LillaKorn Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 sasanka wrote: Dobre!!!! sobota dniem podatności na złamania!! Ja też "Sobotnia" Godz. 9,30 rano Sobota wieczór 18.40!!!Lekaż dyżurny mówi operować, poniedziałek ordynator wypisuje do domu i "załatwia" mi uciążliwe leczenie i powikłania!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 dobra ja na dzisiaj mówię dobranoc bo nie chce mi się juz na góre brac laptopa Piszcie zebym jutro w dzien sie nie nudziła i miała co czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasanka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 kasiek79 wrote: witch wrote: alawpr wrote: a jak to zrobiłaś dziewcze moje? wejdź w swój profil i tam przy pozycji sygnatura/avatar wpisujesz w sygnaturę i po ptokach witch daj jeszcze date wypadku i rodzaj usztywnienia po drodze oczywiscie jak możesz jest fotka z data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 witch wrote: alawpr wrote: witch wrote: Gorzej z kostniną. Ta jest wyjątkowo leniwa Trzeba jej nakopac do tyłka,zeby sie zabrała do roboty. Haha a gdzie toto ma tył a gdzie przód ????????????????? Obojętnie gdzie..Walic gdzie popadnie aż kostnina wypłynie. Nie litowac się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 sasanka wrote: kasiek79 wrote: witch wrote: wejdź w swój profil i tam przy pozycji sygnatura/avatar wpisujesz w sygnaturę i po ptokach witch daj jeszcze date wypadku i rodzaj usztywnienia po drodze oczywiscie jak możesz jest fotka z data kurde widze fote ale nie eidzę daty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 mam jeszcze chwilę dla was bo mąz poszedł do klopa na dluższe posiedzenie aja samam an górę się nie rusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasanka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 kasiek79 wrote: sasanka wrote: kasiek79 wrote: witch daj jeszcze date wypadku i rodzaj usztywnienia po drodze oczywiscie jak możesz jest fotka z data kurde widze fote ale nie eidzę daty ja ja akurat tak sobie umiescilam, ale mozna inaczej- jak sie chce (trzeba sie jchyba jeszcze raz zalogowac aby widzieć zmiany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 LillaKorn wrote: sasanka wrote: Dobre!!!! sobota dniem podatności na złamania!! Ja też "Sobotnia" Godz. 9,30 rano Sobota wieczór 18.40!!!Lekaż dyżurny mówi operować, poniedziałek ordynator wypisuje do domu i "załatwia" mi uciążliwe leczenie i powikłania!!!! to w koncu operowali czy nie????? a jakie powikłania>???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Lilla jak twoje jazdy samochodem.Czy odczuwasz jakąś poprawę w zachowaniu nózi.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 LillaKorn nie była operowana,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 LillaKorn wrote: sasanka wrote: Dobre!!!! sobota dniem podatności na złamania!! Ja też "Sobotnia" Godz. 9,30 rano Sobota wieczór 18.40!!!Lekaż dyżurny mówi operować, poniedziałek ordynator wypisuje do domu i "załatwia" mi uciążliwe leczenie i powikłania!!!! "Mój "lekarz nie miał takich dylematów. Złamanie było otwarte i trzeba było działać od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 ALAWPR przypomnij date kiedy miałas wypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 U LilliKorn jest słaby zrost i odchylenie kości od osi.Jeśli jej kostnina odmówi współpracy to czeka ją operacja. I całe misterne leczenie wyjdzie do d........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 kasiek79 wrote: LillaKorn wrote: sasanka wrote: Dobre!!!! sobota dniem podatności na złamania!! Ja też "Sobotnia" Godz. 9,30 rano Sobota wieczór 18.40!!!Lekaż dyżurny mówi operować, poniedziałek ordynator wypisuje do domu i "załatwia" mi uciążliwe leczenie i powikłania!!!! to w koncu operowali czy nie????? a jakie powikłania>???? Jestem leczona gipsem od pozątku do końca. Operacji nie bylo. W pierwszym szpitalu z winy ordynatora ani w drugim. W drugim byłam tam skierowana przez ortopedę z poradni. Tam stwierdzili, że za późno.Powikłania to opóźniony zrost i krzywa noga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 no to już wszystko rozumiem teraz to juz ucekam DOBRANOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 kasiek79 wrote: ALAWPR przypomnij date kiedy miałas wypadek? w maju 16-go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 alawpr wrote:kasiek79 wrote:ALAWPR przypomnij date kiedy miałas wypadek?w maju 16-goo matko jedyna to ty faktycznie gipsowa weteranka jesteśDOBRANOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 alawpr wrote: Lilla jak twoje jazdy samochodem.Czy odczuwasz jakąś poprawę w zachowaniu nózi.? Jadę na adrenalinie a potem mnie noga boli. Więc wieczorem znajoma kanapka, kawka, nóżka w górze i laptopik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasanka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Lilla jak twoje jazdy samochodem.Czy odczuwasz jakąś poprawę w zachowaniu nózi.? Jadę na adrenalinie a potem mnie noga boli. Więc wieczorem znajoma kanapka, kawka, nóżka w górze i laptopik! proponuje do zestawu (jak słabe ciśnienie:D) lampkę czerwonego winka przed snem - tak dla lepszego krążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Lilla jak twoje jazdy samochodem.Czy odczuwasz jakąś poprawę w zachowaniu nózi.? Jadę na adrenalinie a potem mnie noga boli. Więc wieczorem znajoma kanapka, kawka, nóżka w górze i laptopik! Jednym słowem - powrót do przeszłości. Dziś jak mnie wieziono do szpitala próbowałam swoją chorą nogą pozorować ruchy jak podczas kierowania pojazdem. Nie daję rady. I chyba jeszcze dlugo nie usiądę za kierownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Lecę pomachać nogą i ponaciągać mięśnie. Dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 A jestem jakas nienormalna bo wcale mnie nie ciągnie do autka.Chyba za bardzo się skupiam na tej lawinie kostniny.Bo wszystko mi inne lotto. Pewnie to wina tego gipsu długiego.Ale Lilli powrotu do świata zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Jaka cisza na morzu. A u mnie nowe zjawiska z kuśtykiem połamanym. Raz mam uczucie gorąca w miejscu złamania aż po palce a raz paluchy zimne jak lód.i niestety jak nogę źle ułoże to nadal pobolewa miejsce złamania.Ciekawa jestem kiedy to ustąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zanzibel Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Kochani Połamańcy odzywam się po przerwie. Byłam dziś u swojego orto. Pomyliły mi się tygodnie (widać jak nie mogę się już doczekać sprawności) poszłam po siedmiu zamiast po ośmiu. Nie jest źle - zrost postępujący, mam pochodzić jeszcze tydzień w ortezie, potem bez z dwiema przyjaciółkami (kulami) do pełnych 12 tyg. Potem chwilę z jedną i następnie bez. Za dwa mies. 4 mies od operacji mam znów przyjść z nowym rtg do kontroli. Ufff...Paweł.żukowski pytałeś mnie jakiś czas temu kto operował mnie na LIndley'a (szpital w W-wie)Operował mnie sam guru ortopedii prof.Andrzej Górecki i wschodząca sława dr Paweł Skowronek. Czy to wystarczy żebym już wkrótce mogła cieszyć się świeżym krokiem? : ) Zobaczymy. (Kiedyś któryś z komentatorów sportowych tak się wyraził o Szewińskiej "Pani Irena zawsze świeża w kroku"). Pisaliście o jeżdżeniu samochodem - ja jeżdżę od 5 tyg. po operacji jeździ mi się już zupełnie bez problemowo. O szwach na basenie - myślę że do pełnego zagojenia rany pooperacyjnej (przeciętnie 3 tyg. od szycia) nie można moczyć mocno nogi nawet w wannie, szybki prysznic, ale nie kąpiel i nie basen.Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie, życzę dobrej nocy - Zanzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elam85 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Wydaje mi się że gdzieś czytałam tutaj o okładach z żywokostu ale nie mogę teraz tego znależć. Stosowaliście może ten specyfik? Były jakieś efekty?Podobno moczenie w szarym mydle również pomaga aby opuchlizna była mniejsza i lepsze krążenie ale można moczyć gdy jest zrost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polamaniec 99 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 elam85 mi opuchlizna zeszła po 6 tygodniach , jest troche sina jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elam85 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 całej nogi nie mam spuchniętej chyba że dłuższy czas mam spuszczoną w dół. spuchnięta jest kostka która dośc ucierpiała przy złamaniu. Również noge mam nieco ciemniejszą (odcień sino czerwony) od zdrowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polamaniec 99 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 miałem to samo to normalne i nic nie przykładalem tylko zastrzyki przeciwzakrzepowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 elam85 wrote: całej nogi nie mam spuchniętej chyba że dłuższy czas mam spuszczoną w dół. spuchnięta jest kostka która dośc ucierpiała przy złamaniu. Również noge mam nieco ciemniejszą (odcień sino czerwony) od zdrowej. ten kolor nogi to standart połamańca.Noga czy palce mają ciemniejszy kolor od zdrowej,właśnie sino-czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 zanzibel wrote:Kochani Połamańcy odzywam się po przerwie. Byłam dziś u swojego orto. Pomyliły mi się tygodnie (widać jak nie mogę się już doczekać sprawności) poszłam po siedmiu zamiast po ośmiu. Nie jest źle - zrost postępujący, mam pochodzić jeszcze tydzień w ortezie, potem bez z dwiema przyjaciółkami (kulami) do pełnych 12 tyg. Potem chwilę z jedną i następnie bez. Za dwa mies. 4 mies od operacji mam znów przyjść z nowym rtg do kontroli. Ufff...Paweł.żukowski pytałeś mnie jakiś czas temu kto operował mnie na LIndley'a (szpital w W-wie)Operował mnie sam guru ortopedii prof.Andrzej Górecki i wschodząca sława dr Paweł Skowronek. Czy to wystarczy żebym już wkrótce mogła cieszyć się świeżym krokiem? : ) Zobaczymy. (Kiedyś któryś z komentatorów sportowych tak się wyraził o Szewińskiej "Pani Irena zawsze świeża w kroku"). Pisaliście o jeżdżeniu samochodem - ja jeżdżę od 5 tyg. po operacji jeździ mi się już zupełnie bez problemowo. O szwach na basenie - myślę że do pełnego zagojenia rany pooperacyjnej (przeciętnie 3 tyg. od szycia) nie można moczyć mocno nogi nawet w wannie, szybki prysznic, ale nie kąpiel i nie basen.Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie, życzę dobrej nocy - Zanzi.Moje gratulacje,jest rewelacyjne w takim razie u ciebie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi