdzierniku miałem usuniety stabilizator a listopadzie poszlem do pracy nie mialem rehabilitacji tylko sam cwiczyłem w domu i jezdzilem bardzo duzo samochodem jeszcze przed usunieciem zespolenia a byla to prawa noga powiem wam ze duzo ma dziełanie myslienia pozytywnie a noge opciazałem po czterech tygodniach a po osmiu tygodniach maksymalnie jak moglem do bólu a zrost ukazał sie blyskawicznie jakie miałeś zespolenie i kiedy ci je usuneli stabilizator na zewnątrz przez skóre do kosci zdjecia zobaczysz u Maczka Juz nie ma zdjęć u Maczka. Wygasła ważność domeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 mischa wrote:riviolla wrote:LillaKorn wrote:Kasiu Liderko! Mi wolno tylko 3kg, zeby się nie dorobić większej szpotawości (4 m-ce i tydzień id złamania)!Lilla 3kg?? smileys/surprise.gif I oni to naprawdę nazywają obciążaniem?Aż pomyślałam że mi się przywidziało Dokładnie... pewnie to jest jakieś 5 % ciężaru ciała, w praktyce to ciężko stopę poprawnie położyć żeby nie przekroczyć limituJest to praktycznie muśnięcie podlogi Muszę odtworzyć dotyk z wagi łazienkowej wykazującej 3kg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 justeena wrote:Jestem szczupła, noga schudnięta po 4,5 mcach, jak pstawię ja na wadze siedząc wyskakuje 5 kg... Ale spokojnie Lilla, najważniejsze żeby sobie nie zaszkodzić! Jak pjawią się jakieś kiełki kości na pewno berdziej będziesz mogła wykorzystać grawitację!U mnie mały sukcesik, pierwsza jazda autobusem samodzielnie zupełnie! Tylko ja i kule Stres ogromny, ale satysfakcja z samodzielności cudowna! Chociaz poprosiłam dziewczynkę o skasowanie biletu, bo bałam się pogubienia kul w przypadku madrowania z biletem, kasomnikiem i nimi właśnie...Wszystkim co się nie mogą odważyć polecam, do przejścia! Pozdrowionka!Gratuluję samodzielnej przejażdżki komunikacją miejską! W przypadku moich 3kg panowie medycy wpadli w panikę, że mocniejsze obciążenie spowoduje większe odchylenie od osi kości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi