kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 ja zauwazyłą że u mnie prblem bólowy wystepuje kiedy xle ułoże nogę tzn niby ponad tydzien minał jak ejstem w domu ale do dizisja nie moge znaleźć najlepszej pozycji podczas snu tzn ułozenia nongi. ja w dzien siedz ena kanapie to jest ok jak kłade się do łózka to od razu mi noga dokucza. Zauwazya że etraz im niżej kąłde noge tym lepiej. Czy wy cały czas tzrymacie noge na poduszce czy normalnie tlyko na lózku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 ja w ramach dziisejszych ćwiczen posprzatałąm (pozamiatałam) salon. teraz jescze kilka napięć mi zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Elam85 czy lekarz nic więcej mężowi nie powiedział co dalej, tylko ze zrost kiepski.Powinien choc powiedziec jak długo może zrastac sie strzałka.Przecież to kośc która swietnie rokuje.Najczęsciej lekarze wcale się nia nie przejmują przy złamaniach bo twierdzą,że sama sie zrosnie.Naprawdę krew zalewa na to cedzenie informacji przez lekarzy. Ja mam nadzieję ,ze ktoś prócz nas czyta nasze posty i moze wyciągnie wnioski jak w praniu wygląda komunikacja między pacjentem a lekarzem.I mimo ,że maja dużo pracy to zdobędą się na chwilę pochylenia nad pacjętami.Nam nie tylko śrubki są potrzebne ale i dobre słowo,mimo tego co usłyszymy.Troche pokory i szacunku dla chorego .Nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 kasiek79 wrote: ja zauwazyłą że u mnie prblem bólowy wystepuje kiedy xle ułoże nogę tzn niby ponad tydzien minał jak ejstem w domu ale do dizisja nie moge znaleźć najlepszej pozycji podczas snu tzn ułozenia nongi. ja w dzien siedz ena kanapie to jest ok jak kłade się do łózka to od razu mi noga dokucza. Zauwazya że etraz im niżej kąłde noge tym lepiej. Czy wy cały czas tzrymacie noge na poduszce czy normalnie tlyko na lózku? Kasia to jest róznie .Raz lepiej wyżej a raz nisko.Nie dogodzi zupełnie połamanej nodze.Czasem spię z nogą na poduszce a czsem bez.Czasami tak spuchnie ,że w nocy podnoszę ją jak świece do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Ostatnio dopadaja nie nowe zjawiska jak uczucie gorąca w miejscu złamania ,ale tylko w tym niejscu.a potem zimno. Doznań ile dusz zapragnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatka Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Próbowalam sie dzisiaj umowić na planową wizyte z moim ortopedą w przychodni i okazało sie ze go nie bedzie bo ma chyba urlop. Pani przy telefonie zaproponowała mi termin na 30 października! Zdecydowalam ze pójde tam w terminie kiedy konczy mi sie L4 (24 września) i spotkam sie z dowolnym lekarzem ale już rozgladam sie za praktyką prywatną. I stąd moje pytanie: czy miał ktoś kontakt z Kliniką Sportową w Żorach? Słyszałam o nich pozywtyne opinie ale nie od ludzi połamanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Równo za tydzień idę lezakowac do szpitala na kontrole ,więc wypytam sie o wszystko o ile lekarz mi nie ucieknie.I wykombinowałam sobie że tylko przy gipsowaniu będę mogła go pomolestowac.Moze nie będe myślała o bólu.Wszystko sie wyjasni,ale mrówki juz mi łaża po żoładku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 No tak ,pacjencie lecz się sam.Lekarz nie ma i już.30 pażdziernika to bardzo odległy termin.Wydaje mi sie że ktoś na poczatku forum pisał o Żorach.Ale wybacz nic nie pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote: Dziewczyny te uczucia gorąca i zimna to normalka.To Krążenie daje nam w kośc. Najczęściej to stawy powodują te uciski i wrażenie że w piszczelu mamy luzy a w stawach,zwłaszcza skokowym jest rozpychające puchnięcie.Na to puchnięcie lekarz przepisał mi Detralex ale jest odpowiednik bez recepty Diosminex.Mi jak noga bardzo fisiuje z puchnięciem to okładam sobie lodem na gips i też bardzo pomaga,tylko trzeba trochę z tym zimnem posiedziec.Jak nam pozdejmuja gipsy to niestety też nózie będą puchły. Ja biorę Aescin 3x2 tabletki. Wiem że działa, bo dzień nie brałam a w nocy puchłam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote: Elam85 czy lekarz nic więcej mężowi nie powiedział co dalej, tylko ze zrost kiepski.Powinien choc powiedziec jak długo może zrastac sie strzałka.Przecież to kośc która swietnie rokuje.Najczęsciej lekarze wcale się nia nie przejmują przy złamaniach bo twierdzą,że sama sie zrosnie.Naprawdę krew zalewa na to cedzenie informacji przez lekarzy. Ja mam nadzieję ,ze ktoś prócz nas czyta nasze posty i moze wyciągnie wnioski jak w praniu wygląda komunikacja między pacjentem a lekarzem.I mimo ,że maja dużo pracy to zdobędą się na chwilę pochylenia nad pacjętami.Nam nie tylko śrubki są potrzebne ale i dobre słowo,mimo tego co usłyszymy.Troche pokory i szacunku dla chorego .Nic więcej. podpisuje ise bo jak ktos moze miał szczęscie i trafi na nrmalny persolen to spoko. Ja nie wymagam od lekarza nic iwęcej tylko to aby mi spokojnie wytłumaczył co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 "A" no aj własnie długo się zastanawiałam nad tym aescinem aż w koncu pzrestała mi puchnac noga i nie kupiłam CO do Żor to nic nie słyszałam ale tak jak ALAWPR pisze gdzieś na Żory natknełam cytjąc forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 a ja dizisja postanowiłą ze napisz ekolejny projekt na szkołe zeby dla dzieciaków zdobyc troche pieniędzy. A co mam tak bezczynnie siedziec przed laptopem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 kasiek79 wrote: a ja dizisja postanowiłą ze napisz ekolejny projekt na szkołe zeby dla dzieciaków zdobyc troche pieniędzy. A co mam tak bezczynnie siedziec przed laptopem Kasiu i to jest kochana twój nastepny kroczek do zdrowienia.Tak trzymaj.!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Czekam z niecierpliwoscią na powrót dziewczyn od lekarzy.Jutro kolej na Dobrodzieja. Bardzo czekam na powrót LilliKorn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Jak dobrze, że listonosz dzwoni dwa razy )))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 beat(k)a wrote: Próbowalam sie dzisiaj umowić na planową wizyte z moim ortopedą w przychodni i okazało sie ze go nie bedzie bo ma chyba urlop. Pani przy telefonie zaproponowała mi termin na 30 października! Zdecydowalam ze pójde tam w terminie kiedy konczy mi sie L4 (24 września) i spotkam sie z dowolnym lekarzem ale już rozgladam sie za praktyką prywatną. I stąd moje pytanie: czy miał ktoś kontakt z Kliniką Sportową w Żorach? Słyszałam o nich pozywtyne opinie ale nie od ludzi połamanych. Słyszałam dobre opinie, ale najlepiej, gdyby ktoś, kto leczył się tam osobiście wypowiedział się. Natomiast, jeśli chcesz tam sie leczyć, lepiej pospieszyć się z rejestracją, mimo że to prywatna klinika. Mogą mieć odległe terminy (jak dobra, tym bardziej jest to prawdopodobne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 http://www2.bg.am.poznan.pl/nowiny_lekarskie/pdf/70378.pdf bardzo ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 malgo85 wrote: http://www2.bg.am.poznan.pl/nowiny_lekarskie/pdf/70378.pdf bardzo ciekawe myslałam ze miałaś zapędy ekstremalne a to tak samo z siebie...baardzo ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Przeczytałam i zrobiło mi się aż zimno z wrazenia.Do dupy z tym wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 a. wrote: malgo85 wrote: http://www2.bg.am.poznan.pl/nowiny_lekarskie/pdf/70378.pdf bardzo ciekawe myslałam ze miałaś zapędy ekstremalne a to tak samo z siebie...baardzo ciekawe tak,tak hihi czytac, czytac i tu sie ładnie dokształcać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 http://zatoka.icm.edu.pl/acclin/vol_2_issue_2/acclin_6_06was_159-165.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 malgo85 wrote: http://zatoka.icm.edu.pl/acclin/vol_2_issue_2/acclin_6_06was_159-165.pdf to sie nazywa zle dobrna bielizna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Ja to juz mam tego serdecznie dosyc.Człowiek chce sie tylko zrosnąc,nic więcej.czy to tak duzo?Brak zrostu,zrosty rzekome ,złamane gwożdzie,płytki,generalnie tyłek blady.Ja rządam zrostu ,kostniny,komunikatywnego lekarza ,przyzwoitego personelu frontem do pacjenta i leczenia bez bólu.Tego chcę i już.Chyba pójdę bardzo bojowo nastawiona na ta moja kontrolę.Bójcie się....bo nadchodzę!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote:Ja to juz mam tego serdecznie dosyc.Człowiek chce sie tylko zrosnąc,nic więcej.czy to tak duzo?Brak zrostu,zrosty rzekome ,złamane gwożdzie,płytki,generalnie tyłek blady.Ja rządam zrostu ,kostniny,komunikatywnego lekarza ,przyzwoitego personelu frontem do pacjenta i leczenia bez bólu.Tego chcę i już.Chyba pójdę bardzo bojowo nastawiona na ta moja kontrolę.Bójcie się....bo nadchodzę!!!!!!!!!!!!!po operacji dostałam paracetamol i no spe... godzine płaczu pozniej tramaldo tej pory nie wiem co mi odstaje na rtg (poprzedni lekarze mowili ze wlasnie to trzeba operacyjnie przyczepic) ide na konsultacje prywatnie w celu wyjasnieniaa zrostu też rządam tu u teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 ja tez już o niczym innym nie marze tlyko o zroście . Chociaz humor dizisja mamnie najgorszy bo...... z dnia na dzien jest coraz lepeij Jakby mi ktos tydzien temu pwoeidział ze w którymś mmencie minie ten cały boł i żaden ruch nie bedzie go przywolywał to nie wierzyłam. Ja nawet kilak dni temu nie dałam rady samam sobie podłozyc poduszki pod noge bo tak mnie bolała. Ateraz......................... twu twu twu rzeczywiscie czas leczy rany dokąłdnie i w przenośni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote:Ja to juz mam tego serdecznie dosyc.Człowiek chce sie tylko zrosnąc,nic więcej.czy to tak duzo?Brak zrostu,zrosty rzekome ,złamane gwożdzie,płytki,generalnie tyłek blady.Ja rządam zrostu ,kostniny,komunikatywnego lekarza ,przyzwoitego personelu frontem do pacjenta i leczenia bez bólu.Tego chcę i już.Chyba pójdę bardzo bojowo nastawiona na ta moja kontrolę.Bójcie się....bo nadchodzę!!!!!!!!!!!!!witaj w klubie !!!żądam identycznie tego samego!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 malgo85 wrote:alawpr wrote:Ja to juz mam tego serdecznie dosyc.Człowiek chce sie tylko zrosnąc,nic więcej.czy to tak duzo?Brak zrostu,zrosty rzekome ,złamane gwożdzie,płytki,generalnie tyłek blady.Ja rządam zrostu ,kostniny,komunikatywnego lekarza ,przyzwoitego personelu frontem do pacjenta i leczenia bez bólu.Tego chcę i już.Chyba pójdę bardzo bojowo nastawiona na ta moja kontrolę.Bójcie się....bo nadchodzę!!!!!!!!!!!!!witaj w klubie !!!żądam identycznie tego samego!!!!!!!!ja również Jezu czy my (PACJENCI) tak wiele rządamy??????????????????????????????? Czy ktos to w koncu przeczyta czy ktos usłyszy "nasze wołanie" My chccemy normalnie godnie się zrastac i leczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 cały mój dzien polega "tylko" na czytaniu,cwiczeniu i cwiczeniu i czytaniu!Boże ale ja bede dokształcona nie długo lepiej niż ci nasi polscy doktorki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 malgo85 wrote:cały mój dzien polega "tylko" na czytaniu,cwiczeniu i cwiczeniu i czytaniu!Boże ale ja bede dokształcona nie długo lepiej niż ci nasi polscy doktorki!!A ja tam ich podziwiam, niech sie do mnie nie odzywają jeśli nie mają ochoty, jesli ma byc to gwarantem dobrego zespolenia i szybkiego wyzdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 kazdy z nas lekarzy podziwia,bo to naprawdę ciężki fach.I to jest bezdyskusyjne.Ja rządam komunikacji ,tłumaczenia,wyjasniania.Leżałam kilka razy w szpitalu, miałam operacje,zawsze na obchodzie ordynator przysiadał na łóżku chorego ,pytał ,rozmawiał ,badał ,tłumaczył.Po obchodzie przychodził lekarz prowadzacy i mozna było sie dopytac jeszcze o jakies drobiazgi. A teraz widzę że pacjent traktowany jest jak wyposażenie szpitala.Ordynator na obchodzie niby staje przodem do pacjenta ,ale ani na niego się nie patrzy nani do niego nie mówi,zreszta to mówienie to jakiś szept do świty towarzyszącej obchodowi.Nikt po obchodzie nie przychodzi i nie mówi co dalej ,jakie ustalenia,tylko sru pielęgniarki lub salowe wywożą nas z łóżkami lub gipsiarze.Jak mnie kiedyś tak wywozili to poczułam sie jak w filmie COMA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi