Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

sasanka wrote:

Dobre!!!! :D sobota dniem podatności na złamania!! Ja też "Sobotnia" :D Godz. 9,30 rano

Sobota wieczór 18.40!!!Lekaż dyżurny mówi operować, poniedziałek ordynator wypisuje do domu i "załatwia" mi uciążliwe leczenie i powikłania!!!!

kasiek79 wrote:

witch wrote:

alawpr wrote:

a jak to zrobiłaś dziewcze moje?

wejdź w swój profil i tam przy pozycji sygnatura/avatar wpisujesz w sygnaturę i po ptokach :)

witch daj jeszcze date wypadku i rodzaj usztywnienia po drodze oczywiscie jak możesz

jest fotka z data :)

witch wrote:

alawpr wrote:

witch wrote:

Gorzej z kostniną. Ta jest wyjątkowo leniwa :)

Trzeba jej nakopac do tyłka,zeby sie zabrała do roboty.

Haha a gdzie toto ma tył a gdzie przód ?????????????????

Obojętnie gdzie..Walic gdzie popadnie aż kostnina wypłynie. Nie litowac się.

sasanka wrote:

kasiek79 wrote:

witch wrote:

wejdź w swój profil i tam przy pozycji sygnatura/avatar wpisujesz w sygnaturę i po ptokach :)

witch daj jeszcze date wypadku i rodzaj usztywnienia po drodze oczywiscie jak możesz

kurde widze fote ale nie eidzę daty

kasiek79 wrote:

sasanka wrote:

kasiek79 wrote:

kurde widze fote ale nie eidzę daty

ja ja akurat tak sobie umiescilam, ale mozna inaczej- jak sie chce :D (trzeba sie jchyba jeszcze raz zalogowac aby widzieć zmiany)

LillaKorn wrote:

sasanka wrote:

Dobre!!!! :D sobota dniem podatności na złamania!! Ja też "Sobotnia" :D Godz. 9,30 rano

Sobota wieczór 18.40!!!Lekaż dyżurny mówi operować, poniedziałek ordynator wypisuje do domu i "załatwia" mi uciążliwe leczenie i powikłania!!!!

to w koncu operowali czy nie????? a jakie powikłania>????

LillaKorn wrote:

sasanka wrote:

"Mój "lekarz nie miał takich dylematów. Złamanie było otwarte i trzeba było działać od razu.

kasiek79 wrote:

LillaKorn wrote:

sasanka wrote:

to w koncu operowali czy nie????? a jakie powikłania>????

Jestem leczona gipsem od pozątku do końca. Operacji nie bylo. W pierwszym szpitalu z winy ordynatora ani w drugim. W drugim byłam tam skierowana przez ortopedę z poradni. Tam stwierdzili, że za późno.Powikłania to opóźniony zrost i krzywa noga.

alawpr wrote:

Lilla jak twoje jazdy samochodem.Czy odczuwasz jakąś poprawę w zachowaniu nózi.?

Jadę na adrenalinie a potem mnie noga boli. Więc wieczorem znajoma kanapka, kawka, nóżka w górze i laptopik!

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

Lilla jak twoje jazdy samochodem.Czy odczuwasz jakąś poprawę w zachowaniu nózi.?

Jadę na adrenalinie a potem mnie noga boli. Więc wieczorem znajoma kanapka, kawka, nóżka w górze i laptopik!

proponuje do zestawu (jak słabe ciśnienie:D) lampkę czerwonego winka przed snem - tak dla lepszego krążenia :D

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

Jednym słowem - powrót do przeszłości. Dziś jak mnie wieziono do szpitala próbowałam swoją chorą nogą pozorować ruchy jak podczas kierowania pojazdem. Nie daję rady. I chyba jeszcze dlugo nie usiądę za kierownicą :(

A jestem jakas nienormalna bo wcale mnie nie ciągnie do autka.Chyba za bardzo się skupiam na tej lawinie kostniny.Bo wszystko mi inne lotto. Pewnie to wina tego gipsu długiego.Ale Lilli powrotu do świata zazdroszczę :-)

Jaka cisza na morzu. A u mnie nowe zjawiska z kuśtykiem połamanym. Raz mam uczucie gorąca w miejscu złamania aż po palce a raz paluchy zimne jak lód.i niestety jak nogę źle ułoże to nadal pobolewa miejsce złamania.Ciekawa jestem kiedy to ustąpi.

Kochani Połamańcy odzywam się po przerwie. Byłam dziś u swojego orto. Pomyliły mi się tygodnie (widać jak nie mogę się już doczekać sprawności) poszłam po siedmiu zamiast po ośmiu. Nie jest źle - zrost postępujący, mam pochodzić jeszcze tydzień w ortezie, potem bez z dwiema przyjaciółkami (kulami) do pełnych 12 tyg. Potem chwilę z jedną i następnie bez. Za dwa mies. 4 mies od operacji mam znów przyjść z nowym rtg do kontroli. Ufff...

Paweł.żukowski pytałeś mnie jakiś czas temu kto operował mnie na LIndley'a (szpital w W-wie)

Operował mnie sam guru ortopedii prof.Andrzej Górecki i wschodząca sława dr Paweł Skowronek. Czy to wystarczy żebym już wkrótce mogła cieszyć się świeżym krokiem? : ) Zobaczymy. (Kiedyś któryś z komentatorów sportowych tak się wyraził o Szewińskiej "Pani Irena zawsze świeża w kroku"). Pisaliście o jeżdżeniu samochodem - ja jeżdżę od 5 tyg. po operacji jeździ mi się już zupełnie bez problemowo. O szwach na basenie - myślę że do pełnego zagojenia rany pooperacyjnej (przeciętnie 3 tyg. od szycia) nie można moczyć mocno nogi nawet w wannie, szybki prysznic, ale nie kąpiel i nie basen.

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie, życzę dobrej nocy - Zanzi.

Wydaje mi się że gdzieś czytałam tutaj o okładach z żywokostu ale nie mogę teraz tego znależć. Stosowaliście może ten specyfik? Były jakieś efekty?Podobno moczenie w szarym mydle również pomaga aby opuchlizna była mniejsza i lepsze krążenie ale można moczyć gdy jest zrost.

całej nogi nie mam spuchniętej chyba że dłuższy czas mam spuszczoną w dół. spuchnięta jest kostka która dośc ucierpiała przy złamaniu. Również noge mam nieco ciemniejszą (odcień sino czerwony) od zdrowej.

elam85 wrote:

całej nogi nie mam spuchniętej chyba że dłuższy czas mam spuszczoną w dół. spuchnięta jest kostka która dośc ucierpiała przy złamaniu. Również noge mam nieco ciemniejszą (odcień sino czerwony) od zdrowej.

ten kolor nogi to standart połamańca.Noga czy palce mają ciemniejszy kolor od zdrowej,właśnie sino-czerwony.

zanzibel wrote:
Kochani Połamańcy odzywam się po przerwie. Byłam dziś u swojego orto. Pomyliły mi się tygodnie (widać jak nie mogę się już doczekać sprawności) poszłam po siedmiu zamiast po ośmiu. Nie jest źle - zrost postępujący, mam pochodzić jeszcze tydzień w ortezie, potem bez z dwiema przyjaciółkami (kulami) do pełnych 12 tyg. Potem chwilę z jedną i następnie bez. Za dwa mies. 4 mies od operacji mam znów przyjść z nowym rtg do kontroli. Ufff...
Paweł.żukowski pytałeś mnie jakiś czas temu kto operował mnie na LIndley'a (szpital w W-wie)
Operował mnie sam guru ortopedii prof.Andrzej Górecki i wschodząca sława dr Paweł Skowronek. Czy to wystarczy żebym już wkrótce mogła cieszyć się świeżym krokiem? : ) Zobaczymy. (Kiedyś któryś z komentatorów sportowych tak się wyraził o Szewińskiej "Pani Irena zawsze świeża w kroku"). Pisaliście o jeżdżeniu samochodem - ja jeżdżę od 5 tyg. po operacji jeździ mi się już zupełnie bez problemowo. O szwach na basenie - myślę że do pełnego zagojenia rany pooperacyjnej (przeciętnie 3 tyg. od szycia) nie można moczyć mocno nogi nawet w wannie, szybki prysznic, ale nie kąpiel i nie basen.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie, życzę dobrej nocy - Zanzi.
Moje gratulacje,jest rewelacyjne w takim razie u ciebie!!