LillaKorn Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 chichotka37 wrote: W oczekiwaniu na operację zaczęłam rehabilitację.Lekarz zapisał mi pole magnetyczne.Odkąd zaczęłam chodzić na pole magnetyczne ból stał stał się nie do wytrzymania.Noga boli non stop.Czy tak ma być?Pozdrawiam.Ewa Nie odpowiem na to pytanie bo chodziłam na pole bez żelaza w nodze. To pytanie do lekarza prowadzącego. Natomiast pozostawienie pacjenta z przemieszczonym materiałem zespalającym bo NFZ nie ma funduszy uważam za kryminał. Wracając do mojej wypowiedzi powyżej uważam, że połamany lekarz w takiej sytuacji byłby obsłużony w pierwszej kolejności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 W myśl zasady, że są równi i równiejsi !!! Na pytanie Ewy również nie odpowiem chociaż żelastwo posiadam ale nie zaczęłam jeszcze żadnej rehabilitacji. Podejrzewam, że być może w poniedziałek ten temat zostanie poruszony podczas mojej wizyty u lekarza. Więc czekam cierpliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1661348207 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 chichotka37 wrote:W dn.23.05.2009 r. uległam wypadkowi i złamałam nogę.W Szpitalu stwierdzono trójkostkowe złamanie goleni lewej. W dn.25.05.2009 r.miałam przeprowadzoną operację – zespolenie złamania.W nodze mam blaszkę,pełno śrub i jakieś pętle..W początkowe fazie leczenia ból jest czymś normalnym, ale pomimo upływającego czasu ból się nie zmniejszał, wręcz się nasilał o czym poinformowałam lekarza prowadzącego w trakcie wizyty kontrolnej. Po wykonaniu zdjęcia rtg. nogi okazało się, że wystąpiło przemieszczenie materiału zespalającego, co powoduje silny ból i uniemożliwia mi zginanie nogi w stawie skokowym. Lekarz prowadzący podjął decyzję o operacji w celu usunięcia wyżej wymienionego materiału. Operacja miała odbyć się w dn.24.08.2009 r. Niestety nie odbyła się. Lekarz prowadzący poinformował mnie, że NFZ wstrzymał fundusze na wykonywanie tego typu operacji.W oczekiwaniu na operację zaczęłam rehabilitację.Lekarz zapisał mi pole magnetyczne.Odkąd zaczęłam chodzić na pole magnetyczne ból stał stał się nie do wytrzymania.Noga boli non stop.Czy tak ma być?Pozdrawiam.EwaEwa, nie wiem, Mi lekarz powiedział że rehabilitacja będzie dopiero jak mi wyjmą wszystkie śruby, Może zgłoś do lekarza że ból się nasila.Jeśli chodzi o mnie to mi 10 września usuneli złom. i czekam na usunięcie szwów na 24 września a potem chyba rehabilitacja. Jeszcze żadnych zabiegów nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 chichotka37 wrote:Odkąd zaczęłam chodzić na pole magnetyczne ból stał stał się nie do wytrzymania.Noga boli non stop.Czy tak ma być?Pozdrawiam.Ewahej Ewa!wiec ja miałam płytke tytanową i po 9 miesiącach zaczełam chodzic na rehabilitacje (bo zmieniłam lekarza) chodziłam na laser i równiez na pole magnetyczne.po tych zabiegach czułam sie lepiej z dnia na dzien było coraz lepiej. i ludzie którzy tez korzystali z tych zabiegów mówili ze o wiele lepiej sie po tym czują.magneto wydaje mi sie ze przyspiesza zrost i na ból tez jest własnie aby mniej bolało no albo wcale.niestety w moim przypadku niestety to nie pomogło (moze było juz za pono)teraz ma gwóźdz sródszpikowy i dzis własnie jade do lekarza jestem ciekawa co powie i czy juz mnie zapisze na rehabilitacje czy dopiero pozniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Załączyłam fotki mojej połamanej. Wygląd sprzed 10 tygodni.http://www.photoblog.pl/witch99/47483995 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 witch wrote:Załączyłam fotki mojej połamanej. Wygląd sprzed 10 tygodni.http://www.photoblog.pl/witch99/47483995aućusunęli rozumiem tą pojedyńczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Cholercia ich wie co mi usunęli a może coś dołożyli ???? Poważnie to mieli wyjąć tą z kostki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Ja chodziłam na pole z żelazem w nodze i nic mnie nie bolało. Kiedy zabiegi trwały dłużej ew. noga się nagrzewała, ale to też nie jakoś strasznie tylko wszystko było w porządku. NIe powinno Cie nic boleć moim zdaniem, co na to rehabilitanci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 chichotka37 wrote:W dn.23.05.2009 r. uległam wypadkowi i złamałam nogę.W Szpitalu stwierdzono trójkostkowe złamanie goleni lewej. W dn.25.05.2009 r.miałam przeprowadzoną operację – zespolenie złamania.W nodze mam blaszkę,pełno śrub i jakieś pętle..W początkowe fazie leczenia ból jest czymś normalnym, ale pomimo upływającego czasu ból się nie zmniejszał, wręcz się nasilał o czym poinformowałam lekarza prowadzącego w trakcie wizyty kontrolnej. Po wykonaniu zdjęcia rtg. nogi okazało się, że wystąpiło przemieszczenie materiału zespalającego, co powoduje silny ból i uniemożliwia mi zginanie nogi w stawie skokowym. Lekarz prowadzący podjął decyzję o operacji w celu usunięcia wyżej wymienionego materiału. Operacja miała odbyć się w dn.24.08.2009 r. Niestety nie odbyła się. Lekarz prowadzący poinformował mnie, że NFZ wstrzymał fundusze na wykonywanie tego typu operacji.W oczekiwaniu na operację zaczęłam rehabilitację.Lekarz zapisał mi pole magnetyczne.Odkąd zaczęłam chodzić na pole magnetyczne ból stał stał się nie do wytrzymania.Noga boli non stop.Czy tak ma być?Pozdrawiam.EwaChichotko,Po takim długim czasie silny ból podejrzana sprawa. Możesz mieć stan zapalny, skoro doszło do przemieszczeń metalu.W kwestii pól i innych laserów, w moim przypadku (gwódź śródszpikowy) dwóch lekarzy i dwóch rehabilitantów zaordynowali wyłącznie ćwiczenia mięśni i stawów.Na pewno powinnaś skonsultować się z dobrym fachowcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Nie złamana noga a mięśnie ramion dają dziś znać o sobie. Czas odstawić kule i przysiąść na kanapie. Weekend i na forum widać. Miłego w takim razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Polamana Kaska wrote:chichotka37 wrote:W dn.23.05.2009 r. uległam wypadkowi i złamałam nogę.W Szpitalu stwierdzono trójkostkowe złamanie goleni lewej. W dn.25.05.2009 r.miałam przeprowadzoną operację – zespolenie złamania.W nodze mam blaszkę,pełno śrub i jakieś pętle..W początkowe fazie leczenia ból jest czymś normalnym, ale pomimo upływającego czasu ból się nie zmniejszał, wręcz się nasilał o czym poinformowałam lekarza prowadzącego w trakcie wizyty kontrolnej. Po wykonaniu zdjęcia rtg. nogi okazało się, że wystąpiło przemieszczenie materiału zespalającego, co powoduje silny ból i uniemożliwia mi zginanie nogi w stawie skokowym. Lekarz prowadzący podjął decyzję o operacji w celu usunięcia wyżej wymienionego materiału. Operacja miała odbyć się w dn.24.08.2009 r. Niestety nie odbyła się. Lekarz prowadzący poinformował mnie, że NFZ wstrzymał fundusze na wykonywanie tego typu operacji.W oczekiwaniu na operację zaczęłam rehabilitację.Lekarz zapisał mi pole magnetyczne.Odkąd zaczęłam chodzić na pole magnetyczne ból stał stał się nie do wytrzymania.Noga boli non stop.Czy tak ma być?Pozdrawiam.EwaChichotko,Po takim długim czasie silny ból podejrzana sprawa. Możesz mieć stan zapalny, skoro doszło do przemieszczeń metalu.W kwestii pól i innych laserów, w moim przypadku (gwódź śródszpikowy) dwóch lekarzy i dwóch rehabilitantów zaordynowali wyłącznie ćwiczenia mięśni i stawów.Na pewno powinnaś skonsultować się z dobrym fachowcem.Kasiu tzn. ze jezeli ma sie gwóźdz śródszpikowy to nie służy ten laser i magneto???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 witch wrote:Załączyłam fotki mojej połamanej. Wygląd sprzed 10 tygodni.http://www.photoblog.pl/witch99/47483995Ała, ała, ała, ałaaaaaaaa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 kasiek79 wrote:witam i ja. Narazie bez kawy.Nie wiem co mam robic z tym bólem pięty Normalnie ejst ie do zniesienia. topa drętwieje i pieta z Achillesem boli. oze to dlatego ze noga cały czas leży. Tzn ta pieta się opiera Mma wrazenie jakby się tak robiła odleżyna (mimo ze nie miaął odlezyn i nie wiem jak to boli). Jak dizisja długo w nocy tzrymałą prawą nogę w jednej pozycji opierając o łózko pieta to ta pieta wzdrowej nodze wąłśnei podobnie bolała a noga zesztywniała podobnie jak w tej chorej.ALAWPR ty długo leżałas tak jak ja mam nakaz miałas pdobne odczucia??? moze to normalne. Ale mwóię wam normalnie mimo ze ćwiczę prawą od etgo unieruchomienia i ona mi pomału sztywnieChyba Kasiu nie normalne,że tak długo pięta cię boli.Wydaje mi się teraz ,że to jest następstwo twojego papieru którym masz owiniętą nogę.Ja na pięcie mam mięciutką wyściułką i nigdy na piętę nie narzekałam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 alawpr wrote:kasiek79 wrote:witam i ja. Narazie bez kawy.Nie wiem co mam robic z tym bólem pięty Normalnie ejst ie do zniesienia. topa drętwieje i pieta z Achillesem boli. oze to dlatego ze noga cały czas leży. Tzn ta pieta się opiera Mma wrazenie jakby się tak robiła odleżyna (mimo ze nie miaął odlezyn i nie wiem jak to boli). Jak dizisja długo w nocy tzrymałą prawą nogę w jednej pozycji opierając o łózko pieta to ta pieta wzdrowej nodze wąłśnei podobnie bolała a noga zesztywniała podobnie jak w tej chorej.ALAWPR ty długo leżałas tak jak ja mam nakaz miałas pdobne odczucia??? moze to normalne. Ale mwóię wam normalnie mimo ze ćwiczę prawą od etgo unieruchomienia i ona mi pomału sztywnieChyba Kasiu nie normalne,że tak długo pięta cię boli.Wydaje mi się teraz ,że to jest następstwo twojego papieru którym masz owiniętą nogę.Ja na pięcie mam mięciutką wyściułką i nigdy na piętę nie narzekałam.A może na pięcie gips wyłożono papierem ściernym ??? Już wszystkiego można spodziewać się po lekarzach Kaśki ! Innowacyjne metody gipsowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 LillaKorn wrote:witch wrote:Załączyłam fotki mojej połamanej. Wygląd sprzed 10 tygodni.http://www.photoblog.pl/witch99/47483995Ała, ała, ała, ałaaaaaaaa!Już nie boli ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 LillaKorn wrote: kasiek79 wrote: o widzisz no ot ja będe jednak brała jak będzie bolao. Bo mnie generalnie od jakiegos czasu nie boli samo złamanie tylko ta głupia pieta a dokąłdniej cała stopa Nie wiem czy jest za mocno zcisnięta czy jaka cholera. Za dwa tyg może się dowiem Może mnie przegipsuja to wtedy się okaże co z tą moją pietą. Ciekawe jaką metodę zastosują. Czy tylko Ci zrobią kontrolne zdjęcie czy przegipsują. Naszą koleżankę Alawpr przegipsowywują za każdą wizytą. U mnie tylko wtedy przegipsowywali gdy była konkretna konieczność zmiany gipsu na inny. I przy kazdym przegipsowaniu ustawiają inaczej staw kolanowy i piętę I bardzo jest to bolesne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 witch wrote:LillaKorn wrote:witch wrote:Załączyłam fotki mojej połamanej. Wygląd sprzed 10 tygodni.http://www.photoblog.pl/witch99/47483995Ała, ała, ała, ałaaaaaaaa!Już nie boli !Widząc coś takiego same usta składają się do ałaaaa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 witch wrote:alawpr wrote:kasiek79 wrote:witam i ja. Narazie bez kawy.Nie wiem co mam robic z tym bólem pięty Normalnie ejst ie do zniesienia. topa drętwieje i pieta z Achillesem boli. oze to dlatego ze noga cały czas leży. Tzn ta pieta się opiera Mma wrazenie jakby się tak robiła odleżyna (mimo ze nie miaął odlezyn i nie wiem jak to boli). Jak dizisja długo w nocy tzrymałą prawą nogę w jednej pozycji opierając o łózko pieta to ta pieta wzdrowej nodze wąłśnei podobnie bolała a noga zesztywniała podobnie jak w tej chorej.ALAWPR ty długo leżałas tak jak ja mam nakaz miałas pdobne odczucia??? moze to normalne. Ale mwóię wam normalnie mimo ze ćwiczę prawą od etgo unieruchomienia i ona mi pomału sztywnieChyba Kasiu nie normalne,że tak długo pięta cię boli.Wydaje mi się teraz ,że to jest następstwo twojego papieru którym masz owiniętą nogę.Ja na pięcie mam mięciutką wyściułką i nigdy na piętę nie narzekałam.A może na pięcie gips wyłożono papierem ściernym ??? Już wszystkiego można spodziewać się po lekarzach Kaśki ! Innowacyjne metody gipsowania.no a jak najpierw całą noge owineli mi papierem i to starego typu czyli prawie jak ściernym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 kasiek79 wrote:no a jak najpierw całąnoge owineli mi papierem i to starego typu czyli prawie jak ściernymZostało im z czasów Komuny dodając do tego oszczędności w służbie zdrowia równa się nowatorska metoda zakładania gipsu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 alawpr wrote: LillaKorn wrote: kasiek79 wrote: o widzisz no ot ja będe jednak brała jak będzie bolao. Bo mnie generalnie od jakiegos czasu nie boli samo złamanie tylko ta głupia pieta a dokąłdniej cała stopa Nie wiem czy jest za mocno zcisnięta czy jaka cholera. Za dwa tyg może się dowiem Może mnie przegipsuja to wtedy się okaże co z tą moją pietą. Ciekawe jaką metodę zastosują. Czy tylko Ci zrobią kontrolne zdjęcie czy przegipsują. Naszą koleżankę Alawpr przegipsowywują za każdą wizytą. U mnie tylko wtedy przegipsowywali gdy była konkretna konieczność zmiany gipsu na inny. I przy kazdym przegipsowaniu ustawiają inaczej staw kolanowy i piętę I bardzo jest to bolesne! ups Mi to zawsze z znieczulenieu robili( 4 razy) usypiali mnie na moment. Po każdym razie miałąm inaczej stope ustawioną I tak mnie to wkurzalo po kolejne dni się przyzwyczajałam do nienaturalnego ustawienia a tu bach i znowu mnie przesatwiają. Ale ty miałąs długo wyciąg i za niego ustawiali??????????????? Bo i wyciagiem wszystko korygowali i jak stwierdzili że jest ok to wyciagneli wyciąg i wysłali do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 alawpr wrote:kasiek79 wrote:witam i ja. Narazie bez kawy.Nie wiem co mam robic z tym bólem pięty Normalnie ejst ie do zniesienia. topa drętwieje i pieta z Achillesem boli. oze to dlatego ze noga cały czas leży. Tzn ta pieta się opiera Mma wrazenie jakby się tak robiła odleżyna (mimo ze nie miaął odlezyn i nie wiem jak to boli). Jak dizisja długo w nocy tzrymałą prawą nogę w jednej pozycji opierając o łózko pieta to ta pieta wzdrowej nodze wąłśnei podobnie bolała a noga zesztywniała podobnie jak w tej chorej.ALAWPR ty długo leżałas tak jak ja mam nakaz miałas pdobne odczucia??? moze to normalne. Ale mwóię wam normalnie mimo ze ćwiczę prawą od etgo unieruchomienia i ona mi pomału sztywnieChyba Kasiu nie normalne,że tak długo pięta cię boli.Wydaje mi się teraz ,że to jest następstwo twojego papieru którym masz owiniętą nogę.Ja na pięcie mam mięciutką wyściułką i nigdy na piętę nie narzekałam.wiesz już jakies dwa dni mnie nic nie bolałao a etraz znowu ta pieta. tylko cały zcas mam wrazenie jekby mi za mocno stope zcisneli i przez to mam uczucie zdretwienia. A pięta........ moze to ten papier ale nie chce krakać: mam wrażenieni że cos tak sie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Faktycznie, złamanie paskudne. Ale każdy z nas takie miał. Z byle błahostki ludzie nie szukają porady i pocieszenia na forach Szkoda, że można załączać tylko po 2 zdjęcia. Jutro załączę zdjęcie po zdjęciu gipsu z widocznym brakiem zrostu. Szczerze powiedziawszy to od wypadku do dziś nie oglądałam tych zdjęć. Jakoś nie mogłam się przemóc. Czas jednak podejść do tego jak do normalnej choroby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 LillaKorn wrote:kasiek79 wrote:no a jak najpierw całąnoge owineli mi papierem i to starego typu czyli prawie jak ściernymZostało im z czasów Komuny dodając do tego oszczędności w służbie zdrowia równa się nowatorska metoda zakładania gipsu!ale conajlepsze to tlyko tem mój tak nadal gipsuje inni poszli z czasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Oszczędność czy złośliwość ? Oto jest pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Jeju dziewczyny któej miałąm sie zorientować z sanantorium u mnie w Augustowie???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 witch wrote:Faktycznie, złamanie paskudne. Ale każdy z nas takie miał. Z byle błahostki ludzie nie szukają porady i pocieszenia na forach Szkoda, że można załączać tylko po 2 zdjęcia. Jutro załączę zdjęcie po zdjęciu gipsu z widocznym brakiem zrostu. Szczerze powiedziawszy to od wypadku do dziś nie oglądałam tych zdjęć. Jakoś nie mogłam się przemóc. Czas jednak podejść do tego jak do normalnej choroby.Coś w tym jest. Tak jak oglądam na bieżąco zdjęcia z kolejnych kontroli tak to zrobione bezpośrednio po wypadku na izbie przyjęć szpitala robi mi brrrrrr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 witch wrote: Oszczędność czy złośliwość ? Oto jest pytanie. wiesz złośliwośc to nie On po prostu twierdzi że tylko w taki sposób maksymalnie unieruchomi sie kończę że jest to najściślejszy gips i nie zakłada innych bo uważa że nie stabilizują konczyny maksymalnie. Hmmm niech mu będzie w takim razie wierze mu że jestem tak unieruchomiona maksymalnie ze kosci się szybko zrosną i jescze bede mu dziękowała za ta srajtasme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 LillaKorn wrote:witch wrote:Faktycznie, złamanie paskudne. Ale każdy z nas takie miał. Z byle błahostki ludzie nie szukają porady i pocieszenia na forach Szkoda, że można załączać tylko po 2 zdjęcia. Jutro załączę zdjęcie po zdjęciu gipsu z widocznym brakiem zrostu. Szczerze powiedziawszy to od wypadku do dziś nie oglądałam tych zdjęć. Jakoś nie mogłam się przemóc. Czas jednak podejść do tego jak do normalnej choroby.Coś w tym jest. Tak jak oglądam na bieżąco zdjęcia z kolejnych kontroli tak to zrobione bezpośrednio po wypadku na izbie przyjęć szpitala robi mi brrrrrr!ja nie mam co oglądac mimo że ponad 10 mi ich zrobili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Kasiu mnie ominęła przyjemnośc wyciągu.Czy to dobrze czy źle nie wiem.A wracając do twojej pięty jeśli idzie ci jakieś fioletowe świństwo w kierunku paluchów to nie chcę cię kochana martwic ale ja bym udała się z tym jak najszybciej do lekarza.Bo objaw jest niepokojący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 kasiek79 wrote: witch wrote: Oszczędność czy złośliwość ? Oto jest pytanie. wiesz złośliwośc to nie On po prostu twierdzi że tylko w taki sposób maksymalnie unieruchomi sie kończę że jest to najściślejszy gips i nie zakłada innych bo uważa że nie stabilizują konczyny maksymalnie. Hmmm niech mu będzie w takim razie wierze mu że jestem tak unieruchomiona maksymalnie ze kosci się szybko zrosną i jescze bede mu dziękowała za ta srajtasme Ale pięte powinien ci zabezpieczyc i tyle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi