kasiek79 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 witam z rana Co do dobreo spo....... narazie moge zapomniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 aga-ka16 wrote: kasiek79 wrote: aga-ka16 wrote: Mój drut wyciągowy siedział w pięcie 10 tyg.Kiedy był to pięta nieraz bolała. Po wyjęciu go pięta dokuczała mi tylko przez następny dzień. Jezu 10 tyg??? nie wrósl ci ja miałą 11 dni ale mnie boli pieta od czwartku kiedy to mi go wyciagneli. Ale tez miałas tak że sterczał ci po dwóch stonach gipsu??? kurde i po tylu tygodnaich tez ci na żywca wyciągali Na żywca mi wyciągali oba druty, ale ten pod kolanem został zruszony podczas zdejmowania gipsu i tak mocno nie bolało jak mi go wyciągali. Ale ten wyciągowy to trochę poczułam. Pytasz czy mi sterczał? Tak...Podgięli go tylko i zagipsowali. Wyglądałam jak bym miała ostrogi he he... to ty w takim razie twarda jestes ja nie wyobrazam sobie co to by było jakby mi po 10tygodniach wyciagali wyciąg. Z drugiej strony rózne metody bo mi powiedzieli że mnie do domu nie puszcza z tym drutem i bede musiałależeć w szpitalu zanim go wyciagną i zebym się nawet na kilka tygodni nastawiała bo na początku co drugi dzien normalnie mnie nastawiali przestawiali w usmieniu za wyciąg. Więc jak po 2 tyg usłyszłą ze mozna wyciagnąc wyciąg to byłą taka happy bo wiedziaął że to sie wiąże z pójściem do domu. Uważam że t sadyści mogliby nas na chwile uspić. To żadna przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 ojacie wrote: Hej, jestem ciekawa czym różni się brak zrostu od stawu rzekomego, czy można to jakoś gołym okiem odróżnić? na zdjeciu nie wiem jak poznac ale ztego co wiem staw rzekomy nie daje dolegliwości bólowych nawet jak konczyna ma ruch a wolny zrost kiedy to jeszcze nie doszło do zrostu daje dolegliwości bólowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 kasiek79 wrote: ojacie wrote: Hej, jestem ciekawa czym różni się brak zrostu od stawu rzekomego, czy można to jakoś gołym okiem odróżnić? na zdjeciu nie wiem jak poznac ale ztego co wiem staw rzekomy nie daje dolegliwości bólowych nawet jak konczyna ma ruch a wolny zrost kiedy to jeszcze nie doszło do zrostu daje dolegliwości bólowe a na zdjeciu rtg przy stawie rzekomym końce odlamów kosci sa wyraźnie zaokrąglone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 ja dzisiaj mam duze plany. Juz mam ustawioną deske do prasowania Planuję poprasować. Moze uda mi sie pozmywać i ogranąc salon Wszystko bedę robiła oczywiscie z wózeczka żeby nózki nie nadwyrężyć ale nie dam rady tak siedziec bezczynnie. Potem zamówię się przez neta ten Amarantus smakowicie wyglądaj aciasteczka amarantusowe Zaszkodzic nie zaszkodzi a moze pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Kasieńko kochana zlituj się! Bo mi słabo jak widzę tyle nieprzeczytanych stron! Albo chociaż nie cytuj tylko pisz ciągiem... hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 kasiek79 wrote:kasiek79 wrote:ojacie wrote:Hej, jestem ciekawa czym różni się brak zrostu od stawu rzekomego, czy można to jakoś gołym okiem odróżnić?na zdjeciu nie wiem jak poznac ale ztego co wiem staw rzekomy nie daje dolegliwości bólowych nawet jak konczyna ma ruch a wolny zrost kiedy to jeszcze nie doszło do zrostu daje dolegliwości bólowea na zdjeciu rtg przy stawie rzekomym końce odlamów kosci sa wyraźnie zaokrąglonejak popatrzyłą w necie to ten staw rzekomy latwo rozpoznać Jest widzocznie zniekszatłcone miejsce złamania któe nie daje dolegliwości bólowych do tego konczyna est nieco krótszaa czemu pytasz?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 riviolla wrote: Kasieńko kochana zlituj się! Bo mi słabo jak widzę tyle nieprzeczytanych stron! Albo chociaż nie cytuj tylko pisz ciągiem... hmm? jak bedę pisała ciągiem to nie będzie wiadomo do kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 spokojnie mam juz wózke w domu więc bede mobilna i zaczne coś w koncu robić a nie tlyko na pupie siedzieć Tak więc będzie mnie zdecydowanie mniej na forum bo oddam się obowiązkom domowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aga-ka16 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 W końcu dotarłam do końca. Ale żeście zaszaleli wczoraj... Chyba naprawdę to ta pełnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aga-ka16 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 kwiatek546 wrote: kasiek79 wrote: kwiatek546 wrote: no w tym co bedzie rocznik 1979 nawt mam naszą klase jak chcesz moge dac linka to daj http://nasza-klasa.pl/profile/15513879/gallery/album/2/1 O Kwiatek widzę, że masz podobne pasje do moich...Ryby łowić wprost uwielbiam (jak nie kobieta). A i motocykle lubię bo mam ich sporo na podwórku (ale tylko jako pasażerka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Witam ! I przyłaczam się do petycji o ograniczenie wpisów Przez 12 godzin nieobecności później zajęcia na 1,5 godziny a i tak ciężko się połapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 packard wrote: ale dobrze tutaj niektórym mogą chodzić do pracy mi normalnie chce się wyć bo do tej kontuzji byłem aktywnym człowiekiem a teraz trza siedzieć na 4 lliterach i okulach maszerować Wszystkich nas zgubiła aktywność. Ci nieaktywni nie doznają kontuzji. Siedzenie przed TV nie jest tak ryzykowne jak uprawianie sportów albo pośpiech Każdy to przerabiał albo przerabia (przestawienie na boczny tor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Ja jak każdej nocy musze spać na plecach przez to udo, ale dzisiaj budząc się leżałem na brzuchu ;o Sam to zobaczylem dopiero po kilku minutkach. Ahhh... ale było wygodnie Dla człowieka który już 1,5 miesiąca zasypia na plecach to wielka zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Albwik wrote: Ja jak każdej nocy musze spać na plecach przez to udo, ale dzisiaj budząc się leżałem na brzuchu ;o Sam to zobaczylem dopiero po kilku minutkach. Ahhh... ale było wygodnie Dla człowieka który już 1,5 miesiąca zasypia na plecach to wielka zmiana Wiem co czujesz Nigdy nie spałam na plecach i okres takiego spania wspominam strasznie. Gdzieś w 4 tyg zagipsowania kładłam się na brzuchu - noga wysoko na poduchach. Później zaczęłam kłaść się na boku (ulubiona pozycja) na zdrową nogę kładłam poduszkę i dopiero tą zagipsowaną , na odwrót również. Teraz mam już to za sobą, jednak przy każdym przerzucie w łóżku - budzę się. Strach przed urazem nie daje zapomnieć o sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Ja niedawno obudziłem się już jedną nogą za łózkiem, na szczęście tą zdrową. Teraz mam sposób na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Jaki ? Śpisz na podłodze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Kasia chyba wzięła się ostro za prasowanie Ja już wytarłam kurze i odkurzyłam. Część odkurzaczem część pupą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Jakie macie sposoby na drapanie pod "udowym"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 witch wrote: Kasia chyba wzięła się ostro za prasowanie Ja już wytarłam kurze i odkurzyłam. Część odkurzaczem część pupą Wszystko co było poprasowałam i nawet z lekka ogarnełam salon i............ zrobiłą sobie kawkę. jeszcze cięzko mi sie poruszać i.......... nie wszędzie dam rady dotrzeć ale myslę że jak przejde kilka jazd próbnych wóziem to bedzie szło lepiej. Żeby nie ta wyprostowana noga na desce to byłabym bardzij skrętna i mogłabym do większej ilości miejsc podjechać Ale i tak nie jest źle. Czuje się lepiej że w końcu moge cokolwiek zrobic w domu nie narażając swojej nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 właśnie niedawno koleżanka z pracy podrzuciła mi czekoladki i laurke od dzieciaków z mojej klasy w któej miałą wychowawstwo Normalnie sie popłakałam Oni myslą że ja ada dzeiń wróce do nich A ja nawet nie wiem czy na dzien nauczyciela będę w stanie ich odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 a. wrote: Jakie macie sposoby na drapanie pod "udowym"? Drut do robótek ręcznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 packard wrote:witam wszystkich forumowiczów jestem tutaj nowy i chciałem się przywitaćCześć "Nowy",Dobrze trafiłeś - forum szczytuje, że tak się wyrażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 witch wrote: packard wrote: ale dobrze tutaj niektórym mogą chodzić do pracy mi normalnie chce się wyć bo do tej kontuzji byłem aktywnym człowiekiem a teraz trza siedzieć na 4 lliterach i okulach maszerować Wszystkich nas zgubiła aktywność. Ci nieaktywni nie doznają kontuzji. Siedzenie przed TV nie jest tak ryzykowne jak uprawianie sportów albo pośpiech Każdy to przerabiał albo przerabia (przestawienie na boczny tor) Hm... Od siedzienia przed TV można odleżyn dostać na pupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Albwik wrote: Ja jak każdej nocy musze spać na plecach przez to udo, ale dzisiaj budząc się leżałem na brzuchu ;o Sam to zobaczylem dopiero po kilku minutkach. Ahhh... ale było wygodnie Dla człowieka który już 1,5 miesiąca zasypia na plecach to wielka zmiana Spanie na brzuchu to moja ulubiona pozycja. Na początku też mogłam tylko leżeć na plecach i na jednym boku. W końcu od ciągłego przyduszania kości krzyżowej zrobiły mi się czerwone i bolesne miejsca na niej. Powrót na brzuch pamiętam jako jeden z najprzyjemniejszcyb wieczorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Polamana Kaska wrote: witch wrote: packard wrote: ale dobrze tutaj niektórym mogą chodzić do pracy mi normalnie chce się wyć bo do tej kontuzji byłem aktywnym człowiekiem a teraz trza siedzieć na 4 lliterach i okulach maszerować Wszystkich nas zgubiła aktywność. Ci nieaktywni nie doznają kontuzji. Siedzenie przed TV nie jest tak ryzykowne jak uprawianie sportów albo pośpiech Każdy to przerabiał albo przerabia (przestawienie na boczny tor) Hm... Od siedzienia przed TV można odleżyn dostać na pupie. Odleżyn póki co jeszcze nie gipsują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 ojacie wrote:Hej, jestem ciekawa czym różni się brak zrostu od stawu rzekomego, czy można to jakoś gołym okiem odróżnić?Chyba chirurdzy to odróżniają, chociaż u mnie trzeba bylo zobaczyć to na żywca, bo na zdjęciu nie bardzo. Staw rzekomy to fatalna sprawa bo kości sie jakby wygładzaja na końcach i udają że tworzą staw i w zasadzie kończą działalność zrostową.A sam brak zrostu to po prostu brak zrostu Nadal kości poszarpane, brakuje tylko kostniny, a ta w końcu kiedyś nadejdzie.Ale jak jej długo nie ma, i kości względem siebie się przemieszczają (bo np. słabe zaryglowanie gwoździa, albo za szybkie uruchomienie klienta a przemieszczania kości występują), to może się to przekształcić w staw rzekomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Oho... widzę ,że dziś spokojnie na forum.Gdy siadałam o tej porze do laptopika to było co czytac. A tu widzę,że Kasiek 79 zrobiła się mobilna i zabrała się do ujeżdżania swego wózeczka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Halo Korel jak miło !! Co u ciebie? Jak zrościk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 a. wrote: Jakie macie sposoby na drapanie pod "udowym"? Moja nózia jakos ulitowała się i swędzi tylko w okolicach uda i paluchów gdzie mogę sięgnąc -pałeczkami do chińszczyzny.Łydka nie swędzi więc spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi